Dodaj do ulubionych

Lutowe mamusie

27.10.04, 08:44
Witam Lutowe mamusie, jestem na forum dopiero od kilku dni i tak mi sie jakos
razniej zrobiło bo juz wiem ze nie jestem sama smile, a do tego czytajac Wasze
wypowiedzi momentami zalewam sie łzami ze śmiechu, bo mnie zdarza sie wiele
tych samych smiesznych sytuacji , jak np nocne siusianie i schodzenie do
łazienki po omacku z zamknietymi oczami zeby sie nie rozbudziec, ale w sumie
to to guzik daje, ja mam termin na 14 luty, czuje sie rewelacyjnie, ale juz
tak bardzo chciałabym miec mojego malucha przy sobie, a do tego moje ruchy
nabieraja coraz mniej gracji, nogi pobolewaja i ze zniecierpliwieniem czekam
na kolejne usg zeby zobaczyc mojego synka, a jak Wasze samopoczucie i
nastroje? goraco pozdrawiam ola z mikusiem
Obserwuj wątek
    • mamago1 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 08:54
      Witam serdecznie! Ja mam termin na 1 luty. Wczoraj miałam USG i ślicznie było
      widać moje dzieciątko. Płeć na 99% też. Ale ciiii! to na razie tajemnica. Też
      czuję się dobrze, choć również robię się coraz bardziej ociężała w ruchach :o)
      Za to maluszek kopie ile wlezie i w nocy i w dzień :o) Moja starsza córcia, też
      z niecierpliwością czeka na rodzeństwo.

Trzymaj się i powodzenia!!!
    • j_aga Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 09:24
      Ja mam termin na 19 lutego. Tez czuje sie nie źle, tylko od kilku dni zaczęłam
      puchnąc i trochę mnie to niepokoi.CO do płci to mam nadzieje, ze lekarz sie nie
      pomylił (w poprzedniej ciąży rozpoznał bezbłędnie) i teraz jest córeczka co
      strasznie cieszy, bo synek juz jest. Też bardzo czeka na siostre, będzie
      starszym bratem.
    • agnesm1 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 09:46
      Hej smile
      Ja tez mam termin na 14 lutego wink - a w brzuszku nosze małego Dominika wink,
      który ostatnio bardzo lubi dosc dokuczliwie kopac i sie rozpychac wink
      Poza tym brzuszek rosnie i niedlugo bede z nim wygladac jak kulka wink
      a jesli chodzi o jakies konkretne dolegliwosci, to puki co (odpukac)
      jest dobrze i nic mi nie dolega... no moze czasem krew leci z nosa albo zeby
      pobolewaja...

Pozdrawiam
      Agnesm i 25tyg. Dominik w brzuszku
    • monsiu73 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 11:10
      Witam,
      ja mam termin na 12 lutego,czyli 25 tc w tokusmile Noszę w brzuszku Maciusia (po 2
      USG wyszło ,że chlopak).Przytyłam 10 kg i coraz ciężej chodzę,a brzuszek rośnie
      szybko. Czuję sie dobrze,wręcz rewelacyjnie,pracuję zawodowo i nie zamierzam
      prędko iśc na zwolnienie. Staram się często chodzić na basen i pływać jak
      najwięcej. zapisałam sie na szkołe rodzenia przy szpitalu Solec-tam zamierzam
      rodzić,ale zastanawiam sie jeszcze nad Żelazną.
      Maciuś kopie coraz mocniej,aż mi brzuch podskakuje.
      Pozdrawiam mamy lutowesmile)
      • olanowak24 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 13:57
        Ale fajnie, ciekawe która z nas pierwsza powita swojego maluszka smileja zaczynam
        szkołe rodzenia 8 listopada i mam nadzieje ze wyniose z niej jakies pozyteczne
        rady, bo spodziewam sie pierworodnego, ciekawe jak z tym usg, bardzo chciałąm
        dziewczynke, ale intuicja podpowiadała ze to bedzie synek i usg dwa razy
        potwierdziło Mikołajka, no i fajnie juz teraz nie zamieniłabym go na zadna
        dziewczynke smilemały kopie, ale brzuch mi jeszcze nie skacze, natomiast wydaje mi
        sie ze z dnia na dzien jestem grubsza, juz teraz około 10kg wiecej (ale do
        czerwca bardzo schudłam bo miałam ślub) sad no cóz jakos to bedzie pozdrawiam
        wszystkie mamusie i ich dzidzie ola z mikusiem
      • sylwia7611 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 19:18
        Pozdrawiam wszystkie mamuśki lutowe smilesmilesmile!!! Ja mam termin na 14 lutego i już
        nie mogę się doczekać smilesmilesmile przytyłam aż 11 kg i boje się co będzie dalej z tą
        moją wagą smilesmilesmile Jutro idę robić wyniki z obciążeniem a 2 listopada do lekarza
        może wreszcie uda się zobaczyć czy w brzuszku szaleje chłopczyk czy
        dziewczynka smilesmilesmile Ogólnie czuję się dobrze już nie długo do szkoły rodzenia!!!
        POZDRAWIAM
    • monika.p6 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 14:51
      cześć dziewczyny...
      jestem w 25 tc. termin na 17 luty,to moje pierwsze dziecko.
      Przytyłam ok.8 kg brzuszek już spory, czuję się ogólnie dobrze, czasem tylko
      czuję jakieś kłucie w brzuchu ale mam wrażenie że coś tam się rozciąga.
      Wg USG będzie chłopak (potwierdzone przez męża- podobno dokładnie widział
      chłopakasmile
      Jestem spoza w-wy ale zamierzam rodzić w szpitalu na Karowej, może spotkamy się
      na porodówce? smile
      pozdrawiam wszystkie "lutowe mamausie"
      Monika

• anias29 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 15:21
        Cześć wszystkim,
        mam termin na 22 lutego, jestem w 24 tyg. i wg USG spodziewam się chłopaczkasmile
        Jest to moja pierwsza ciąża, czuję się bardzo dobrze, a przytyłam do tej pory
        ok 4 kg. Dzieciątko fika już bardzo energiczniesmile
        Pozdrowionka,
        Ania
    • pulpec Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 15:31
      cześć, ja też lutowa smile
      termin mam na 8 lutego, czyli jestem w trakcie 26 tygodnia. na USG wyszedł
      chłopak - zobaczymy, czy to prawda, a póki co głowimy sie nad imieniem smile
      przytyłam 5 kilo, czyli niewiele, ale to i tak mój życiowy rekord - nigdy TYLE
      nie ważyłam smile
      brzuszek już mam całkiem spory, maluch kopie jak nawiedzony, poza tym wsio OK.
    • antenka74 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 15:38
      My mamy termin na 25 lutego. Ostatnie usg potwierdzilo ze w brzuszku jest
      dziewczynka, mam nadzieje ze tak juz zostanie bo przyzwyczailismy sie juz do
      imienia Maja no i dziewczynka byla zamawiana, wiec cieszymy sie ogromnie. Na
      razie wszystko jest bardzo dobrze malutka wazyla tydzien temu ok 0,5 kg i miala
      21 cm. Ruchy czuje coraz bardziej intensywnie, szczegolnie wieczorem gdy sie
      poloze albo gdy dlugo siedze. Z nieprzyjemnych objawow pojawia mi sie od czasu
      do czasu zgaga, skurcze lydek, delikatne krwawienia z nosa, lekkie pobolewania
      brzuszka, kregoslupa, no i czasami robie sie podobno nieznosna. Ostatnio byla
      niezla histeria bo skonczyl sie plyn do mycia naczyn smile)))) Ale ogolnie nie
      jest zle. Przybylo mi 6 kg, brzuszek jest juz naprawde dosc sporawy. Od 4.12
      zapisalismy sie do szkoly rodzenia. Ubranek na razie mam doslownie kilka sztuk.
      Powoli rozgladam sie za lozeczkiem.
      Zaczynam tez przyzwyczajac mojego szczeniaka ktego troche rozpuscilismy do tego
      ze na lozko to absolutnie wchodzic nie wolno zeby pozniej sunia nie poczula sie
      za bardzo odrzucona. Czy macie moze psiaki w domu, zastanawiam sie jak nasza
      sunia zareaguje na maluszka?
      Pozdrowionka dla wszystkich mamus i ich malenstw
      Antenka
      • kalisa77 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 15:49
        my też mamy szczeniaka- Pimpelini, Pimpek, Lujek- imion ma kilkasmile no i nie
        ukrywam, że go rozpuściłam nieco a teraz zaczynamy go szkolić- właśnie, żeby w
        łóżku nie spałsmile
        mam spore obawy, że nie ucieszy go przyjście na świet naszego Michasia- choć
        brzuszek uwielbia- lizać szczególniesmile obawiamy się,ze będzie zazdrosny...
        zobaczymy co to bedzie...
        Pozdrawiam cieplutko- asia
      • olanowak24 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 16:11
        Witam, my naszej suni nie mozemy oduczyc spania z nami, gdy tak spojrzy tymi
        slipkami, to nie mamy serca i wpuszczamy jak zwykle do wyrka, a ze łózko mamy
        baaaaardzo duze to mysle ze sie jakos we czwórke pomiescimy smile pozdrawiam
    • kalisa77 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 15:44
      cześćsmile
      jestem 26- tygodniową ciążulką- w brzuszku Michaśsmile
      czujemy się bardzo dobrze, czasem tylko spać nie możemy... brzuszek już
      całkiem, całkiem spory... ja przytyłam dużo, bo już 10 kg, więc mały słonik się
      ze mnie robismile pojutrze będziemy sie obciążać glukozą i do Pani doktor na
      wizytę idziemy... pomarudzę jej trochę (już zaczynam myśleć o porodzie)- jak
      zwykle zresztąsmile na szczęście jest super kobietką i bardzo lubimy ją odwiedzaćsmile
      Rodzić terminowo powinnam 12 lutego, z USG wychodzi jednak termin 1 luty... a
      ja najchętniej donosiłabym do 14 lutegosmile no ale zobaczymy jak to będzie...
      Na razie pozdrawiam wszystkie inne ciężarówkismile
    • mmala6 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 16:13
      Witamsmile)z tego co przeczytalam nasuwa mi sie jeden wniosek: chlopcy gora!!wink
      Ja jestem w 26tc, termin na 05.02. i tez kawaler na usg wyszedl. Mateuszek sprawuje sie dobrze i nie dokucza za bardzo mamusiwinkgorzej z sama mamusia ktora przechodzi klimakterium, miesieczke i depresje razem wzietasmile))Lekko ponad 10 kg do przodu, brzusio pokazny, inne czesci ciala zreszta tezwinkapetyt dopisuje, oj dopisuje zwlaszcza na czekolade w kazdej postaci (czyzby brak magnezu?smile)Ale jak powiedziala polozna w szkole rodzenia "jedzcie teraz wszystko co chcecie, bo jak przyjedzie do karmienia to bedzie scisla dietka, przynajmniej na poczatkuwink)".Pozdrawiamsmile
    • sonnya Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 16:17
      hej Mamunie, pora na nas wink
      my tez bardzo czekamy na miesiac luty, a dokladnie jego konca, bo jakos w
      ostatnich dniach mamy ujrzec sloneczko! od kilku dni SWIADOMIE nosze w sobie 23-
      tygodniowego urwisa, ale - zabijcie mnie!, imionka jeszcze nie ma! znaczy jest
      ich cale mnostwo i moze dlatego tak ciezko nam sie zdecydowac wink narazie wiec
      jest gagatek, lobuziak, szkrabik, albo po prostu "brzunio-niunio"!
      z dolegliwosci... nie moge narzekac, cale 6 miesiecy przebieglo wzorowo, az do
      momentu, w ktorym zrobilam badania, na ktorych wyszlo mi zenujaco niskie zelazo!
      teraz lykam strasznie upierdliwe specyfiki i mam od nich wszystko to, czego nie
      zaliczylam w pierwszych 3 miesiacach sad ale poswiece sie dla malucha i bede
      walczyc z ta cala anemia!
      a poza tym rewelacja! brzunio nareszcie zaczal sie zaokraglac, ku uciesze
      wszystkich niedowiarkow, a ja z duma nie dopinam coraz wiekszej ilosci
      garderoby!
      nie mamy jeszcze nic procz paru ciuszkow odziedziczonych po starszych
      kuzyniatkach! ale takie wyczekiwanie tego momentu, gdy zacznie sie szal
      zakupow, jest niemozliwa przyjemnoscia! smile
      a z watkow poruszanych: mam dwa zwierzaki: kocia i 6-miesiecznego szczeniaka!
      obydwa niemozliwie rozpieszczone, ale obydwa stopniowo oswajane z komenda: nie
      wolno!!! za kilka dni idziemy sie spotkac z naszym malunim na 3D, bo maz
      stwierdzil, ze dopoki nie zobaczy siusiaka w trojwymiarze, nie uwierzy!! wink
      pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!
    • adiw1 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 16:40
      J mam termin na 11 lutego.Jestem w ciazy BLIZNIACZEJ!!!!czuje sie dobrze,poza
      drobnymi dolegliwosciami,ktora kazda z nas ma.Niesety nie znam jeszcze plci
      maluszkow a tak bym chciala.Czy u blizniakow jest trudniej rozpoznac czy co!!???
      pozdrawiam smile
    • aaala1 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 17:32
      Widzę, ze chłopcy góra, to trzeba jakoś szanse wyrównać. Ja mam w brzuszku
      Majkę (23t), termin na 25 lutego, tak jak antenka ( juz sie zgadałysmy kiedyś).
      Siedzę w domku na zwolnieniu bo troche mnie bruszek bolał no i te twardnienie
      brzucha niezbyt przyjemne, ale coś ostanio mam dobry nastrój wiec mam nadzieję
      ze bedzie ok.
      Przytyłam 4 kilo,ale od paru dni czuję wilczy apetyt, wiec chyba ta waga drgnie
      jeszcze wiecejsmile Za 2 tygodnie robię test na obciązenie glukozą, mam nadzieję
      że przełknę to świństwo.
      Dziewczyny do lutego coraz bliżej, juz sie nie moge doczekac.
    • ramika Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 19:02
      Czesc
      Jestem w 26 tygodniu, odpoczywam w domku bo mam często twardy brzuch i troszkę plamień i jestem po poronieniu. U mnie będzie córeczka, najprawdopodobniej Anulka. Też mam 5 miesięcznego szczeniaka, który często śpi z nami w łóżku. Ubranek jeszcze nie mam ale od listopada bede buszować po sklepach.
      pozdrawiam wszystkie mamusie Emila
    • kot26 Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 20:31
      Halli hallo

Jestesmy w 24 tygodniu, i bedziemy miec dziewczyne !! O ile pani doktorowa sie
      nie pomylila, oczywiscie. Imie juz wybrane - Zosia. Utylam 7 kilo, ale apetyt
      wilczy - moze byc gorzej... Mam nadzieje, ze basen mnie uratuje.

Mloda jest bardzo duza - w czasie USG tydzien temu wyszlo, ze jest w 97 centylu
      i ja nie wiem, jak ona sobie wyobraza, ze ja urodze... No ale przynajmniej
      wiadomo, ze dobrze sie odzywiam wink

Ciuchow juz cala masa, w zasadzie kompletna wyprawka (na conajmniej pol roku),
      bo bylam akurat w Polsce, gdzie wszystko jest znacznie tansze niz we Francji,
      gdzie mieszkam. Czesc odziedziczona po starszym, ciotecznym rodzenstwie.

Pozdrawiam wszystkich oczekujacych
      Kot
      • jasti Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 21:40
        Witam Mamusie!
        Ja wlasnie zaczynam 25 tydzien, termin mam na 11 lutego, przytylam okolo 8
        kilo, a apetyt caly czas dopisuje, dzidzi baraszkuje w brzuszku coraz czesciej
        i kopniaki coraz mocniejsze, prawdopodobnie bedzie to Karolinka, ale jak na
        razie lekarz potwierdzil to na 60%, czy wasi lekarze tez nie sa pewni do konca,
        czy moze nie chca mowic? Ciaze znosze bardzo dobrze, chociaz dreczy mnie
        dreptanie do lazienki co godzinke, nie wiem czy to norma czy ze mna cos nie
        tak, w nocy budze sie dokladnie co dwie godzinki. A tak poza tym to juz nie
        moge sie doczekac terminu. Pozdrawiam mausie i brzuszki.
    • creolka Re: Lutowe mamusie 27.10.04, 22:25
      czesc mamuski!termin mam na 3.2 ale na pierwszym usg wyszedł 31.1 co podobno
      jest bardziej dokładne,juz wiem ze bedzie synek!strasznie sie ciesze to moj
      pierwszy dzieciaczek,juz potrafi niezle kopnac.na ostatnim usg lekarz
      stwierdził że jest wyjAtkowo duzy, ma wymiary dzidzi 27 tygodniowej i wazy od
      850 do 1100g!a ja jestem drobna wiec nie wiem po kim jest taki duzy.przytyłam
      8kg, czuje sie super, strasznie kobieco!jest tu moze jakas mama z poznania?
      pozdrawiam!
      karola i adaś(26t)
      • sandraw Re: Lutowe mamusie 28.10.04, 07:03
        hihi to i ja...

mam termin na 10 lutego
        synek- czyli będę miałą parkę, bo dziewczynka już w domku jest, martusia 4
        latka wink
        u nas również MICHAŁEK ale to jeszcze nie na 100% hahaha

mały jest b.duży- ma ok 740 g czyli nadrobił to co był do tyłu na pierwszym USG
        (a był prawie 2 tyg w plecy!!)- doktorek się śmiał że będzie duuży.......

a tak wogóle na forum "w oczekiwaniu" jest wątek luty 2005 i macie co poczytać
        jeżeli nie byłyście jeszcze, postów ponad 1400 wink
        • olanowak24 Re: Lutowe mamusie 28.10.04, 10:16
          Witam Mamusie, widze ze w bardzo duzej mierze w lutym przewazaja chłopcy smileco
          do ciuszków to mam milion rzeczy, oszalałam na punkcie kupowania miniaturowych
          bojówek, sweterków, dresików itd, wczoraj zrobiłam liste rzeczy których jeszcze
          potzrebujemy, jest tego masa, mysle ze niedługo bedzie trzeba zajac sie
          dalszymi zakupami, a w przyszłym tyg ide na badanie na obciazenie, nie wiecie
          dziewczynki, czy tzreba sie wczesniej umawiac na badania bo to podobno długo
          trwa, trzeba odczekac i powtorzyc badanie po godz, tzrymajcie sie pozdrawiam
          • celka_s Re: Lutowe mamusie 30.10.04, 17:00
            Witam wszystkie mamusie. ja ma termin na 21 lutego, przytyłam już 7 kg, ale
            znajomi mowią, że wcale nie widać. W ciągu ostatnich 2 tyg. brzuszek zaczął
            porządnie rosnąćsmile. Z dolegliwości to praktycznie tylko bole krzyża. Juz sie
            nie moge doczekac kiedy dzidzia sie odwróci i bede wiedziala czy to chlopiec
            czy dziewczynka(ja juz jestem po badaniu obciazenia glukoza - da sie przezycsmile
            Pozdrawiam
    • xmagda Re: Lutowe mamusie 31.10.04, 10:44
      witam
      Termin mam na 21 lutego ( 23 tydz.) , przytyłam ok. 4 kg, brzuszek juz coraz
      wiekszy , a w nim Jagoda smile))
      Samopoczucie OK, pracuje i nie narzekam, zobaczymy co bedzie dalej.

pozdrawiam mamuski
      Magda gg 187033
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka