Dodaj do ulubionych

DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC

09.12.04, 21:31
wiecie, że jest związek między dużym apetytem w ciąży a płcią bobasa? ja
jestem w trzeciej ciąży (mam już 2 dziewczynki) i pierwszy raz to będzie
chłopak i autentycznie ta ciąża jest kompletnie inna niż poprzednie, a apetyt
mam jak dzwon. w tamtych ciążach jadłam normalnie bez zachcianek i bez
zwiększonych racji żywieniowych. teraz mam smaka na to, na tamto i jem dużo
więcej. i jak się okazuje wewnątrzmaciczny rozwój chłopców jest bardziej
energochłonny, najprawdopodobniej dużą rolę odgrywa tu testosteron, który
przechodzi przez łożysko do krwi mamy i przyspiesza tempo przemiany materii w
jej organizmie, więc chce się znowu jeść! oczywiście ta reguła nie dotyczy
wszystkich, na pewno są wyjątki. i jeszcze jedno - to wcale nie oznacza, że
się dużo więcej tyje. to nie tak! nie każdy duży przyrost wagi oznacza
chłopca, tak to nie jest. ten przyrost może być większy raptem o 10%. bo też
panowie rodzą się zazwyczaj nieco ciężsi niż kobitki, choć to też nie jest
regułą. pozdrawiam was wszystkie. trzymajcie się!
Obserwuj wątek
    • agnieszka_radzewicz Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 09.12.04, 21:47
      To ja jestem wyjątkiem który potwierdza regułę.
      Teraz jestem w drugiej ciąży i miałam silne objawy ciązowe, nudności złe
      samopoczucie i ciągle bym spała taka jestem zmęczona. Chce mi się jeść, choć
      nie za bardzo, ale np dziś mam napad glodu na bułkę wroclawską z serkiem
      topionym.
      Z pierwszym dzieckiem (synek 2 latka) wszystko było inaczej, objawy ciązy były
      ledwo widoczne, żadnych wymiotów, nudności raczej zero (nie licząc kilka dni
      gdy cos mnie tam muliło, ale szybko przechodziło) a tyłam jak szalona choc
      jadłam tylko sucharki z masełkiem, bo na nie miałam apetyt.
      U mnie niec się więc nie zgadza ...

Aga
      • pelea Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 09.12.04, 22:05
        a u mnie sie zgadza smile dawniej bardzo malo jadlam, a teraz normalnie co 2 godz
        jestem glodna, pozeram straszne ilosci i... bedzie chlopiec.
        • mszocik Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 03:08
          Niestety ja rowniez nie potwierdze Ci tej reguly. Jestem w 7 miesiacu,
          przytylam 7 kg, apetyt w normie, zadnych wiekszych zachcianek, a ponoc ma to
          byc chlopak.
          Chyba, ze Smyk zrobi nam niespodzianke i jednak...
          No coz zobaczymy! Odezwe sie za 2.5 miesiaca smile
    • gupik Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 09.12.04, 22:10
      Ja będę miała chłopaka (od wczoraj wiem na pewno), jem tylo, co zawsze, mało
      przytyłam (choc wymiary dziecka książkowe), w dodatku cały czas jestem w ruchu,
      więc potrzebuję więcej kalorii, czasami jem trochę na siłę wink ale tak się nie
      da.
      U mnie ta reguła sie nie sprawdza.
    • olcia1 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 09:37
      U mnie ta regula tez nie bardzo sie sprawdza (no chyba ze jednak urodzi sie
      dziewczynka a nie zapowiadany chlopak). Ciaze wprawdzie przechodze calkiem
      dobrze: zadnych wymiotow, zachcianek, humorow; nie mam tez jakos bardzo
      zwiekszonego apetytu - czesto jem na sile. U mnie zaczal sie 8 miesiac i jakies
      9-10kg na plusie (ale to tez nie rewelacja bo jestem generalnie wysoka i od
      zawsze kobieco zbudowana)
      No.. zobaczymy za 2 miesiace smile
      • nupik Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 09:41
        U mnie tez nie dziala, wcale nie mialam apetytu p^rzez pierwsze piec miesiecy
        terza w szostym troche sie ruszylo bo juz sie balam ze zaglodze tego synka
        mojego, jadlam bo musialam ale w ogole nie mialam ochoty. U mnie natomiast
        sprawdzilo sie z brzuszkiem, od poczatku mama balonik , wszytsko idzie w brzuch
        i piersi, spodnie na tylku wisza jak wisialy, przecczuie mowilo mi ze
        dziwczynka a babki ze niemozliwe bo z dziewuszka inaczej sie wyglada no i
        chlopak. Na szkole rodzenia tez to sie potweirdzilo, te z banieczkami maja
        chlopcow a te u ktorych to jest bardziej rozlozone (nie ze grube tylko inaczej
        brzuch wyglada), dziewuszki.
        pozdrawiam mamy z apetytem i bez
        aga i wiktor >23tc
        • maania7 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 12:00
          W pierwszej ciąży miałam apeyt w normie (taki jak przed ciążą) - córka. Teraz
          mam napady głodu, ale nie codziennie - jeszcze nie znam płci, bo to dopiero 7tc.

Natomiast co do kształu brzuszka. W pierwszej ciąży miałam piekny zgrabny
          brzuszek, w pupę ani uda nie poszło nic, więc miałam tylko "balonik" pod
          bluzką. Jak stałam tyłem, to w ogóle nie było widać, że jestem w ciąży (aż do
          końca), więc taki brzuszek nie zawsze oznacza chłopca.
          • iwcia75 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 13:02
            ja mam maly brzuszek i tylko na nim przytylam- ogolnie 7kg. mam wygładzona
            cere. miewam napady glodu, bekam, prykam i miewam depresje (ale to z
            przemeczenia praca). bedzie chlopczyk raczej na pewno. jestem w 8miesiacu.
    • bima5 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 13:31
      W ciazy żarłam jak oszalała- ale tylko słodycze. moim ulubionym daniem byly
      lody, szarlotki. serniki- nie moglam sie powstrzymać, jeszcze nigdy nie miaalm
      takiej ochoty na coś slodkiego. kiedy sie ograniczalam- to ślina ciekla mi po
      brodzie, nie moglam chodzić do cukierni, sklepu, zjadalam cale sloiki dzemu,
      ananasy w syropie itp- no i miałam z swoje przytyla 30 kg. po porodzie jak ręką
      odjał- nie jem słodyczy do dzisiaj (4,5 m-ca), stracilam na nie chęć- z 30 kg
      zostało 9 do zrzucenia.
      A i najwazniejsze- wszyscy mówili że jak jem słodkości to będzie dziewczynka,
      na ostatnim usg lekarz nawet to potwierdził- a tu niespodzianka- chlopaczek-
      piękny- do dzisiaj mówią ze wygląda jak dziewczynka.
    • martucha1 nie potwierdzam 10.12.04, 13:42
      W pierwszej ciąży miałam ogromniasty apetyt. Przytyłam 30 kg i mam córeczkę.
      Aktualnie znowu mam spory apetyt i zobaczymy co będzie. A może po prostu jest
      tak, że przy chłopcu więcej (szybciej się spala) czyli apetyt nie musi się
      przekładac na wagę?
      Może mamy dziewczynek jedząc sporo bardziej tyją?
      Marta
    • lukolka Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 14:22
      Nie zgadzam sięsmile) U mnie megaapetyt i będzie dziewuszkasmile))
      Pozdrawiam cieplutko!
      Ola i Pszczółka Majasmile)
      • iwcia75 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 14:24
        rzecz chyba nie w apetycie- przy dziewczynkach zazwyczaj (lecz nie zawsze)
        wiecej sie tyje. jednak znam kobiety,ktore tyly baardzo rowniez i przy chlopcach
    • malaika7 Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 10.12.04, 14:23
      Ja mam apetyt właściwie taki sam jak przed ciążą, było tak od początku przez
      jej 37 tygodni. Za 3 tygodnie rodzę chłopca.
    • black_currant U mnie nie 10.12.04, 15:49
      Duży apetyt i zachcianki miałam w ciąży z Emilką.

Z Grzesiem jedynym odstępstem od normalnego, nieciążowego jedzenia była chęć na
      kwaśne (zrobiłabym wszystko dla sorbetu cytrynowego smile))) )

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • lula11 Re: ciekawe jak będzie u mnie??? 11.12.04, 10:10
        Dziewczyny,
        u mnie w ciazy z dziewczynkami był apetyt raczej w normioe, jadłam lody i
        drożdżówki z budyniem i kiszone ogórki, brzuszek jak balonik, piersi ogromne,
        cera idealna,teraz brzuszek nisko i tez jak balonik, piersi tez
        wielkie....apetyt dobry, choc nie jakos przesadnie, po prostu częsciej jestem
        głodna , apetyt mam na kiszoną kapustę, ogórkową zupę i śledzie pod każdą
        postacią...słodycze wywołuja niechęc, juz sam słodki zapach....zobaczymy, jak
        będzie, starania była na syna, ale dopiero w styczniu moze poznam płeć ( usg
        połowkowe).

Agata, 17tc.
        • iwcia75 Re: ciekawe jak będzie u mnie??? 11.12.04, 10:40
          ja tam jem i slodkie i kwasne,a nawet wiecej slodkiego.mimo to jest chlopak.
    • jaque Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 11.12.04, 12:23
      Moja ciąża na razie przebiega identycznie jak pierwsza - zero objawów i
      dolegliwości (tych typowych), taki sam apetyt, na te same rzeczy, dokładnie taki
      sam przyrost wagi. Brzuszek też powoli rośnie taki sam - czyli raczej "rozlazły"...
      A podobno tym razem siedzi w nim dziewczynka (mamy juz 11miesięcznego Jasia smile.
      pzdr
      M.
    • michatka Re: DUŻY APETYT W CIĄŻY - CHŁOPIEC 11.12.04, 12:54
      a ja nie wierzę
      w ciązy z córka i apetyt miałam większy i zachcianek jedzeniowych więcej no i
      przytyłam więcej niż z synem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka