Dodaj do ulubionych

Maść na rozstępy- CONTRATUBEX

27.08.04, 13:16
Podobno jest to maść na istniejące już blizny. Najlepiej jak stosowana jest na rozstepy dopóki są jeszcze czerwone. Wiecie coś o tym, któraś mama stosowała ta maść?
Porobiły mi się rozstępy na piersiach, mimo wszelkich kremów cud. Czy w czasie ciąży można stosować tą maść? Pewnie w czasie karmienia to nie mozna, a ja mam jeszcze 2 tygodnie do porodu, mogłabym może te paskudztwa teraz smarować. Można czy nie? Dzięki za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • paulajal Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 27.08.04, 13:52
      ja miałam duże oparzenie w czasie ciąży i po nim została wielka blizna, chirurg
      kazał smarować właśnie tą maścia, twierdząc, że można, ale gin radziła odłożyć
      to na po ciąży. Spytaj w aptece, ale mi się wydaje, że raczej nie, zwłaszcza
      piersi, które wkrótce dziecko będzie ssało.

Paula 34tc
    • mowi32 Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 27.08.04, 14:32
      Z tego co wiem, Contratubex to maść złuszczająca, którą stosuje się na blizny
      powierzchniowe. Wciera się ją w blizny przez kilka minut. Nie wiem, czy piersi
      wytrzymają taki masaż.
    • kiciakicia Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 27.08.04, 16:14
      Stosowałam tą maśc na bliznę po ugryzieniu - aby przyniosła oczekiwany efekt
      należy kilka razy dzienna wmasowywać ją w bliznę. Ma ona silne działanie - fakt
      blizny praktycznie nie widać - mam ja na twarzy i nikt nawet jej nie zauważa.
      Zauważ że blizny które powsaja po jakichkolwiek urazach należą do raczej
      twardych w wyniku łączenie się tkanek skóry a rozstępy powstają w wyniku bardzo
      silnego naciągniecia skóry i są delikatne nie maja zgrubień, nie ma co tam
      złuszczać. A masaż tą maścią piersi które z natury są bardzo delikate może
      spowodować pogorszenie stanu i większe naciągnięcie. Po za tym czytałm że na
      miesiąc przed porodem należy wstrzymać stosowanie jakichkolwiek specyfików ze
      względu na tworzącą się juz siarę - no chyba że nie masz zamiaru karmić
      piersią - wtedy spytaj sie lekaża.
      • asia.mama.marcelego Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 25.10.04, 22:34
        Kobieto, ta maść jest na blizny i zawiera STERYDY!!!
        Po cholerę twojemu dziecku sterydy???
        To sie tyczy pierwszej pani
        • nonu Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 26.10.04, 08:58
          Spróbuj lekarza zapytać o inne bardziej przyjazne specyfiki np. cepan, to jest
          na bazie czosnku albo cebuli i podobno skuteczny. Ale lepiej spytać fachowca.
          Pozdrawiam
    • opieniek1 Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 26.10.04, 10:18
      mustela ma maść na istniejące już blizny i rozstępy
    • mamamon Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 26.10.04, 10:27
      Contractubex to bardzo silna masc ze sterydami, jak juz dziewczyny pisaly i nie
      jestem pewna, czy piersi w ogole mozna smarowac. Ja przez cala ciaze uzywalam
      Musteli i w ogole nie porobily mi sie rozstepy. Mustela ma rowniez masci na
      istniejace rozstepy po ciazy, w tym specjalna serje na piersi. Goroca Ci
      polecam.
      m.
      • asia.mama.marcelego Re: Maść na rozstępy- CONTRATUBEX 27.10.04, 19:24
        Halo, cepan to odpowiednik contractubexu tyle, ze polski i tańszy. Nie wiem czy
        zawiera coś szkodliwego bo nigdy go nie stosowałam.
        Swoja droga zauważcie jaka marna współpraca jest w służbie zdrowia. Chirurg
        zaleca maść, ale nie wie jak ona wpływa na ciążę - paranoja.
        Bo i po co ma wiedzieć, przecież lepiej zamknąć się w małym światku i
        ograniczyć wiedzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka