Dodaj do ulubionych

brzuszki w ciąży

10.09.04, 11:12
jestem w 9tc i chcialabym sie dowiedziec czy cwiczenia na mięśnie brzucha
(tzw brzuszki) nie zaszkodza maleństwu? Dodam że czuję sie dobrze tylko za
dużo sie objadam i chciałabym coś z tym za duzym brzuchem zrobić
A może macie jakieś inne sprawdzone sposoby na pozbycie się choć troszkę
tłuszczyku na brzuchu
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agga1976 Re: brzuszki w ciąży 10.09.04, 11:29
      odpusc sobie brzuszki w ciazy! to moze zaszkodzic Dziecku
      to, ze masz teraz wiekszy brzuszek, to naturalne, moze masz wzdecia? po prostu
      uwazaj co jesz, ale nie glodz sie, to nie pora na diete i nie pora na brzuszki

pozdrawiam
      Agga + 36tyg Malenstwo smile
    • bei Re: brzuszki w ciąży 10.09.04, 11:46
      to moze więcej warzywek..owoców...i samo sie wyrówna...nie powinnaś
      przeprowadzać forsujących ćwiczeń.....
    • ooo_lka Re: brzuszki w ciąży 10.09.04, 12:00
      dziekuję za rady! Za nic w świecie nie chciałabym zaszkodzić maleństwu dlatego
      zapytałam a kto pyta nie błądzi :o) Jakoś to wytrzymamy Nawet ten mój wilczy
      apetyt A moze ja sobie troszke wmawiam ze skoro jestem w ciąży to jestem
      częściej głodna :o) Lubie jeść więc to mi pasuje
      zdrówka życzę
      • anjadr Re: brzuszki w ciąży 11.09.04, 20:16
        Eee, nie wmawiasz sobie. Albo obydwie sobie wmawiamy smile)) bo ja potrafie
        doprowadzić lodówkę do totalnego spustoszenia. Ale mi przechodzi. Teraz raczej
        mi sie w ogóle nie chce jeśc. No chyba, ze pierogi, których nie jadałam przed
        ciążą! A teraz hasło pierogi a ja mam szleństwo w oczach smile))No, jak znaczne
        jeśc śledzie (NIENAWIDZE) to bedzie czas do psychiatry...
        Pozdrówka

ooo_lka napisała:

> dziekuję za rady! Za nic w świecie nie chciałabym zaszkodzić maleństwu dlatego
        > zapytałam a kto pyta nie błądzi :o) Jakoś to wytrzymamy Nawet ten mój wilczy
        > apetyt A moze ja sobie troszke wmawiam ze skoro jestem w ciąży to jestem
        > częściej głodna :o) Lubie jeść więc to mi pasuje
        > zdrówka życzę
      • bei Re: brzuszki w ciąży 14.09.04, 12:28
        ja na początku też miałam wilczy apetyt- to charakterystycznesmile....a teraz
        powiem Ci- nic mi sie w zołądku nie miesci- jem malutkie porcyjki- a cześciej-
        to dobry sposób- polecam- bo zdążysz spalić kalorie- i dziecko jest odżywione-
        nie głodujesz i nie czujesz przeciazeń....w pierwszym okresie ciazy dokuczają
        wzdecia- zobaczysz- minie kilka tygodni- a brzuszek sie wysklepi w piłeczkę,
        miną wzdecia- i będziesz nadal miała te same wymiary- tylko brzuszek będzie
        miał inną formęsmile to tak .b.b.bb.b.b często bywa:0...Nie przejmuj się- wygląd w
        ciazy jest rózny- ile kobiet- tyle róznych wizji- ważne- by dzidzia rosła- i na
        usg miala prawidłowe wymiary- co nie oznacza- ze zawsze to będą dolne czy górne
        granice normysmile ale- to wówczas tylko gina pytać...i nie martwić
        się...powodzenia!

Bea i Artuś 29 tc
    • juustysia Re: brzuszki w ciąży 10.09.04, 20:54
      Witaj! Pytałam lekarza i na 100% nie można robić brzuszków w ciąży oraz ćwiczeń
      kiedy leżymy płasko na ziemi z nogami do góry np.rowerek!
      • muminek74 Re: brzuszki w ciąży 13.09.04, 22:03
        Oczywiście że nie można robić brzuszków w ciązy- najlepiej wg. mne ćwiczyć pod
        fachowym okiem instruktora z duzym doświadczeniem-polecam ćwiczenia w Gabinecie
        na ul. Brylowskiej- b. mi się podoba
    • someone11 Re: brzuszki w ciąży 14.09.04, 08:38
      Brzuszki w ciąży mozna robic do 4 miesiaca. Ale nie moze to byc lezenie na
      ziemi i podnoszenie tłowia, tylko lezenie z ugietymi kolanami, krzyz wgnieciony
      w podłoze i lekkie spiecia miesni brzucha (leciutkie unoszenie). Rowerek
      rzeczywiscie nie jest zalecany. Ja brzuszki robilam i jakos nic mi sie nie
      stalo.
      • agga1976 Re: brzuszki w ciąży 14.09.04, 10:23
        u jednych kobiet nic sie nie dzieje, u innych moga byc klopoty
        na pewno jest to za bardzo ryzykowne (opinia lekarzy), zeby pisac komus "
        Brzuszki w ciąży mozna robic do 4 miesiaca."

pozdrawiam
        Agga + 36tyg Malenstwo smile
    • monsiu73 Re: brzuszki w ciąży 14.09.04, 11:26
      jestem instruktorką fitness w 19 tc (5 m-c). Cwiczyłam do końca 4 m-ca, aż
      dostałam plamienia, łożysko zaczęło się odklejać i prawie wylądowałam w
      szpitalu, a duphaston biorę do dzisiaj. Leżałam 2 tygodnie w łóżku.
      Przyczyną był prawdopodobnie wysiłek fizyczny, ale nie wiem, czy akurat same
      brzuszki.
      NA PEWNO NIE WOLNO ROBIĆ BRZUCHÓW Z UNIESIONYMI NOGAMI I UGIĘTYMI KOLANAMI!!!
      Jesli juz, to tylko w leżeniu. I takie krótkie spięcia brzucha są właśnie
      najbardziej ryzykowne. lepsze jest ciągłe napięcie brzucha, np. w pilatesie.
      Generalnie - jako instruktorka odradzam robienie brzuchów w ciąży,ale ćwiczyć
      trzeba (jeśli nie ma powikłań), tylko akurat bez brzuchów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka