Dodaj do ulubionych

zaczęłam plamić

20.03.05, 10:01
Już niemam do tego sły.Dziś rano (5/6tc) zobaczyłam brązowy śluz.Idę
wieczorem do mojego gin.Pewnie nic z tego nie będzie.Znowu to samo.Poprzedie
dwie (poronione) ciąże zaczynały się tak samo.Tylko dlaczego.Już niemam
siły.Muszę chyba iść na terapię która wyleczy mnie z drugigo dziecka.(moja
córcia ma 5 lat i wszystko było ok.Ganiałam w ciąży do ostatnich dni).Chyba
oszaleje
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: zaczęłam plamić 20.03.05, 11:19
      a robiłaś badania po poronieniach:chlamydie,toxoplazmoza,itp
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=11770555
    • magdulka26 Re: zaczęłam plamić 20.03.05, 11:35
      A jaki masz progesteron ??????????????? może trzeba podac leki podtrzymujące
      ciąże.Duphaston lub Luteinę.
      • coco14 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 08:16
        dzięki za odpowiedź.Duphaston biorę a toxo była ok.Tego drugiego badania mi
        niezlecono.Plamienie było jednorazowe i narazie jest spokój.Nawet trudno to
        nazwać plamieniem.To była jedna malutka kropeczka
        • pimpek_sadelko Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 08:22
          naprawde plamienie nie musi oznaczac poronienia.
          po drugie coraz czesciej lekarze mowia, ze progesteron ciazy nie uratuje. zeby
          ona zaostala z nami musi byc po prostu dobra. koniecznie idz do gina. ja
          wierze, ze sie uda.
          gdyby (odpukac!!!!!!!!!!) ciaza obumarla to zrob porzadne badania, samo
          nasienie i bakterie czy hormony to zadno wyjasnienie poronien.gdyby nie daj
          Boze cos zlego sie stalo, musisz miec specjaliste, a nie kogos kto Ci na
          nastepna ciaze zaaplikyuje duphaston czy luteine ( ktore na obumeranie ciaz nic
          nie daja, moge tak mowic, bo 4 razy na wlasnej skorze przez to przeszlam).
          • ancherka5 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 08:36
            Witam bardzo serdecznie, nic się nie mart to wcale nie musi być oznaka niczego
            złego, ja miałam dokładnie tak samo w 4 i w 7 tc. Co prawda wylądowałam w
            szpitalu brałam duhfaston, ale wszystko jest oki. Teaz jestem w 22 tygodniu.
            Więc głowa do góry napewno będzie ok (teraz większość ciąży ma plamienia, może
            to oznaczac zagnieżdzanie sie zarodka) pozdrawiam i mocno trzymam kciuki, Ania
          • coco14 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 16:52
            dzięki pimpek.Niewiedziałam że i ty miałaś przykre doświadczenia.Ja wiem że na
            siłę nieda się podtrzymać ciąży.Ale te krwawienia które miałamw poprzednich
            ciążach były jakieś inne.Tak jak pisałaś w cześniej o beżowym śluzie
            zastanawiam się czy to nie to.
    • iw1978 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 11:46
      tez plamilam w 6 tygodniu. polozyli do szpitala(inflancka w wwie-polecam) zbadali,stwierdzili, ze jestem okaz zdrowia, dali nospe i kazali sie oszczedzac, terzz jestem juz w 17 tygodniu i wszystko jest ok, ale troche sie rozpieszczam(zero wysilku i takie tam). trzymam kciuki
    • asia06 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 14:10
      Też miałam takie plamienia. Na początku ciąży i później też. Teraz jestem w 26
      tc, plamien już nie mam. Okazało się, że te późniejsze były wynikiem jakiejś
      infekcji pochwy, a wcześniejsze przekrwienia błony śluzowej pochwy. Na razie
      wszystko z ciążą jest ok.
      • anet77 Re: zaczęłam plamić 21.03.05, 14:24
        Ja właśnie dzisiaj wróciłam ze szpitala. Tez wystąpiły plamienia w 6 tygodniu
        ciąży. Poleżałam sobie tydzień, podleczyli mnie i jest ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka