Dodaj do ulubionych

za mały pęcherzyk ciążowy

17.01.16, 14:37
Witajcie, 4 mce temu poronilam ciaże w 7/8tyg. Zarodki przestały sie rozwijac. Jestem teraz w ciaży. Wg om w 6tyg, bylam na usg i lekarka orzekla ze ciaża jest o dwa tyg młodsza niz z usg, pecherzyk ma niecale dwa mm. Owulacje miałam prawdopodobnie ok 21-22dc (robilam testy owu). Beta do 1600 przyrastalo o ponad 100% na 48, potem o 70%. Miala ktoras z was podobna sytuacje? Jest nadzieja?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: za mały pęcherzyk ciążowy 17.01.16, 16:19
      Testy owulacyjne owulacji nie pokazują, więc nimi bym się nie sugerowała, mogła się przesunąć i stąd ta różnica. Beta tylko na początku przyrasta bardzo szybko potem już nieco wolniej. Robiłaś badania po ostatniej stracie? Wiesz co było przyczyną?
    • kamagama Re: za mały pęcherzyk ciążowy 17.01.16, 20:04
      Ja mialam robione USG wg om to byl 5tc+4 dni. Pęcherzyk byl tak maly,że usg nie pokazywalo żadnego wieku ciazy. Lekarzowi jeszcze ksztalt zarodka sie nie podobal.Wczesniej robiłam betę i przyrastala bardzo dobrze. Lekarz kazał nie robic sobie nadziei,wyslal na betę, beta wyszla bardzo wysoka,adekwatna do wieku ciąży i przyrosty bety tez byly prawidłowe. 2 dni mialam powtórzyć betę i usg. Tym razem na usg bylo wszystko ok,nawet serduszko juz bilo (ten sam aparat usg,ten sam lekarz),tym razem pęcherzyk odpowiadal wiekowi ciąży z OM. Kolejna beta tez wyszla super. Potem juz ciaza byla bezproblemowa,a ten za maly pęcherzyk za chwile kończy rok?? życzę Ci zeby i u Ciebie tak bylo.
      • lili.80 Re: za mały pęcherzyk ciążowy 17.01.16, 20:09
        Dzieki smile zrobie jeszcze dwa razy bete i w pt usg. Oby sie udało.
        • buglady Re: za mały pęcherzyk ciążowy 17.01.16, 21:14
          Oczywiście, że jest nadzieja. Ja również poroniłam na bardzo wczesnym etapie ciąży ale bardzo szybko znów się udało. Na pierwszym usg lekarz niewiele widział, powiedział że jeszcze nie wiadomo czy coś z tego będzie, dał mi duphaston i kazał przyjść za tydzień czy dwa. Na kolejnym usg juz potwierdził ciążę, teraz jestem w 18 tygodniu. Mam nadzieję, że Tobie również się udasmile.
          • lili.80 Re: za mały pęcherzyk ciążowy 17.01.16, 21:27
            A ten spadek dynamiki wzrostu beta? Robilam co dwa dni i na poczatbu rosła o 130% potem o 105% a ostatnia z 1590 na 2740 tj tylko o 72%. To mnie najbardziej martwi bo w tej poronionej tez na poczatku były super przyrosty a nagle beta zaczela przyrastac o 20-30%
            • kamagama Re: za mały pęcherzyk ciążowy 18.01.16, 00:40
              Nie wiem jak jest z ta dynamika bety,bo od któregoś momentu maleje. robiłam tylko dwa razy na samym poczatku,przyrost mialam bardzo duży,wiec nie powtarzałam. Dopiero po tym felernym USG i kolejnej becie wpisalam te wszystkie wyniki do kalkulatora bety online i okazalo sie ze beta nadal ladnie rosnie w górnych granicach normy co mnie troche uspokoiło. Ja korzystałam z kalkulatora na bellybestfriend.pl Powtórz betę,wpisz do kalkulatora i zobaczysz.
      • kamagama Re: za mały pęcherzyk ciążowy 18.01.16, 00:41
        Korekta: Nie kształt zarodka tylko pecherzyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka