Dodaj do ulubionych

ibuprom ????????

12.12.04, 18:28
Wzięłam tabletkę ibupromu (max) teraz okazało się, że wyszły dwa paseczki z
testu z moczu. Cieszymy się, ale ogarnął mnie paniczny strach czy nie
zaszkodziłam tym dzidzi sad czy któraś wie coś na temat czy można stosować
ibuprom w ciąży ??? Sierpniowa mama.....
Obserwuj wątek
    • patyk.od.zosi Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 18:29
      Nie mozna brac Ibupronu w ciazy.
      Nie bierz wiecej.
      Ale jak juz wzielas jedna tabletke - to pewnie nic sie nie stanie.
      Glowa do gory.
      Gratuluje dwoch kreseczek smile
      • ewelina68 Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 18:41
        dzięki....
        • patyk.od.zosi Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 18:44

Jak bedzie bardzo bolec Cie glowa albo bedziesz miala goraczke (czego nie
          zycze) - to wez paracetamol np. Codipar.
          • nupik Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 19:00
            W tak wczesnej ciazy nie szkodzi, zwlaszcza jedna tabletka, nie dajmy sie
            zwariowac, wiele z nas nie mialo pojecia ze jest w ciazy i rozne rzeczy
            robilo.Ja bylam przekonana ze bede miala okres, mialam strasszne bole, test
            wyszedl negatywnie a ja w zyciu o takich objawach ciazy nie slyszalam i wzielam
            na pewno okolo 6 tabletek nurofenu jak nie wiecej i potem bach, ciaza!!!Lekarze
            mnie nastraszyli najpierw poroneniem a potem deformacja plodu (bardzo
            delikatnie , pan doktor w damianie, no comment) a tu chwalic pana 23 tydzien
            sie konczy i nosze zdrowego chlopca w brzuszku! Nie panikuj, lepiej nie brac
            ale bez przesady. paracetamol jest na pewno bezpieczny a co do innych nie ma
            badan wiec odradzaja.
            trzymaj sie, witaj w gronie mam!!
            aga
            • ewelina68 Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 19:46
              ufffff dzięki za słowa pocieszenia i za swój przykład bo wszyscy tutaj
              grzecznie stosują się do zaleceń..... oj pierwsza ciąża przeszła mi bez
              najmniejszego bółu głowy smile a że mam 36 lat więc ryzyko dodatkowo jest
              zwiększone niż u mam młodszych. Zatem jeszcze raz dzięki i z pewnością jeśli
              już to zapodam sobie paracetamolik... ale wiecie co myśli mogą same w sobie
              dobić...... jeszcze raz dzięki mamuśki smile
            • ariana1 Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 20:04
              Akurat w tak wczesnej ciąży wszystko moze zaszkodzić o wiele bardziej niż
              później , ponieważ teraz powstają wszystkie narządy i układy dziecka. W 10 tyg.
              to jest już miniaturowy człowieczek a nie bezkształtna masa. To do nupik.
              A autorce wątku poradzę,żebyś się nie przejmowała tą jedną tabletką, bo twoje
              zdenerwowanie bardziej może zaszkodzić dzidziusiowi. Teraz już nic nie mozesz
              zrobić , co ma być to będzie. A będzie na pewno dobrze smile
              • slonko81 Re: ibuprom ???????? 12.12.04, 23:20
                Ja też wzięłam ibuprom max,mało tego zaraz potem dostałam silny zastrzyk,a po 2 godzinach test wyszedł pozytywny.Pokazałam lekarzowi skład zastrzyku i powiedział,że to nie zaszkodzi takiemu maluszkowi.To było 2 tygodnie temu,a teraz zaczynam 7 tydzień.Nie martw się.Też prawie oszalałam z niepewności i ze strachu,ale lekarz mnie uspokoił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka