Dodaj do ulubionych

USG w I trymestrze

19.02.05, 18:44
Jak sądzicie, czy USG w I trymestrze jest absolutnie bezpieczne i czy
koniecznie trzeba je w tym czasie wykonywać?
Amelia
Obserwuj wątek
    • andaba Re: USG w I trymestrze 19.02.05, 18:57
      Wiesz, jak zrobiłam sobie USG na początku ciąży to lekarz do którego potem
      poszłam mnie zwyzywał. Dosłownie. Ale to był stary lekarz, więc mu
      przebaczyłam, zwłaszcza, ze już nie żyje (nie z mojej winy, choć były chwile,
      że miałam mordercze zamiary). Usg też mi zrobił lekarz i nie za pieniądze,
      tylko z troski o moją ciążę. Miałam potem usg kilkakrotnie do końca trzeciego
      miesiąca, bo ciąża była zagrożona i syn obecnie do szkoły chodzi. Nic mu nie
      jest na pewno. No i nie słyszalam, żeby to szkodziło, zwłaszcza, ze wykonuje
      się raz, a nie codziennie.
    • kasial77 Re: USG w I trymestrze 19.02.05, 19:18
      Myślę, zę jeśli nie byłoby bezpieczne, to mój gin. by go nie zrobił. Akurat mam
      do niego olbrzymie zaufanie, a zrobił mi USG na pierwszej wizycie "ciązowej".
      To było w 6 tyg., oczywiście dzidzi jeszcze nie było widać, tylko pęcherzyk
      ciążowy. Następne USG miałam w 11 tyg. i lekarz określił "podejrzenie" płci.
      Myślę, że jest bezpieczne.
      pozdrawiam
    • lodziasta Re: USG w I trymestrze 19.02.05, 22:38
      Jesteśmy w 3 miesiącu, mieliśmy robione usg już dwa razy, a w tym tygodniu idziemy trzeci raz. Gdybym miała możliwość (finansową i czasową) robiłabym codziennie, aby móc obserwować swoje maleństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka