Dodaj do ulubionych

przeczytajcie prosze

05.11.04, 10:16
Jestem w dziesiątym tygodniu ciąży i w tym tygodniu odebrałam wyniki
pierwszych badanich.Okazało się że mam dodatnik wynik WR czyli mam kiłę.Nie
będę wam pisać co przeżyłam jak mi powiedziała o tym ginekolog - cały czas
bardzo martwię się o dziecko.I cały czas myślę jak do tego doszło:przed ciążą
przez długi czas bo około 8 lat brałam tabletki anty. i czesto chodziłam do
ginekologa.Mój mąż jest moim pierwszym partnerem - tylko z nim współżyłam. On
równieżtwierdzi, że mnie nigdy nie zdradził i że jestem jego pierwszą i
ostatnią partnerką.Mój mąż jest kierowcą międzynarodowym i jeździ również na
wschód.CZy ty możliwe, że zaraził się kiłą np. korzystając z toalety????? nie
wiem co o tym myśleś i bardzo się boję o moje dziecko
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:20
      Jak można się zarazić to chyba najlepiej odpowie lekarz. Ja pamiętam jak przez
      mgłę z książeczek, które czytałam jako nastolatka (z serii pierwszych o
      seksualności), że można się zarazić np. matka - dziecko nawet przez spanie w
      jednym łóżku. Nie mam jednak pewności czy to chodziło o rzeżączkę czy kiłę...
      Teraz to chyba trzeba przebadać męża...
      sad

Trzymam kciuki. I pamiętaj, że teraz liczy się tylko dzieciaczek i Ty.
    • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:23
      przykro mi to slyszec sad
      niestety kiła jest choroba weneryczna przenoszona podczas stosunku pluciowegosad
      jesli chodzi o Twoja dzidzie to Twoja lekarka musi sie tym zajac, bo wiem ze da
      sie to wyleczyc jak jestes w ciazy, nie koniecznie dziecko musi miec kile
      wrodzona, to zalezy tylko i wyloncznie od szybkiej reakcji lekarza. Dlatego mam
      nadzieje ze Twoj lekarz juz zareagowal i zaczol dzialac.
      pozdrawiam i trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia.
      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:30
        lekarz mówił że jest możliwość innego sposobu zarażenia ale niestety nie
        powiedział jaki to inny sposób a ja cały czas myślę o tym co będzie z moim
        dzieckiem lub zastanawiam się czy mój mąż mnie zdradził
        lekarz ginekolog u którego byłam z wynikami nic mi nie powiedział nie uspokoił
        i napewno już nigdy do niego nie pójdę tylko wystawił skierowanie do szpitala
        byłam już w instytucie wenerologii i pobrano mi próbkę krwi na kolejną wizytę
        ide w poniedziałek
    • kasiuncia25 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:25
      Wpisz "kiła" w wyszuliwarke a napewno znajdziesz informacje na ten temat. Nie
      martw się Twoja ginekolog napewno wie jak temu zaradzić i co zrobić żeby było
      dobrze.
      Powodzenia i pozdrawiam.
      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:38
        tak jak napisałam wyżej moja była ginekolog niestety nie posiada na ten temat
        żadnych informacji dlatego też muszę szybko znaleźć innego tylko tym razem
        dobrego lekarza ginekologa w Warszawie
        pani z instytutu wenerologii powiedziała mi ze moge być zdrowa tylko nie bardzo
        wiem jak to możliwe
      • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:40
        pamietaj tylko sie nie denerwuj!!, wiem ze to latwo powiedziec, ale pamietaj o
        dzidziusiu on jest teraz najwaznejszy a stres moze mu tylko zaszkodzic.
        Czytalam w internecie, ze mozna to wyleczyc, ale trzeba szybko zareagowac,
        jesli Twoj lekarz nic nie zrobil w tym kierunki idz do innego, musi Ci ktorys z
        nich pomoc bo my to mozemy Cie co najwyzej pocieszac.
        trzymaj sie Kochana, wszystko bedzie dobrze
    • bobofrutt Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 10:54
      Trzymaj się dziewczyno i myśl pozytywnie, myśl TYLKO o swoim maleństwie. Zycie
      różne scenariusze pisze, jak to mówi moja Mama, ale Ty musiasz byś dzielna za
      siebie i Twoje dziecko. Ściskam Cie bardzo serdecznie, jeżeli będziesz miała
      potrzebę i ochotę pogadać, to mój numer jest:2887616.Pozdrawiam. Ilona
      • szczupaczyca Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:12
        nie martw sie to nie jest super czuly test, inne choroby moga go zafalszowac... powtorz test i uszy do
        gory! trzymam kciuki
        • fiola1 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:27
          bardzo mi przykro, podejrzewam ze czujesz sie fatalnie, nie tylko ze wzgledu na
          dziecko ale i na to ze jednak "wstydliwa choroba", u nas juz bardzo zadko
          spotykana.Porozmawiaj z mezem , czy nie mial tam jakiegos skoku w bok, przeciez
          tu chodzi o dziecko i jego zdrowie!!!!ale wiem ze kile mozna leczyc i napewno
          wszystko sie dobrze skonczy i twoja dzidzia urodzi sie zdrowa!
          • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:36
            czuję się strasznie źle i z mężem już rozmawiałam
            twierdzi że nigdy mnie nie zdradził
            Cały czas mam nadzieję że jednak jakaś choroba zafałszowała test
            • malaika7 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:46
              Po pierwsze, trudno na wieść o kile powiedzieć żonie "tak, to dlatego że cię
              zdradziłem", ale absolutnie nie twierdzę, że tak było!!!
              Po drugie, pewnie dlatego pobrali Ci krew jeszcze raz na wenerologii, żeby się
              upewnić, więc trzymam kciuki, żeby się okazało, że to fałszywy wynik. A do tego
              czasu dla dobra dzidzi postaraj się zachować spokój, jeszcze nic nie wiadomo na
              pewno. A jeśli jednak jesteś zarażona, najważniejsze jest, że już o tym wiesz,
              że wiedzą lekarze i Ci pomogą.
              • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:54
                cały czas mam nadzieję ze to błędny wynik
                tylka ze ja nigdy o czymś takim nie słyszałam
            • nerwus4 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:53
              jakoś tak niespecjalnie ufałabym mężowi..
              NIE BICIE MNIE TERAZ< plisss
              ale tak sobie myśle, ze gdyby w kibelku mozna było zlapać kiłę czy innna wenere
              to zawód kierowcy byłby niebezpieczny jak conajmniej pilota. Poza tym musiałby
              chyba siedzieć pupą na tych wszystkich kibelkach i porzadnie nią po nich
              szorowac... no bo niby jak inaczej?? z powietrza???
              • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 11:56
                nie będę cie biła bo mi takie myśli też chodzą po głowie
                i jeżeli okaże się że jestem chora to nie wiem co będzie dalej z moim
                małżeństwem
                już teraz bardzo się odsunęłam od niego
                • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:02
                  przykro mi to mowic ale nerwus moze miec racje, jednak przed oskarzaniem meza
                  najpierw upewnij sie na 100% czy napewno jestes chora a po drugie czy nie mozna
                  sie zarazic w inny sposob niz droga pluciowa.
              • bobofrutt Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:11
                nikt nię będzie Cię bił, ale to chyba niestosowne właśnie w tym momencie pisać
                o tym, że na pewno mąż zdradził, bo innego sposobu na zarażenie nie ma. na
                pewno, to wiadomo, że jest problem, a my możemy chociaż spróbować podnieść
                dziewczynę na duchu. Marcik26 - pamiętaj, że stres nie ma dobroczynnego wpływu
                na dzidzię - ja sama podczas ciąży miałam go zbyt wiele, ale liczę na to, że
                wszystko będzie dobrze z moją córeczką, która na świat przyjdzie po 15
                listopada. Trzymam za Ciebie kciuki i serdecznie pozdrawiam. Cierpliwie czekaj
                na wyniki badań i NIE DENERWUJ SIĘ.Ilona
    • kasiuncia25 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:11
      Właśnie mi sie przypomnieło że moja koleżanka też miała badanie pozytywne ale
      okazało sie później że to zwykłe przeziębienie zafałszowało wyniki.
      Trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:25
        mam nadzieję że u mnie też tak będzie bo robiłam badania tak nie do końca
        wyleczona z przeziębienia, które ciągnęło się około 3 tygodni
        i było to mocne przeziębienie
        na szczęscie wtedy już wiedziałam że jestem w ciąży i leczyłam się domowymi
        sposobami co zdecydowanie wydłużyło moją chorobę
        modlę się żeby tak było
        i jestem wam bardzo bardzo wdzięczna za słowa otuchy
        naprawdę bardzo wam dziękuję!!!!
    • mamamon Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:14
      Grunt to znalezc teraz dobrego lekarza, ktory wyleczy Ciebie i zabezpieczy
      dzidzie. Jesli chodzi o meza, to mozesz go postwic pod sciana, zabluffowac i
      powiedziec mu, ze nie ma innej drogi zakazenia kilka niz plciowa i ze jesli ma
      Ci cos do powiedzenia, niech to zrobi jak najszybciej ze wzgledu na Ciebie i
      dzidzie. Tylko czy tego na pewno chcesz? Czy chcesz takie rozmowy teraz z nim
      przeprowadzac?
      Zycze powodzenia,
      m.
    • elgosia Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 12:26
      Ja myśle, że ten wynik jest fałszywy. Mam nadzieję. I nie ma co teraz stawiać
      męża pod ścianą. Może mówi prawdę, tylko test kłamie? Życzę Ci, żeby tak było.
      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:02
        nie wiem jak ja przeżyję do poniedziałku
        czy ktoś jeszcze słyszal o przypadku że test został zafałszowany????
        • jowa20 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:21
          Sorry,mi to mowic,ale znam sie trszke na tej chorobie,ale Twoj maz chyba cos
          odwalil.Moze byc taka opcja,ze test wyszedy zle,ale czy podczas jego
          wykonywania bylas chora?Bo jesli nie to i tak na wszelki wypadek go powtorz,a
          meza przycisnij pod sciane.My slonce jestesmy z Toba i wiemy,ze to nie Twoja
          wina ,ale wiesz jak jest z facetami.Ja jestem po slubie dopiero 3 m-ce ale nie
          ma w 100% zaufania do samcow...trzymaj sie i nie denerwuej sie.Jowa 29tc.
          • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:31
            przeczytaj sobie: www.gpi.pl/index.php?
            option=content&task=view&id=53&Itemid=64
            z tej stroniki wynika ze nawet jesli niedaj Boze masz kile to z dzidzia bedzie
            wszytko ok jak bedziesz leczona. I jeszcze to ze zdazaja sie inne przypadki
            zachorowan na kile nie tylko przy kontakcie pluciowym.
            I nie przesadzajcie dziewczyny z tymi samcami, bo kobiety tez nie sa zawsze
            takimi anioleczkami, to dziala we dwie strony, bo tak naprawde nikt nigdy nie
            wie jak sie zachowa w danej chwili, wiec prosze oszczedzcie jej chociaz tych
            tekstow pod tytulem ze samcom nie nalezy ufac, bo narazie to jeszcze nie
            wiadomo czy wyniki sa prawidlowe
          • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:31
            wiem jak to jest z facetami ale wiesz co prędzej bym się spodziewala po sobie
            niż po nim
            mam nadzieję że test teraz będzie negatywny ale chyba już nigdy nie będę miała
            100 % zaufania do niego
            wtedy jak robiłam badania to jeszcze byłam przeziębiona napewno kaszlałam
            • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:36
              a tak naprawdę to bardzo kocham mojego męża i mam nadzieję że to się nie zmieni
              a wynik został pomylony
              ale w takiej chwili to głupie myśli do głowy przychodza
              Boże spraw żeby wszystko było dobrze
              • elve Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 14:23
                marcik, wszystko będzie dobrze.
                spróbuj jednak nie patrzeć na męża jako głównego podejrzanego, to może Wam
                bardzo zaszkodzić. i nie przejmuj się tymi głupotami, które wypisują niektóre
                dziewczyny o samcach - każdy facet jest inny, a swojego męża to TY znasz
                najlepiej, wiesz chyba czy kłamie, czy nie...
                mam nadzieję i obstawiam, że wynik jest po prostu zafałszowany Twoim
                przeziębieniem.
                trzymam kciuki za Ciebie i Twoja kruszynkę.
    • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:51
      znalazlam cos co Cie napewno pocieszy (jest to wyciety kawalek ze stronki
      www.resmedica.pl/zdart7007.html):
      "Jednym z takich popularnych testów jest VDRL, będący modyfikacją testu
      wprowadzonego kiedyś przez Wassermana. Stąd pochodzi jego potocznie używana
      nazwa - WR. Jednak to badanie posiada dosyć zasadniczą wadę: czasami jako
      chorych na kiłę wykrywa się osoby zdrowe lub z innymi schorzeniami (np.
      chorobami auto-immunologicznymi, niektórymi infekcjami wirusowymi). Dlatego
      pozytywny wynik tego testu należy potwierdzić."

na tej stronie mozesz sie dowiedziec innych rzeczy na ten temat
      bedzie dobrze smile
    • kasiuncia25 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 13:53
      Nie dołujcie dziewczyny, ona jest i tak cała roztrzęsiona. Może wynik jest
      błędny a facet niewinny wiec poczekajcie z naskakiwaniem na niego tak.
      Trzymaj sie Marcik, musisz jakos przezyć weekend a w poniedziałek wszystko
      będzie jasne i mam nadzieje, że stresujesz sie niepotrzebnie.
      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 14:09
        dziękuję wam za wsparcie i napewno napiszę w poniedziałek jaki jest wynik
        drugiego testu
        trzymajcie kciuki
      • malwisienia Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 18:00
        a mi to właśnie wygląda na niezły kit ze strony męża, że się na kiblu można
        zarazić;
        chyba jeździcie czasami w trasę i widzicie panienki przy autostradach
        obsługujące kierwoców tirów i innych, z czego założę się większość ma żony
        dzieci
        • thiessa Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 19:43
          Moze mnie zlinczujecie, ale ja bym mezusiowi nie wierzyla. Taki kit wciskac.
          • corolla1 Re: przeczytajcie prosze 05.11.04, 19:52
            Ja mialam podobna sytuacje i okazalo sie, ze byl to tzw wynik "falszywy
            pozytywny". Mialam powtarzane wyniki i wszystko jest okay. Wcale nie musisz
            miec tej kily. Ale wiem co przechodzisz. Tutaj (mieszkam poza Polska) kazali mi
            odczekac kilka tygodni przed powtorka badania. Trzymam kciuki! I glowa do gory!
            Pozdrawiam cieplutko.
            • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 08.11.04, 13:51
              byłam dzisiaj w szpitalu i już wszystko wiem
              mój mąż ma wynik negatywny czyli jest zdrowy ale musi brać penicylinę na
              wszelki wypadek
              a u mnie jest pozytywny i również muszę brać penicylinę ( razem będzie 50
              zastrzyków)Pani Doktor powiedziała ze gdybym nie była w ciąży to napewno nie
              brałabym penicyliny ale w związku z tym że jestem w ciązy... to muszę brać
              profilaktycznie
              powiedziała rownież że te wyniki nie świadczą o tym ze jestem chora na kiłę
              i co teraz o tym sądzicie?????
              • kmyczek Re: przeczytajcie prosze 08.11.04, 13:53
                ciesze sie bardzo z Twoich wiesci, tylko szkoda ze musisz brac penycyline.
                Ale dobrze bedzie pozdrawiam Ciebie i maluszkasmile
                • krztyna Re: przeczytajcie prosze 08.11.04, 14:03
                  To swietnie, ale o czym w takim razie świadczy pozytywny wynik WR????
                  • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 08.11.04, 14:13
                    o czym świadczy? nie wiem co mam napisać bo Pani doktor nie odpowiedziała mi na
                    to pytanie:nie powiedziała że jestem chora na kiłę ale również nie powiedziała
                    że jestem zdrowa
                    • krztyna Re: przeczytajcie prosze 08.11.04, 18:45
                      Jeżeli się czegoś dowiesz, albo któraś z forumowiczek wie - napiszcie proszę.
                      Zupełnie tego nie rozumiem.
                      Marciku - trzymaj się. Jakby nie patrzeć, to dobre wieści.
                      • ade1 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 09:25
                        To super, widzisz wszytko bedzie ok. Nawet nie wiesz jak sie cieszę. Super ze
                        sprawa z mezem sie wyjasnila, a Ty jestes obecnie pod kontrola lekarzy wiec
                        niedlugo problemu juz nie bedzie. Mysle ze to tez byla niezla lekcja dla meza,
                        teraz to juz na pewno zadne glupoty nie beda mu chodzily po glowie, pewnie tez
                        najadl sie strachu. Bardzo sie ciesze.
                        • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 11:21
                          Też się ciesze że się wyjaśniła nawet nie wiecie jak bardzo.Dzisiaj byłam na
                          drugim zastrzyku (pośladek trochę mnie jeszcze boli)Ale cały czas się
                          zastanawiam czy to rzeczywiście kiła czy też inna choroba?Jaką chorobę można
                          leczyć penicyliną????
                          • fiola1 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 12:46
                            wybacz ale ja nic z tego nie rozumiem, masz wynik pozytywny , maz negatywny,
                            czyli on jest zdrowy, to gdzie zlapalas ta kile? dziwie sieze spytalas lekarki
                            co oznacza ten wynik skoro jestes zdrowa? a jesli nie masz kily to po co
                            zastrzyki? ja bym chciala wszystko na twoim miejscu wiedziec!
                            • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 13:33
                              nie wiem gdzie złapałam kiłę, Pani Doktor mówi że nie mam kiły tylko dodatnie
                              współczynniki i gdybym nie była w ciąży to nie byłabym leczona a tak to robią
                              to profilaktycznie
                              Pani Doktor o wszystko pytałam ale ona naprawdę jest mało rozmowna i nic z niej
                              nie można wyciągnąć a uwierz próbowałam wszystkimi metodami bo nie usmiecha mi
                              się wziąć razem 50 zastrzyków
                              A leczyć się nie muszę jeśli napiszę w karcie że biorę to na swoją
                              odpowiedzialność
                              Mam zamiar iść do innego lekarza wenerologa, który mam nadzieję coś więce mi
                              powie. Dla mnie to też jest kompletna bzdura:bo jak to jest możliwe że jestem
                              tylko ja chora a mój mąż nie a kochamy się bez zabezpieczenia a przecież kiła
                              to choroba przenoszona drogą płciową
                              • agnieszkamr Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:13
                                Marcik, idź koniecznie do innego lekarza. Mój mąż lekarz mówi, że kiła może
                                czasem dawać odczyn fałszywie dodatni, powinnaś sprawdzić boreliozę, bo czasem
                                zachodzi tu reakcja krzyżowa. Przy kile powinnaś mieć objawy - owrzodzenie itd.
                                Jeśli tego nie było, to należałoby sprawdzić inne możliwości i zrobić badanie w
                                kierunku boreliozy.
                                Pozdrawiam serdecznie
                                Agnieszka

PS. Ale na wszelki wypadek bierz na razie te zastrzyki
                                • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:18
                                  pójdę do innego napewno, jestem teraz na etapie poszukiwania lekarza wenerologa
                                  żadnych objaw u mnie nie było - myślę że bym zauważyła owrzodzenie
                                  • agnieszkamr Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:24
                                    Marcik, skąd jesteś - z jakiego miasta?
                                    Agnieszka
                                    • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:26
                                      jestem w warszawy
                                      • agnieszkamr Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:30
                                        Szkoda, gdybyś była z Łodzi, postarałabym się pomóc Ci w znalezieniu jakiegoś
                                        kompetentnego lekarza. W Warszawie niestety nie mamy znajomych lekarzysad((
                                        Ale trzymaj się, poszukaj wenerologa lub raczej zakaźnika, który Ci prawidłowo
                                        zinterpretuje wyniki.
                                        Pozdrawiam i trzymam kciukismile))
                                        Agnieszka
                                  • ania.silenter_exunruzanka Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:25
                                    A ja się cieszę, że to nie mąż Cię zaraził. Jakoś wraca mi wiara w ludzismile)).
                                    Najważniejsze, żebys była pod fachową opieką lekarza wenerologa. Trzymam
                                    kciuki, aby wszystko było dobrzesmile.
                                    pozdrawiam
                                  • malaika7 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 14:26
                                    ...a na boreliozę chorowała moja siostra i to przez długi czas. Jest to choroba
                                    odzwierzęca i można się zarazić np. przez kleszcza.
                                    • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 09.11.04, 15:50
                                      poczytałam trochę o boreliozie ale żadnych objawów nie zaobserwowałam u siebie
                                      sama nie wiem co o tym myśleć
                                      • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 10.11.04, 09:40
                                        dzisiaj się dowiedziałam, że nawet jeżeli kolejne badania (zrobione już po
                                        penicylinie) będą negatywne (czyli będę zdrowa) to i tak w drugiej połowie
                                        ciąży będę musiała wziąć jeszcze 20 zastrzyków
                                        • bobofrutt Re: przeczytajcie prosze 10.11.04, 09:48
                                          Wiesz co, gdybyć miała wziąć nawet sto piećdziesiąt zastrzyków, to i tak
                                          powinnaś być teraz najszczęśliwsza na świecie, Twój mąż nie okazał się "samcem"
                                          jak to sugerowały niektóre dziewczyny, Twój bobasek jest leczony i wszystko
                                          jest dobrze. kolejne badania na pewno wykluczą jakieś weneryczne schorzenia, bo
                                          logicznie myśląc, to są one w Twoim przypadku niemożliwe. zastrzykami się nie
                                          przejmuj, będzie Cię bardzo bolała pupa - ja na początku ciąży miałam serię
                                          oleistych cholernie bolących na podtrzymanie ciąży, ledwo siadałam na pupie,
                                          ale kiedy wiemy, że mogą one pomóc, to chyba nawet ten ból nie jest taki
                                          straszny. Strrrrrasznie się cieszę, że wszystko jest ok z Twoim mężem i możesz
                                          nadal mu ufać. super, pozdrawiam serdecznie.
                                          • marcik26 Re: przeczytajcie prosze 10.11.04, 10:00
                                            jestem bardzo szczęśliwa, ze mój mąż nie okazał się samcem i że mój bobasek
                                            jest leczony i nic mu nie zagraża
                                            jestem już spokojna i przestalam się zamartwiać
                                            dziękuję wam bardzo za wszystko !!!!
    • mama_madzi dziewczyno wszystko jest ok 11.01.05, 15:23
      napisz do mnie podaje ci moj numer gg 3328191, niczym sie nie martw, wszystko
      jest ok, masz ciala nieswoiste, po zrobieniu dodatkowych badan wyjdzie ujemnie,
      bylam z tym w Instytucie Wenerologii, w pierwszej ciazy mialam VDRL dodatnie, a
      w drugiej wyszlo ujemnie, wszystko ci powiem, tylko znajde badania, pozdrawiam
      Anka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka