Dodaj do ulubionych

kiedy do gin?

23.12.04, 14:22
dziewczyny, mam do was takie pytanie: w kt tyg od ostatniej miesiączki należy
się wybrać do gin?
Obserwuj wątek
    • aaala1 Re: kiedy do gin? 23.12.04, 14:34
      Najlepiej około 8 tygodnia od OM, wtedy juz mozna coś na USG pooglądać.
      Chyba, że wcześniej wystąpi krwawienie albo jakieś niepokojące objawy to trzeba
      natychmiast.
      Powodzenia życzęsmile
    • luna333 Re: kiedy do gin? 23.12.04, 14:37
      robiłaś już test beta hcg z krwi(2x w odstępach co ok 48 godzin)? jeśli jesteś
      we wczesnej ciąży to beta ilościowa na pewno to pokaże szczególnie po terminie
      @ jeśli będzie rosła , a poza tym jeśli ilość będzie zgodna z tygodniami ciąży
      to raczej to nie pozamaciczna, ja byłam w 6tc licząc od OM i ginka na podstawie
      badań macalnych no i wyników bety potwierdziła wczesną ciążę, niektórzy lekarze
      robią usg żeby zobaczyć czy pęcherzyk ciążowy jest tam gdzie trzeba, moja ginka
      powiedziała żeby 1 usg zrobić dopiero w 8tc - i w 7tc5dni było już widać 14mm
      dzidzię i serduszko, i cialko żółte i pępowinkę smile a w 8tc5dni zalążki rączek i
      nóżek smile
      zatem zrób sobie beta hcg z krwi i jeśli będzie ok to spokojnie możesz poczekać
      do jakiegoś 6tc albo i później, ewentualnie możesz iść wcześniej, może wtedy
      zleci Ci badania (morfologia, toxoplazmoza, cytomegalia, WR, mocz, oznaczenie
      grupy krwi, glukoza) i na następnej wizycie z wynikami założy kartę ciąży
      pamiętaj żeby brać kwas foliowy 1x dziennie (np. folik)
      pozdrawiam cieplutko
      • kobie_ta Re: kiedy do gin? 23.12.04, 14:46
        a test "siakany" nie wystarczy?
        teraz jest 5 tydz od OM, myślałam, żeby pójść tak w 7 tyg, żeby można było
        zobaczyć "coś" na usg...
        kiedy najwcześniej można zrobić usg?
    • aandziulka Re: kiedy do gin? 23.12.04, 22:28
      nie idź za wczesnie, mnie pobolewał brzuch i poszłam w 5 tyg - jeszcze nic nie
      było, niepotrzebnie zrobione USG, a mimo że nie udowodniono szkodliwości tego
      badania, to lepeij nie robić go za czesto
      • thiessa Re: kiedy do gin? 25.12.04, 20:40
        Ja bylam w 6 i na USG dopochwowym bylo widac jak bije serduszko.
    • bafilek Re: kiedy do gin? 25.12.04, 22:14
      Ja byłam w 6 tygodniu od ostatniej miesiączki. Miałam robione zwykłe usg. Widać
      było 10 milimetrowy pęcherzyk ciążowy. Pospieszyłam się jednak, bo podobno
      idzie się między 8 a 12, kiedy można stwierdzić, czy płód jest żywy. Jednak ja
      tak bardzo chciałam potwierdzenia, że nie wytrzymałabym dłużej!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka