ann17 27.08.04, 19:43 jak w temacie. to by było drugie dziecko. syn ma 16 lat. czy to nie jest za późno żeby o tym myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania800 Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 20:31 Wydaje mi sie ze nie jesli z pierwszym to moze troche tak ale drugie w koncu 40 lat to nie koniec swiata bedziesz tak samo dobra mamusia jak inne mlodsze dziewczyny.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia64 Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 20:43 Nie jest! co nad grobem stoisz? MOże sie zawiniesz wbiałe prześcieradło i poczołgasz na cmentarz dziewczyno.Jak jesteś zdrowa i dbasz o siebie to tylko się cieszyć,że jeszcze możesz zostać mamą.Ja sie bardzo cieszę i z niecierpliwością czekamy całą rodzinką na Dzidzię.Tp 28.10.04. Kasia 40lat Michał 21;Olga 17 Tatuś 41. Powodzenia Ps.Jak jacyś głupi ludzie spytają się czy aby nie za późno? to odpowiadaj- Nie każdy może. Odpowiedz Link Zgłoś
ann17 Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 20:48 zdrowa jestem, dbam o siebie. ale na razie jestem na etapie myślenia, a nie ciąży, no i mam wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
bietka2 Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 22:19 na wakacjach poznalam kobiete, ktora miala 46 lat dwojke doroslych dzieci i dwoje 3, 5 letnich. Wygladala duzo mlodziej i mowila, ze to "pozne" macierzynstwo to najlepsza rzecz jaka ja spotkala. Tryskala energia i dobrym humorem. Potem przyjechal jej maz i dokladnie to samo. Mysle, ze wiele mlodych, zestresowanych mam moglo by jej pozazdroscic. Ja tez mialam taki plan, ze za 8 - 10 lat urodze jeszcze dwojke, ale ze teraz jestem w ciazy z trzecim to chyba juz sobie daruje. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 22:27 Nie za późno!!! Ale oczywiście musisz byc świadoma minimalnie wyższego ryzyka urodzenia dziecka z wadą. Jednak myślę, że po 40 możesz być cudowną, dojrzałą matką. Na zachodzie masa kobiet rodzi w tym wieku i jakoś tamtejszych lekarzy to nie dziwi, u nas też tak wkrótce będzie, nieustannie opóxnia się decyzję o poczęciu i mamy ssą coraz starsze. Jeśli naprawdę pragniesz tego dziecka, to do dzieła. pozdr Paula, 24 lata, 34tc Odpowiedz Link Zgłoś
becia39 Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 22:30 Myślę że to piękne a przede wszystkim dojrzałe maciezyństwo masz dorosłe dziecko odmłodzisz się, ja mam 39 lat i dwójkę dzieci 15 dziewczynka i 9 chłopiec i jestem z trzecim w ciąży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fluffybuns Re: 40 lat - ciąża - czy nie za późno 27.08.04, 23:22 Moja mama miala 39 lat, gdy mnie urodzila.Wiesz jaka fajna jestem?! Aha, brat byl wtedy 18-latkiem a siostra miala 15. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgg1 40 lat i ciaza 27.08.04, 23:35 a ja oczekuje wlasnie mojego pierwszego dziecka i nie mysle, ze jest za pozno. Zagrozenia genetyczne dotycza kobiet mlodszych rowniez, mysle, ze powinnas odpowiedziec sobie na pytanie jak chcesz dalej zyc, zrezygnowac z siebie, nastawic sie znow na malenstwo...powiesz:".. ona oczekuje pierwszego i dlatego ma tyle entuzjazmu..", a ja mysle, ze jesli nie ma go przy drugim, to powinnas zadac sobie pytanie, na ile Ty sama chcesz tego dziecka ? Wy chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś