Dodaj do ulubionych

dopadlo mnie chorobsko

11.01.05, 10:05
infekcja gornych drog oddechowych
isc do lekarza? po co skoro i tak nic nie wolno lykac?
boje sie, ze to zatoki, bo tak mnie boli kolo ucha, gardlo i strasznie kreci
nos, katar brzydki - juz nie pisze dalej jaki....
jak sobie radzicie, lyscie w tym przypadku?
pije litry herbat ziolowych z cytryna i miodem
mam w domu sok malinowy, ale wolno go pic?
mgg i tuptus 30 t.
Obserwuj wątek
    • ikw1 Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 10:58
      bez przesadyzmu wiekszośc leków szkodziw I trymestrze, ja tez byłam ostatnio
      bardzo chora i oto co jadłam(oczywiscie wszystkie z tych leków nie szkodzą w ciązy):
      syrop Stodal
      Sinnupred - "rozpuszcza" zatoki
      Euforbicum Heel - "psikacz" na zatoki i katar
      Gripp Heel - antygrypowiec
      czasem Apap i wit C
      czosnek i sok malinowy mozna w kazdych ilościach
      pozdr
      iza
    • edyssia_k Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 11:03
      Ja przechodziłąm to samo od samych świat ale nie martw się prawie każda
      ciężarna raz w okresie ciąży przechodzi grypę. Nie pozostaje ci nic innego jak
      rutinoscorbin na zpchany nosek najlepiej używać kropelek dla noworodków np.
      Nasivin ewentualnie jak nie pomoże to polecem Euphorbium compositium tyle że
      jest dośc drogie a na suchy meczący kaszel wpijałam wszystkie syropy i nic mi
      nie pomagało podobno stodan czy cos takiego jest dobre ale mi nie pomogło i
      kupiłam takie kropelki Husteel które mi pomogły, oczywiście niech ci ktos
      plecki wysmaruje viciem wyklepie unikaj przeciągów i wszystko będzie ok!!!!
      Pozdrwiam Edyta 33 t.c.
      • neti87 Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 11:10
        Sok z malin polecam, można go pić.
        Jeśli któraś z dziewcząt napisze, że sok z malin jest zakazany to będzie jej
        pewnie chodziło o napar z liści z malin (to nie jest to samo co sok!!!), który
        pije się przed porodem, żeby doprowadzić do skurczy macicy. Nie bój się więc i
        herbatkę z soczkiem popijaj, mnie zawsze bardzo pomaga, do tego oczywiście
        cytryna. Życzę zdrowia!
    • aliceparis Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 12:00
      mgg1, na pewno idz do lekarza, jest wiele lekow (m.in. te z postow dziewczyn),
      ktore jednak mozna bez obaw brac w ciazy, zwlaszcza, ze ty juz jestes w 30 tyg.
      Lekarze mowia, ze czesto sama infekcja jest dla organizmu bardziej
      niebezpieczna niz leki. Ja nie bylam taka madra i probowalam sie leczyc
      domowymi sposobami (dokladnie tymi co ty). Efekt jest taki, ze z dnia na dzien
      bylo coraz gorzej, az wreszcie infekcja przeszla z nosa do ucha i teraz siedze
      w domu z zapaleniem ucha i musze brac antybiotyki (na szczescie tez istnieja
      takie ktore moge brac w swoim 20 tyg.).

Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia§
    • ade1 Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 12:37
      oczywiscie ze nalezy isc do lekarza, bo jesli uzna to za potrzebne to
      dostaniesz nawet antybiotyk. ja obecnie jestem tez bardzo przeziebiona i pije
      wieczorem gorace mleko z czosnkiem, plucze gardlo woda z solą, pije sok z
      cytryna i miodem i to wszystko w wodzie rozpuszczone,nacieranie amolem- pomaga
    • martap10 Re: dopadlo mnie chorobsko 11.01.05, 20:35
      Dziewczyno, leć do lekarza. Moja gin powiedziała, że leczenie jest konieczne bo
      można zarazić dziecko z krwią. Ja akurat tak paskudnie się rozchorowałam, że
      biorę już drugi antybiotyk,bo pierwszy nic nie pomógł, ale jest dużo leków,
      które można brać, przynajmniej pod koniec ciąży - jak u mnie. Na pewno lepsze
      to niż infekcja i potworny kaszel (jak u mnie), który z pewnością się mojemu
      synkowi nie podobał, zwłaszcza że kaszlałam bez przerwy. Nie czekaj, bo może
      być gorzej, pozdrawiam, marta.P.S. Na mnie akurat zupełnie nie działał ani
      stodal, ani euphorbium (niezbyt tanie),wiec nie ma co polecac leków, bo kazdy
      reaguje inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka