pikaczkot 10.01.05, 09:11 Pomimo smarowania kremem Aventu na piersiach w 26 tc pojawiły się rozstępy. Teraz smaruję kremem Fissan. Czy jest jakiś sposób, żeby zniknęły te, które już są? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anouk4 Re: Rozstępy 10.01.05, 09:48 Niestety rozstepy nie znikaja, jedynie z czasem robia sie bledsze i mniej widoczne, ale zostana na zawsze. Ja jestem w drugiej ciazy teraz i po pierwszej mam pare rozstepow, a smarowalam sie od pierwszego miesiaca wlasnie Fissanem. Teraz testuje krem Vichy przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy no i jestem ciekawa czy sie pojawia nowe czy moze unikne ich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
clo1 Re: Rozstępy 10.01.05, 10:30 ja smaruję się cały czas fissanem a biust do niedawna smarowałam żelem z serii AA dla kobiet w ciąży. Robię to 2razy dziennie. Rozstępów nie mam. Mogę tylko dodać że kiedyś po nagłym schudnięciu pojawiły mi się na biodrze rozstępy i teraz w trakcie stosowania fissanu są już prawie niewidoczne.Może Tobie też pomoże. Klaudia 22tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Rozstępy 10.01.05, 11:32 Tez smaruje fissanem i jeszcze nic nie mam (odpukac!!) a zaczynam 37tc.Natomiast chyba brzuszek przestal go lubic po od kilku dni pojawiaja mi sie male krostki na brzuszku, wlasnie tam gdzie smaruje((nie wiem czy zrezygnowac czy nie(( Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Rozstępy 10.01.05, 12:10 smarowałam przy pierwszej ciązy fissanem trochę,Mustellą a głównie Vichy dla kobiet w ciąży. Niestety popękałam na biodrach 2 tygodnie przed porodem. Niestety jak sie ma skóre nierociągliwą, tak jak ja, prawdopodobnie mało kolagenu, to chyba nic nie pomoże, A piersi nie smarowałóam wogole, i nie mialam rozstępów. Teraz jestem na poczatku 2 ciązy i własnie nie wiem co kupić, może są juz jakies nowości z kremów. Napewno nie bede przepłacac jak przy pierwszej ciąży,Mustella i Vichy - ceny niezłe, fissan chyba jeszcze nie jest w miare drogi. A smaruja tez dziewczyny oliwkami zwykłymi, ponoc tez dobre Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Rozstępy 10.01.05, 12:21 U mnie dopiero początek ciązy,ale jak tylko dowiedziałam się ze jestem zakupiłam sobie oliwkę w żelu i smaruję się codzienie.Skóra jest b dobrze nawilzona .Nie uzywam Musteli bo jest droga ,najwzniejsz jest nawilzanie i niestety nasze predyspozycje do rozstępów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.74s Re: Rozstępy 10.01.05, 12:16 Dziewczyny, polecam balsamy polskiej firmy atw. Są to kosmetyki z wyciągami homeopatycznymi. Proponyję balsam na rozstępy i żel do pielęgnacji biustu - rewelacja. Ładnie i delikatnie pachną i są skuteczne. Fissan mi nie odpowiadał. Jedyny mankament jest taki, że nie można tych kosmetyków kupić w sklepach. Rozprowadzane są tak jak Avon i Orifflame. W internecie znajdziecie namiary na kogoś z waszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa jest taka maść 10.01.05, 12:30 Ja na bliznę po operacji dostałam maść Cepan, jest dostępna w aptekach bez recepty. Słyszałam opinię, że ona jest również bardzo dobra na rozstępy już powstałe,w końcu to swojego rodzaju blizny na skórze. Spróbuj, ja blizny po operacji już prawie nie mam. Jedyny mankament to brzydki zapach tej maści, ale czego się nie robi... Ja jestem w 29 tc, od początku jak tylko dowiedziałam się o tym błogim stanie, używam równocześnie dwusystemowego kremu Mustela (drugie opakowanie,a to już 7 miesiąc, wiec jeszcze jedno pewnie kupię) i zwykłej oliwki Johnson&Johnson. Na obecną chwilę kresek ani widu ani słychu, odpukać. Może to też zasługa faktu, że przytyłam 5,5 kg. pozdrawiam i życzę mniej kreseczek na ciele. Qcharzowa 29 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mowi32 Re: Rozstępy 10.01.05, 12:38 Ja polecam Gerbera (w aptekach) i Avon. Testowałam też Fissan, ale wydaje mi się strasznie tłusty. Gerber kosztuje poniżej 30 zł (25-27), a w Avonie najlepiej poczekać na promocję, wtedy kosztuje ok 30 zł, ale za 200 ml (normalnie 2x drożej). Oba kremy stosuję na zmianę od początku, również na piersi, i nie mam żadnych rozstępów, a od jutra zaczynam 38 tydzień. Uważajcie też, żeby nie przytyć za dużo, bo tego żadna skóra nie wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
e-myszka Re: Rozstępy 10.01.05, 13:08 Ja w pierwszej ciazy od 4 m-ca stosowalam Penaten 1 dziennie. Pojawily mi sie rozstepy tylko wokol pepka w 39 tc. Teraz jestem w 15tc i stosuje ten sam krem (poki co nie mam wiecej rozstepow). Odpowiedz Link Zgłoś
pipsztok Re: Rozstępy 10.01.05, 13:08 Ja tez wyprobowalam Gerbera i powiem Wam, ze to dziala! Smarowalam nim brzuch, piersi i posladki i - tam nie mam rozstepow, a na udach, ktore smarowalam innymi specyfikami niestety sie pojawily (( a tak chcialam uniknac. Chyba wyprobuje Cepan, zaszkodzic nie moze, a byc moze pomoze (ojej! czuje, ze rymuje POLECAM i POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
czarrrna Re: Rozstępy 10.01.05, 14:04 Najlepszy sposób jaki wypróbowałam (+ już 12 moich koleżnek) to zwykła oliwka Johnson&Johnson.Pomimo,że jestem b.szczupła (50 kg przy wzroście 168 cm) nie mam po ciąży ani jednego rozstępu, a brzuszek miałam spory, piersi też niczego sobie -smarowałam mokre po kąpieli ciało-to wszystko. Dziewczyny też nie mają, a gabaryty miały niektóre bardzo pokaźne...Żadna z nas nie korzystała z typowych kremów p/rozstępom. Sposób sprzedałą mi koleżanka z USA ok.7 lat temu z którą studiowałam, Clara ma teraz trójkę dzieci (oczywiście nie ma rozstępów).Jestem teraz w drugiej ciąży-brzuszek jeszcze malutki, ale oliwkę mam i używam od momentu, kiedy dowiedziałam się,że jestem w ciąży.POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Rozstępy 10.01.05, 14:32 Ja smaruję się od 4 m-ca Gerberem i Fissanem na przemian, zaczynam 37 tydzień i z przykrością stwierdzam że porobiły mi się rozstępy na biodrach ale dopiero w zeszłym tygodniu, przytyłam 14 kg od początku ciąży więc chyba jakoś nie tak tragicznie dużo ale wypchnęło mi tylko brzunio na biodrach nic więc może dlatego. Pozdrawiam Mamusia i brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
klowa1 Re: Rozstępy 10.01.05, 14:47 Ja powiem tylko jedno. Nie ma znaczenia jakiego kremu będziecie używały. Rozstępy to kwestia genetyczna. Jerśli wasze mamyu miały rozstępy to wy też je będziecie miały. Ja od samego początku używam rano Musteli a na wieczór oliwki J&J i to nie poto żeby ich nie mieć, ale po to aby pomóc skórze być elastyczną. Reasumując, nie ważne ile zapłacicie za krem i jaki on będzie to kwestia genetyki !!! a z tym sobie nie poradzimy Pozdrawiam Kasia 35 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
szmuzi Re: Rozstępy 10.01.05, 15:13 nie do konca sie z Toba zgadzam, przykladem jest moja szwagierka ma sklonnosci do rozstepow i przed zajsciem w ciaze miala ich duzo i to bardzo widocznych na biodrach, posladkach i lydkach, w ciazy raz dziennie smarowala sie niezbyt drogim kremem Gerber i przez caly ten czas nie zrobil sie jej ani jeden rozstep na piersiach czy brzuchu! dodam, ze brzuch miala spory sama nie wiem od czego to zalezy bo gdyby zalezalo to tylko od genetyki, to przeciez w jej przypadku rozstepy mozna by uznac za gwarantowane. moze akurat trafila na taki krem, ktory w przypadku jej skory okazal sie skuteczny, co niekoniecznie oznacza, ze tak samo zadzialalby u innych mysle, ze to kwestia trafienia na wlasciwy dla swojej skory krem Odpowiedz Link Zgłoś
czarrrna Re: Rozstępy 11.01.05, 10:01 Może to i kwestia genetyki, ale moja mama rozstępy ma potężne, a ja odpukując ani jednego...Prawo Mendla w moim przypadku nie działa.I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
monja76 Re: Rozstępy 10.01.05, 15:28 kiedy powinno sie zacząc używac kremów na rozstępy? Odpowiedz Link Zgłoś
eva-a Re: Rozstępy 12.01.05, 09:43 Z tego co ja szukalam po roznych forach to bardzo duzo dziewczny chwala masc Cepan (10 zl w aptece - masc na blizny) - ale na to co sie juz pojawilo a nie zapobiegawczo, jedna babeczka mowila ze zaczela stosowac po ciazy i ze jej ladnie poznikaly rozstepy ktorych sie nabawila na brzuchu. Ja wyprobuje na moje ktorych sie nabawilam juz kiedys dawniej na pupie i dam znac za jakis czas jak poszlo... Ze starszymi to na pewno gorzej. Zawsze lepiej dac 10 zl i sprawdzic jak dziala niz wyrzucac paredziesiat na jakis przereklamowany specyfik. Odpowiedz Link Zgłoś
czarrrna Re: Rozstępy 12.01.05, 09:51 Tyle,że maść Cepan (podobnie jak Contratubex)nie może być stosowana w ciąży-maść nie ma badań na kobietach cieżarnych i nie jest udowodnione,że nie ma wpływu na płód. Najlepiej zapytac lekarza prowadzącego czy można tę maść stosować w ciąży. To w końcu lek. Odpowiedz Link Zgłoś
eva-a Re: Rozstępy 12.01.05, 09:57 www.zfa-unia.com.pl/shop.php?cid=1&pid=9 tu jest info o tym leku. jesli chodzi o opinie kobiet które czytałam to one stosowały cepan po ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś