Dodaj do ulubionych

Rozstępy :(

05.01.05, 17:54
Witam, załamałam sie całkowicie, do zeszłego tygodnia, czyli 35tc miałam
śliczny gładki brzuszek, a tydzien temu spostrzegłąm ze robia sie rozstepy,
dzisiaj to juz sie poryczałam, bo mam ich dosyc sporo, a od 4-go miesiąca
ciąży dwa razy dziennie smarowałam brzusio jednego dnia oliwka, a drugiego
specjalnym kremem, tyle staran i pieniędzy w błoto. Czy jest jakas szansa ze
rozstepy nie beda widoczne mocno po porodzie, teraz sa , ale nie głębokie sad
Popzdrawiam Ola
Obserwuj wątek
    • justa0103 Re: Rozstępy :( 05.01.05, 18:00
      to pomysl sobie co by bylo z brzuchem gdybys nie smarowala w ogole??? az strach
      pomyslec... ja tez mam troszke na brzuchu mimo ze to dopiero 32tc wiec sie nie
      martw to na pewno przejdzie....... slyszalam ze po porodzie staja sie mniej
      widoczne... trzeba tylko po porodzie dbac i smarowac
    • pipsztok Re: Rozstępy :( 05.01.05, 18:04
      JA TEZ BARDZO CHCIALA ICH UNIKNAC, ALE NIESTETY POJAWILY SIE NA UDACH!!! SA
      STRASZNE. TAM GDZIE SMAROWALAM KREMEM (GERBER), A WIEC BIUST, BRZUCH I POSLADKI
      NIE POJAWILY SIE
      • aga.com Re: Rozstępy :( 05.01.05, 18:36
        oj znam to znam.mi niestety nie udało sie równiez uniknąc rozstępów po
        pierwszej ciązy.maM JE WSZĘDZIE NA BRZUCHU PIERSIACH OD WEWNĘTRZNEJ STRONU UD I
        POD KOLANAMI.z czasem rzeczywiscie bledną robią sie przezroczyste ale skóra juz
        nigdy nie będzie gładka.przestałam sie juz tym przejmowac.teraz jestem w 20t
        ciazy i mam cichą nadzieje ze niepojawią sie tym razem.kolezanka przez cała
        ciąże nie miała ani jednego dopiero 4 miesiące po porodzie pojawiły sie u
        niej.mysle ze to moze dziedziczne bo ja tez smarowałam sie codziennie i
        niepomogło.pozdrowienia.Aga.
    • lucy_ricardo Re: Rozstępy :( 05.01.05, 18:40
      Nie wiem, czy to Cie pocieszy czy nie, ale z tego co wiem, rozstepy albo sie
      dostaje albo nie i nie ma jak na razie skutecznego sposobu na ich unikniecie.
      To czy sie pojawia zalezy od elastycznosci skory i czynnikow genetycznych
      (jesli mama je miala, corka prawdopodobnie tez je dostanie).

Ja mialam blizniaki
    • fey Re: Rozstępy :( 05.01.05, 18:43
      Po porodzie smarujcie maściami na blizny! Ja, niestety, też ich nie uniknęłam.
      Ale smaruję się Tointexem (ok.7 zł) i widzę wielką poprawę. Oczywiście trzeba
      być cierpliwym i systematycznym (czego mi brakuje), ale efekty są naprawdę
      widoczne, więc nosy do góry! NAjważniejsze, żeby maluchy były zdrowe wink

Inne maści: Cepan, Contratubex.
      Pozdrawiam.
      • xsenna Re: Rozstępy :( 05.01.05, 19:20
        Czesc jestem w 29tyg i tez jeszcze nie mam w pierwszej ciazy troche na udach
        teraz ich nie widac.Od samego poczatku uzywam kremow,niedawno przeczytalam ze
        wlasnie najwazniejsze sa 3 pierwsze mce a nie wbrew pozorom od 5mca jak
        wszedzie pisza.Moja mama i siostra maja je wszedzie ja cale zycie cwicze
        prowadzilam cwiczenia i yoga codziennie moze to ma wplyw.Nie martw sie jak
        zobaczysz swoje malenstwo wszystko przejdzie,smaruj sie dalej napewno nie
        zaszkodzi.
      • aajn2 Re: Rozstępy :( 05.01.05, 19:22
        To 26 tydzien, a juz mam na piersiach!!! Smaruje codziennie oliwka, ale coz!!!
        Wazniejsze dla mnie jest urodzenie dzidziusiasmile))
        • katka71 Re: Rozstępy :( 05.01.05, 19:28
          Witajcie,

Mnie tez nie ominely rozstepy przy pierwszej ciazy - pomimo smarowania i masazy
          ostra gabka sad Z czasem staly sie mniej widoczne, tzn z czerwonych zmienily sie
          w biale ale sa...az sie boje co bedzie teraz....

pozdrawiam
          • olanowak24 Re: Rozstępy :( 05.01.05, 21:08
            Wielkie dzieki dziewczyny za słowa otuchy i dobre rady smile Najważniejsze jest
            zdrowie naszych dzidziusiów, ale smarować będę dalej i ...moze chociaż troszke
            znikna smile Trzymajcie sie zdrowo i cieplutko Ola I MIkołaj 35tc smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka