Dodaj do ulubionych

czy warto do Smyka po ubrania ciążowe?

12.01.05, 12:39
Byłyście? Fajne tam mają ubrania? Jak cenowo wyglądają? Planuję się wybrać,
ale nie wiem czy jest sens. Zwiedziłam już kilka sklepów i powiem Wam, że
jedyny, który mi odpowiadał to pod Mostem Poniatowskiego, gdzie są ciuszki
firmy 9 fashion i ma-ma. Mają ładne, nowoczesne ciuszki, które nie są
przygnębiające i wielkie jak namioty w innych sklepach tego typu. Ja w ciązy
dostałam tylko brzuszka, ważę 5,7 kg więcej niż na początku, a obecnie to
jest 29 tydzień. W innych sklepach panie od razu przy wejściu mówią mi, że
raczej na mnie nic nie będzie, bo jestem za szczupła.

pzdr, Aneta 29 tc
Obserwuj wątek
    • czarrrna Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 12:43
      Świetny sklep z modnymi ubraniami jest w Arkadii-nazywa się FORMES. Ja tez
      jestem b.szczupła w ciąży (51 kg przy 167 wzrostu- i jeszcze schudłam zamiast
      przytyc)i spokojnie tam wybrałam b.ładne ciuszki, zarówno codzienne jak i
      eleganckie do pracy).
      • monia725 Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 12:51
        W ktorym miejscu jest Formes (pietro)???? bylam kilka razy w Arkadii i nie
        zauwazylam tego sklepu sad(
        Mi udalo sie kupic male spodnie (XS) w sklepie 9 miesiecy przy rondzie
        Wiatraczna.
        • qcharzowa do Moni 12.01.05, 12:59
          Moniu, sklep Formes jest na I piętrze, na samym koncu za Peek & Clopenburg, ale
          nic szczególnego wg mnie. Sklep baaaaardzo drogi (spodnie 600 zł, marynarka
          700, spódnica 400), nie wart chyba tych wydatków. MI osobiście wcale te ubrania
          się aż tak nie podobały.

pzdr
    • e-myszka Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 12:51
      Chyba musze sie tam wybrac, bo na mnie niestety nigdzie nic nie ma. Przed ciaza
      waga 45kg, rozm. 32-34. Moze cos tam beda mieli na takiego szkieletorka.
      • czarrrna Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 12:55
        też noszę 34. A piętra przyznam szczerze nie pamiętam...
        • qcharzowa Formes strasznie drogi!!!!!! 12.01.05, 13:00
          Naprawdę, wg mnie wcale te ubrania nie są jakieś rewelacyjne, a ceny zaczynają
          się od 400 zł!!! Oglądałam spodnie za prawie 700 zł, ale pomyślałam, że
          musiałabym zwariować,żeby wydać tyle kaski na pozostałe mi ciązowe 2,5 miesiąca.

Aneta 29 tc
          • nupik Re: Formes strasznie drogi!!!!!! 12.01.05, 13:03
            naprawde nie bylo nic w H&M??? Ja mam podobna sytuacje, tylko pilka z przodu i
            kuoilam tam rewelacyjne dzinsy dwie pray juz, rozmiar S, leza na tylku super, z
            tylu w ogole nie widac ciazy wiec tez nie chcialam namiotu nosic i w hennesie
            znalazlam naprawde super rozmiary, S z bezuszkiem po prostu. 9 fashion tez sa
            rewelacyjne. plecam
            aga 28tc
            • wilno79 Re: Formes strasznie drogi!!!!!! 12.01.05, 20:57
              cześć mam takie pytanko, chcialabym kupic sobie jeansy z 9fashion w necie ale
              nie wiem co z rozmiarem, czy jesli do tej pory nosilam S to powinnam wybrac tez
              taki rozmiar ciążowy? mam 165 cm i 90 w biodrach, rosnie mi narazie tylko
              brzuszek
              • qcharzowa do Wilno 14.01.05, 13:45
                cześć, ja też przed ciążą nosiłam rozmiar 36 (164 cm wzrostu i 50 -52 kg), w
                tej chwili ważę 57,7 kg i ostatnio kupiłam sobie na Wrocławskiej w sklepie 9
                miesięcy rozmiary właśnie 36. W 9 fashion były na mnie za duże, brzydko
                układały się na biodrach i pupie.

pzdr, Aneta 29 tc
          • monia725 Re: Formes strasznie drogi!!!!!! 12.01.05, 13:19
            No fakt, dla mnie to tez za duzo ....
          • czarrrna Re: Formes strasznie drogi!!!!!! 12.01.05, 13:23
            kupiłam 2 pary spodni po 130 PLN, i 2 luźne bluzki-tuniki do pracy. W sumie
            wydałam ok. 400 PLN. Fakt,że byłam tam w pierwszy dzień otwarcia sklepu-może
            mieli zachęcające ceny...Nie zauważyłam niczego za 700 PLN.Potem już tam nie
            zaglądałam, tez nie chce wydawać za dużo pieniędzy-przy pierwszej ciąży te kilka
            ubranek starczyło mi z powodzeniem.
            • burek_polny Re: Formes jest superrrrrr!!!!!! 14.01.05, 13:53
              Dziewczyny, formes to marka z gornej polki ! To jak porownywac MaxMare do H&M.
              I w jednym i w drugim sa ciuchy ... Poza tym bez przesady, sa tam drogie rzeczy
              ale zalezy to od wyboru - teraz na przyklad jest wyprzedaz 50% i mozna wybrac
              cos dla siebie. Przyjaciolka kupila spodnie 2 lata temu we Francji i nosi do
              dzis, jakosc fantastyczna i mozna nosic po ciazy... Koszulki zreszta tez.
              Polecam goraco !
    • agga_27 Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 15:20
      Hej, ja mam ten sam problem, bo jestem szczupła a urósł mi tylko brzuszek. Ale
      te ciuchy ciążowe - tak jak pisały moje poprzedniczki - są albo strasznie duże,
      albo beznadziejne albo za drogie. Znalazłam inne rozwiązanie: jesli chodzi o
      bluzki to kupuję je w normalnych sklepach tyle że wybieram te z elastycznych
      materiałów, no i dłuższe niż zazwyczaj. Sprawdzają się znakomicie: ładnie się
      opinają na brzuszku i co najważniejsze - rozciągają się i pewnie będę z nich
      korzystać także po ciąży. W H&M ubrania ciążowe nie przypadły mi do gustu ale za
      to z kolekcji dla kobitek nie w ciąży kupiłam sobie parę rozciągliwych bluzeczek
      za ok. 40 zł każda (naprawdę super leżą), parę fajnych rzeczy ciążowych
      widziałam też w C&A ale dosłownie ze 2 czy 3 sztuki. Jesli chodzi o spodnie
      ciążowe to kupiłam fajne czarne w kant i mały rozmiar (XS) firmy TOP ONE. Są b.
      wygodne, bo w górnej części mają bawełniany ściągacz.
      Pozdr Aga i Dzidzia (25 tc)
    • kasinek10 Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 12.01.05, 20:32
      Hej!
      Ja też sobie kupiłam takie spodnie w kant firmy Top One rozmiar S (to około
      34/36) oraz jeansy Bebefielda rozmiar 36. Wyglądaja super. Kupiłam to w
      sklepie "M jak Mama" obok Teatru na Woli (nie pamiętam numeru), jeansy pamietam
      kosztowały 119 złotych - to taniej niż producent sprzedaje.

Pozdrawiam
      Kasia
    • aniusia_u Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 14.01.05, 13:23
      mam pytanie jak dokładnie trafić do tych sklepów pod mostem poniatowskim? Nie
      bardzo się orientuje choć pracuję na Pradze!Prosze o jakieś wskazówki!
      Ania
      • qcharzowa do Aniusi 14.01.05, 13:42
        Aniusiu, jedzie się na rondzie de Geaule'a w stronę Placu Trzech Krzyży, przy
        samym kościele skręca się w lewo, potem na prawy pas i w prawo, do ulicy
        Książęcej i zobaczysz Most, od razu w prawo w uliczkę, to jest to centrum
        Arkada. Tyle że tam fajny jest ten jeden sklep. Bardziej polecam Ci 9 miesięcy
        na Bemowie (ul. Wrocławska 7e) i na Grochowskiej 230.

Aneta 29 tc
        • aniusia_u Re: do Aniusi 14.01.05, 17:55
          Czy tam tez są sklepy z używana odzieżą ciążową?Bo coś słyszałam że tak.
    • katarzynka25 Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 14.01.05, 13:59
      Polecam H&M. Fajne i nawet nie takie powalająco drogie ubrania zwżywszy że
      teraz są wyprzedaże.
    • bozenki Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 14.01.05, 18:49
      Moją ulubioną marką jest "Maya Cormier". Jakość jak w Formes, ale o wiele
      tańsze. Wczoraj widziałam projektantkę Mayę Cormier w TVN Style w
      programie "Miasto kobiet". Bardzo fajnie opowiadała o modzie dla ciężarnych i
      prezentowała swoją kolekcję. Razem z nią była aktorka Dominika Figurska z "M
      jak miłość", która jest w zaawansowanej ciąży. Bardzo fajny program i pogłębił
      jeszcze moją sympatię do marki "Maya Cormier".
    • j.andryka Re: czy warto do Smyka po ubrania ciążowe? 15.01.05, 13:55
      POLECAM:
      www.bebefield.pl/Promocje/index.php?width=1024&height=768
      I JA JESTEM SZCUPŁA 36 TO RZECZYWIŚCIE 36 DOBRE TKANINY PO DWÓCH DNIACH
      ZAMÓWIONY TOWAR JEST W DOMU JESTEMM ZDOWOLONA SZCZEGÓLNIE Z JEANSÓW, JEŚLI MASZ
      KOGOŚ W STANACH POLECAM GAPA MAM PAREZECZY Z PRZECENY I SĄ SUPER, A FORMES JEST
      SZALENIE DROGI NIE WARTO CHYBA NA KILKA MIESIECY WYDAWAĆ TAKIEJ KASY
      www.happymum.pl/sklep/mama.html - TAT TEZ NIE JEST ZŁA
      POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka