zaga25 05.03.05, 12:01 Co to jest za lek? Lekarz kazał mi go brać choć wyniki są dobre. Czy mam równocześnie brać maternę? Czy to nie zaszkodzi mojemu dziecku? Jestem w 20 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_stella Re: Sorbifer 05.03.05, 12:17 Jeszcze nie słyszałam, aby lekarz przepisał lek specjalnie po to , żeby dziecku zaszkodzić. Nie wiem po co chodzić do lekarza, jeżeli mu sie do tego stopnia nie ufa. To jest żelazo w tabletkach, na poprawę morfologii, widać uznał, że dobrze Ci zrobi, może wyniki nie są taki znowu dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Sorbifer 05.03.05, 12:21 Sorbifer to zelazo tak jak Hemofer,w ciąży podaje sie kobietom ktore mają niedobor zelaza,albo"opadające" wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka262 Re: Sorbifer 05.03.05, 15:00 Jak już moje przedmówczynie pisały jest to żelazo z kwasem foliowym,ktory wspomaga jego wchłanianie z organizmu.DZieciaczek w brzuszku rośnie i od Ciebie weźmie co mu potrzeba,tylko Ty potem możesz mieć niedobór zwany dalej anemią.Brałam go od połowy ciąży i jeszcze jak karmiłam(miałam anemię),w drugiej ciąży również była taka potrzeba.Nie masz się czego bać,lekarz chce jak najlepiej dal Ciebie i Maleństwa.Możesz brać go razem z materną bez obaw,jak i z innym lekami,które przepisał lekarz.Powodzenia. Maja-mama 7letniego Marka i 4 letniej Angeliki Odpowiedz Link Zgłoś