Dodaj do ulubionych

SŁABSZE RUCHY

11.11.04, 20:07
Od poniedziałku słabiej czuję synka, jestem w 24 tyg., wcześniej nieźle dawał
popalić, po pęcherzu a teraz czuję go słabiej, może nie rzadziej ale słabiej,
są to może bardziej takie bulgoty i niżej, sama nie wiem czy się martwić,
powiedzcie, czy powinnam iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • kuhelkowa Re: SŁABSZE RUCHY 11.11.04, 20:15
      połóz się na godzinę i licz jesli nliczysz 10 ruchów to wszystko jest w porządku
      zjedz kawalek czekolady mnie to pomagalo jak sie denerwowalam bo dziecko sie
      ozywia jak nic sie nie zmieni to zadzwon do lekarza
    • amelia_j Re: SŁABSZE RUCHY 11.11.04, 20:18
      Witaj,
      Włąaśnie wróciłam ze szpitala, miałam ten sam problem (31 tc). Na izbie przyjęć
      podłączono mi KTG, miałam też badanie USG. Okazało się że moje dziecko zmieniło
      pozycję -ułożyło się miednicowo i stąd inne odczuwanie ruchów, poza tym
      wszystko OK. Lekarz powiedział też że z czasem zmniejsza się ilość miejsca w
      macicy i dziecko nie może poruszac się tak energicznie.
      jeżeli w ogóle odczuwasz ruchy - moim zdaniem chyba nie ma powodu do niepokoju
      ale dla świętego spokoju lepiej sprawdzić, takie badanie zrobią Ci w każdym
      szpitalu gdzie jest położnictwo, będziesz spokojna ze z dzieckiem wszystko OK.
    • jolmak Re: SŁABSZE RUCHY 11.11.04, 20:20
      ja zaczelam dzis 23 tydzien,ale jezeli Cie to uspokoi to moj dzidzius jednego
      dnia potrafi mocno szalec, a nastepnego dnia czuje tylko lekkie musniecia, wiec
      moze tak bywa i czasem musza sobie odpoczacsmile Ja juz zaczynam powoli sie
      oswajac sie z tym,ze moj dzidzius ma czasem spokojniejsze dni, bo tez
      zaczynalam sie denerwowac,ale moja lekarka mnie uspokoila, ze tak sie zdarza.
    • alinka771 Re: SŁABSZE RUCHY 11.11.04, 20:52
      U mnie juz niemal final - koncze 39 tc. Uwierz mi ze niemal cala ciaze mialam
      tak samo - dzien fikania, dwa dni spania. Jak kopal - to bolalo (teraz mi sie
      wypina do granic mozliwosci), jak nie kopal to sie martwilam, ze cos nie tak. I
      tak w kolko. A dzidzia - czlowiek - czasem musi pospac... Jak dzien mocniej
      bryka, to potem odsypia. Wiec sie nie przejmuj, i glowa do gory.
      Pozdrawiam
      Ali i jej niespodzianka
    • hop_angel Re: SŁABSZE RUCHY 12.11.04, 12:53
      Dzięki za odpowiedzi, tylko, że trwa to już 5 dni takie zmniejszone odczuwanie
      a nie 2 co zdarzało się wcześniej i dlatego pytam, sama nie wiem chyba
      zadzwonię jednak do lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka