Dodaj do ulubionych

CIĄŻA A DENTYSTA

02.01.05, 20:49
witam
jestem w 10 tygodniu ciazy czy moge chodzic do dentysty i robic zeby
Obserwuj wątek
    • aaala1 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:01
      Lepiej leczyć niz dopuscić do infekcji, która bedzie szkodzić maleństwu. Idż do
      dentysty, zaznacz,że jesteś w ciąży, on powinien zdecydować co można a co nie.
    • katka71 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:04
      nie tyle mozesz co wrecz powinnas.

pzdr
      • kocianna Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:36
        Sami dentyści polecają małe dziury robić od razu, rzeczy bardziej
        skomplikowane - albo jeśli źle znosisz początek ciąży - w 2 trymestrze, bo
        wtedy już nie jest Ci niedobrze, a jeszcze brzuch nie przeszkadza. Należy
        unikać RTG, poza tym można wszystko, tylko dentysta musi wiedzieć o ciąży, żeby
        dobrał bezpieczne znieczulenie.
        • ewkr Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 22:11
          Ku przestrodze popsute zeby mogą być przyczna poronienia. Ja miałam 3 zęby
          robione w czsie ciąży z odpowiednim znieczuleniem jak dotąd nie mam z nimi
          żadnego problemu.
          Ewa
    • mamakura Re: CIĄŻA A DENTYSTA 02.01.05, 21:49
      pewnie że możesz, znieczulenie bezpieczne, bo działa miejscowo, ja dopiero
      zaczęlam dreptać po urodzeniu i o matko...
    • joanka741 Re: CIĄŻA A DENTYSTA 03.01.05, 10:48
      ja tez własnie w 1 trymestrze zacz\ełam chodzic do dentysty, musiałam wymienic
      wszystkie(5) plomby.Niestety 2 zeby musiałam robic kanałowo,bo pod plombami
      prochnica poszła w głab,ale te były robione w 2 trymestrze pod
      znieczuleniem.Ogolnie jest to koniecznosc,nie ma co zwlekac!!!Dobrze ze poszłam
      bo zeby przeciez były zaplombowane i nie bolały,myslałam ze sa wszystkie
      zdrowe,gdyby mi lekarka nie pokazała kamera na monitorze tej prochnicy to bym
      chyba nie uwierzyłasmile),teraz juz latam co 6 msc do kontroli ,bo nie planuje
      miec sztucznej szczekismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka