Dodaj do ulubionych

USG trojwymiarowe

16.11.04, 16:26
Drogie przyszle mamy mam prośbę czy któras z was moze mi pomoc? Chcielibyśmy
z Żoną zrobic USG trójwymiarowe ale nie wiemy gdzie w Warszawie moglibysmy
zrobić takie USG. Pozdrawiam przyszle mamy i przyszłych tatusiów. KAsia,
Michał i 7 miesięczny Kamilek w brzuszku.
Obserwuj wątek
    • aaala1 Re: USG trojwymiarowe 16.11.04, 18:10
      Ja szczerze polecam dr Makowskiego , byłam u niego na Łuckiej na 2d ale robi
      USG 3-4 D w Pruszkowie (tel. 728-55-62).Badanie kosztuje 150 zł .Pan doktor
      jest jednym z lepszych fachowców od USG.
      Pozdrawiam
      • agnieszka.k.k Re: USG trojwymiarowe 16.11.04, 18:26
        Witam!
        Ja tak jak moja poprzedniczka polecam dr. Makowskiego. Byłam z mężem już u
        niego dwa razy w 12 i 21tc w Pruszkowie. Jest to lekarz naprawdę z powołania,
        rzeczowy, bardzo wyrozumiały i do tego miły.
        Właśnie na badaniu usg 3d pokazał nam naszego Malutkiego Groszka. Dlatego jeśli
        miałabym komukolwiek polecać to właśnie tylko i wyłacznie dr. Makowskiego.
        A to że jest jednym z tych najlepszym lekarzy od usg będziecie mogli przekonać
        się sami odwiedzjąc właśnie jego.

Gorąco pozdrawiamy
        Aga, Robert i 22t Groszek
        • kuhelkowa Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 00:47
          ja bylam raz w 22 tygodniu w zepterze przy galerii mokotow cos nisamowitego, z
          mezem siedzielismy godzine i potem zadne usg niebylo juz fajne, tyle ze ja
          zaplacilam prawie 300 zl, wiec jesli jest tansze to jedz do pruszkowa
          ale zrob to bo sa wrazeniasmile widzisz buzie wojego dziecka rysy twarzy ja wiem ze
          bedzie do mnie podobna moja corkawink
    • kuleczek Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 00:44
      Polecani są specjaliści podobno najlepsi w stolicy: dr. Garwoliński, Kretowicz,
      Roszkowski z ul. Finlandzkiej 9. tel (22) 616 13 87.
      Ten ostatni jest bardzo nieprzyjemny i czasem nawet chamski-poczytajcie z zona
      watki o nim. Natomista Garwoliński i Kretowicz sa w porządku. Jeśli chodzi o
      fachowosc to wszyscy trzej sa dobrzy. Na Finlandzkiej jest aparat do 3D ale
      robią go podobno dopiero od 30 tygodnia ciazy. Badanie wtedy robi sie na 2D a
      potem przelacza sie na 3D. Wiem, ze ceny u tych trzech panow sa rozne.
      Najwiecej bierze Roszkowski. Chyba 250 zl. Zadzwonncie i spytajcie. Mozna tez
      nagrac malucha na video. Trzeba miec tylko swoja kasete. Rejestracja czynna od
      12-tej i trudno sie dodzwonic. Czasem sa bardzo odlegle terminy.
      • kariba Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 11:08
        Ja wybieram się do Lim-u w Mariocie 7p. do dr Kużlika, który prowadzi moją
        ciąże. Aparat nowiusieńki i cena jak narazie ok bo 180 zl. Doktora gorąco
        polecam bo fachura i do tego z super poczuciem humoru tel do kliniki 458 70 00.
        Właśnie wczoraj rozmawialam z doktorkiem i skarżył się że wczoraj podczas usg
        3d wszystkie dzieciaczki się zbuntowały i pozasłaniały buźkismile) Dlatego efekt
        dużo zależy od naszych Perełek. Doktor aż się spóżnił na planowe wizyty bo
        robił co mógł aby rodzice byli zadowoleni. Oczywiście oprócz efektów jest to
        doskonały sprzęt na którym można super obejrzeć serducho, narządy wewnętrzne,
        kręgosłupik itd. Warto więc zapłacić. Dr Roszkowski specjalizuje się w wadach
        rozwojowych i może dlatego jest czasami zły jak rodzice przychodzą tylko w
        celech podejrzenia sobie malucha.Dodam, że dr wykonuje te usg we wtorki.
        pozdrawiam kariba
        • anouk4 Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 14:29
          Hej,

a kiedy najwczesniej robilyscie USG 3D? w ktorym tygodniu dobrze widac juz?
          • kuleczek Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 14:54
            lekarze doradzaja po 30 tc robic 3D ale nie wiem czym to tlumacza.
            • justinewal Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 20:24

Ja próbowalam 2 razy zobaczyć coś na 3D u Kretowicza (20 tc i 26 tc). Nic nie
              bylo widać a dzidzia wyglądala trochę jak upiór smile - a ojciec dzidzi nie jest
              najbrzydszy smile
              Widzialam zdjęcia dzieciaków po 30 tc i to zupelnie co innego. Po 30 tc można
              widzieć już wyksztalconą buzię i dzidzia podobna jest do dzidzi a nie ducha.
              Pozdrawiam,
              Ju
      • justinewal Re: USG trojwymiarowe 17.11.04, 20:25

Trudno się dodzwonić, bo ta dziwczyna z recepcji non stop plotkuje - sama
        widzialam smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka