Dodaj do ulubionych

MASTURBACJA

25.03.05, 10:47
Witajcie ! Mam pytanko, jak często się masturbujecie w czasie trawania ciąży ?
( i nie tylko )Mam 27 lat robie to kilka razy w tygodniu. W zasadzie to robie
gdzieś od 16 roku życia. Czy to normale ?
Mam męża, z którym się często kocham, ale on pracuje zagranicą i w domu jest
sporadycznie a ja jestem dziewczyną bardzo temperamentną...
Obserwuj wątek
    • oliwe Re: MASTURBACJA 25.03.05, 11:03
      Jeśli ciąża przebiega prawidłowo możesz dowoli, ale jak cokolwiek jest nie tak
      to należy ograniczać zarówno seks jak i masturbację, bo orgazm wywołuje skurcze.
      Ja z powodu skracającej się szyjki mam zakaz seksu. Niemniej hormony szaleją
      i w nocy czasem budzę się ze skurczami orgazmicznymi wywołanymi erotycznymi snami.
      • majan2 masturbacja 28.03.05, 18:47
        fajnie, ze podiosilyscie ten temat, ja tez sie nad tym zastanawialam, bo nie
        chcuialabym aby dziecki=u co sie stalo, z drugiej strony lubie to robic i
        zastanawialam sie czy moge
        • soffica Re: masturbacja 29.03.05, 16:28
          Hmm... ja wprawdzie nie mam takich potrzeb, ale w dziale poswieconemu seksowi w
          ksiazce o ciazy, napisano, zeby raczej unikac doprowadzania sie do bardzo
          silnych doznan w wyniku masturbacji - lepiej unikac takze wibratorów i innych
          gadżetów wymagających włozenia do pochwy.
          Tak ze pewnie wszystko dozwolone-wazne by nie przesadzic z intensywnosica i
          gadżetami
    • igunia5 Re: MASTURBACJA 29.03.05, 16:47
      Dziewczyny,jestem bardzo ciekawa jak sie masturbujecie!!ogolnie jest problem
      aby doprowadzic mnie do rozkoszy i podczas sexu jest to nie mozliwe.
      pradzcie co robic aby sprawic sobie przyjemnosc!!Jestem zalamana swoja
      oziebłoscia!!moze jakis rady od was mi pomoga!!
      • sutra Re: MASTURBACJA 29.03.05, 20:12
        To nie oziębłosc, tylko mąż nie jest tak skuteczny jak masturbacja. Trzeba go
        nauczyć, co ma robić.
        • soffica Re: MASTURBACJA 29.03.05, 21:55
          Ale najpierw samej wiedziec co nam najbardziej sprawia przyjemność smile
    • alinaw1 Re: MASTURBACJA 30.03.05, 12:54
      Przepraszam ale dla mnie to trochę chore... Choć pewnie kobiece pisma mówią
      inaczej. Nie potępiam Cię ale przecież nie jesteśmy zwierzetamy i możemy
      wytrzymać bez seksu. My z mężem nie współżyliśmy 18 miesięcy po moim pierwszym
      porodzie. I to wcale ani nie zburzyło małżeństwa ani nie wpłynęło negatywnie na
      nasze temperamenty. Taki czas jest też bardzo potrzebny.
      • invicta1 Re: MASTURBACJA 30.03.05, 12:57
        o Jezu Alina!
      • misia_7 Re: MASTURBACJA 30.03.05, 18:58
        1,5 roku bez seksu to bym nie wytrzymala, ale pol roku sie da, bo sama
        sprawdzilam. nie jestesmy przeciez jak króliki.
      • monee.1 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 12:14
        współczuję mężowismile
      • buterfly5 Re: MASTURBACJA 10.04.05, 00:20
        18 miesięcy??? Wybacz ale to Wasz związek jest chory... Zdrowa osoba na pewno
        tyle nie wytrzyma... Współczuję...
      • marysia_p Re: MASTURBACJA 10.04.05, 17:29
        Alina...o czym Ty mowisz???Kobieto..jak już chciałaś dziewczynie dokopać, to
        trzeba było się chociaż pokusić o nieco lepsze argumenty..bo porównanie nas
        ludzi do zwierząt w sprawach seksu...no wybacz...tym się właśnie od nich
        różnimy, że sex to dla nas nie tylko powiekszanie statystyk!!Sex to przyjemność
        i radość, z której należy korzystać także w ciąży..jeśli nie ma przeciwwskazań
        medycznych oczywiście. Nie wiem, czy spodziewałaś się peanów na temat swojej
        18!!miesięcznej abstynencji..ale wyglada na to, ze strasznie jesteś z tego
        dumna...no ode mnie nie usłyszysz takowych a wrecz przeciwnie...TO JEST DOPIERO
        CHORE!!Kobiece pisma??Takimi sugerują się może przygłupiaste małolaty...a my
        KOBIETY słuchamy przede wszystkim swoich CIAŁ!!
    • elgosia Re: MASTURBACJA 30.03.05, 14:55
      "Czy to normale ?" pyta monika
      Ja uważam, że nie. Świadczy to o uzależnieniu od doznań seksualnych, a żadne
      uzależnie dobre nie jest, to taki seksoholizm. W ogóle uważam, że masturbacje
      nie jest normalna. Moze 18 miesięcy wstrzemięźliwości też normalne nie jest,
      ale nie znam motywów, więc nie oceniam. Ważne, że małżeństwu nie szkodzi, a to
      dobrze świadczy o małżeństwie, bo znaczy, że więzi w nim są silniejsze od
      seksuanych popędów.
      Pzyjemnosć, orgazm nie powinny byś jedynym celem seksu (tak jest w
      masturbacji), ale też danie tej przyjemności parterowi, poczucie więzi,
      bliskości. To daje nawet seks bez orgazmu, czy zwykły pocałunek.
      • ewelinka791 Re: MASTURBACJA 30.03.05, 15:25
        Masturbacja jest normalna i skoro masz takie potrzeby to po co sie stresowac i
        nie rozladowac, bo stres szkodzi dziecku. Od pewnego czasu mieszkam ze swoim
        facetem, wczesniej gdy go nie bylo obok a mialam ochote i potrzebe to sama
        sobie sprawialam przyjemnosc. Ale odkad jest blisko zdarzylo mi sie to tylko
        raz samej zrobic. Choc czasem mnie cos korci, ale wiem ze juz niedlugo wroci
        moj ukochany i wole sie z nim kochac no i czekam. Czasem ja chce, on nie i tez
        to rozumiem i nie musze od razu sie masturbowac. Wystarczy ze sie przytule i
        jest ok, bo wiem ze za jakis czas bedzie znow nam ekstra i warto poczekac ten
        dzien dluzej bez seksu. Da sie przezyc.
        • soffica Re: MASTURBACJA 30.03.05, 17:48
          Monika zapytala tylko czy nie zaszkodzi dziecku, nie oczekiwała na ocenę
          swojego postępowania. Zgadam się z ewelinką, że masturbacja jest normalna i
          skoro Monika ma taką potrzebę, niech to robi
      • narsen Re: MASTURBACJA 30.03.05, 22:14
        Tak uważasz? Powiedz to facetom...

Masturbacja jest jak najbardziej normalna. Nadmierna wstrzemięźliwość - to jest
        dopiero nienormalne i nienaturalne.
        • monee.1 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 12:19
          Mój facet nie gorszy się na słowo masturbacja, a jest nawet za...
          Jejku dziewczyny nie róbmy z siebie wyroczni względem innych.
          Więcej tolerancji w każdej dziedzinie i będzie naprawdę lepiej.
    • kasialu Re: MASTURBACJA 30.03.05, 21:35
      Oczywiscie, że masturbacja jest normalna. A to ile jesteśmy w stanie wytrzymać
      bez sexu zależy od temperamentu i nie uważam się za królika jak po jakimś
      czasiw strzemięźliwości mam wilczą ochotę na "przytulanko". Jak się
      powstrzymuję to organizm w nocy sam w nocy się reguluje ;o)Na pewno nie
      wytrzymałabym ani pół roku ani półtora roku - chyba, że ciąża byłaby bardzo
      zagrożona. Orgazm poprawia ukrwienie i w niczym nie szkodzi chyba, że ciąża
      jest zagrożona.
    • novanka Re: MASTURBACJA 30.03.05, 21:52
      Zgadzam się! Wcale nie jest to ani chore ani nienormalne! Zwyczajna, ludzka
      rzecz. W dodatku bardzo przyjemna smile
    • barbs Re: MASTURBACJA 31.03.05, 08:50
      rrrrrany, a podobno 95% Polaków (i Polek !) to katolicy....
      • martusia251 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 09:00
        bezprzesady, religie zostawmy na boku, to juz jakaś bzdura, ciekawe czy
        wszystko robisz tak jak ona nakazuje???!!
      • marcik26 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 09:26
        a co ma do tego religia????????????? kościół tego zabrania????
        • martusia251 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 09:33
          też sie własnie nad tym zastanowiłam,
        • barbs Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:01
          Jeżeli masz w tym względzie jakieś wątpliwości myślę, że najlepiej zapytać
          księdza. Według informacji jakie ja posiadam TAK - Kościół uznaje to za grzech.
          • marcik26 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:11
            mhm, jestem katoliczką jednak do tej pory nigdy o tym nie słyszałam że to jest
            grzech, a nie wiesz czy jeżeli kocham się z mężęm i mam z tego przyjemność to
            jest grzech??? bo chyba seks powinnien służyć tylko do prokreacji
            • paris4 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:14
              Proponuję wycinac kobietom łechtaczki jak w Afryce żeby ten brudny, okropny
              seks nie sprawiał nam broń Boże żadnej przyjemnoścismile))) Niektórzy to mają
              problemy, szkoda gadacsmile)))
              • marcik26 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:23
                przyłączam się wink
              • barbs Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:30
                Dziewczyny, jesteście okropne. Nie - nie mam problemów. Kocham mojego Męża,
                uwielbiam seks, również - jak to napisała któraś z dziewczyn wyżej, jako wyraz
                bliskości. Wycinanie łechteczek dziewczynkom w Afryce uważam za barbarzyństwo,
                dla którego nie ma usprawiedliwienia.
                Po prostu jestem katoliczką (patrząc na Wasze wypowiedzi wygląda na to, że to
                wstyd jakiś?) - nie, nie zawsze udaje mi się żyć idealnie, mam swoje słabości,
                jak każdy, ale przynajmniej nie usiłuję sobie wmawiać, że to wcale nie są
                słabości, że wszystko jest w porządku. Staram się żyć jak najlepiej. I tyle.
                Po prostu uderzyło mnie to, że w kraju - podobno katolickim - nikt nie
                zdecydował się na to spojrzeć od tej strony i dla prawie każdej dziewczyny
                masturbacja jest OK. Tak samo zaskoczyły mnie wyniki głosowania na temat
                etanazji Terri Schiavo na Onecie - prawie połowa ZA!
                Zauważcie, że nikogo nie oceniałam, nie gromiłam, nie potępiłam, po prostu
                wyraziłam swoje zdziwienie. W końcu po to chyba jest to forum, prawda?
                • paris4 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:34
                  Barbs wyluzuj trochęsmile)) Z tymi łechtaczkami to taki żartsmile))) Nie bierz
                  wszystkiego tak poważnie...
                  • barbs Re: MASTURBACJA 31.03.05, 11:22
                    Brrr, daj spokój, żartować na taki temat. Czytałam kiedyś artykuł w Wysokich
                    Obcasach - okropność.
                    A poza tym wyluzowana jestem, dziękuję smile Poczucie humoru też dopisuje, nie
                    narzekam smile
                    Pozdrawiam,
                    Barbs
            • ewelinka791 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 10:17
              barbs nikt przeciez Ci nie kaze sie masturbowac Wolna wola, prawda?
              Ale masturbacja umozliwia nam poznanie wlasnego ciala, jego reakcji na
              pieszczoty no i potem jak juz to poznasz to jest pieknie z facetem. I nie
              trzeba zakladac postow "jestem oziebla, co robic".
              Mysle ze mozna a nawet trzeba w pewnym wieku sie soba pobawic.
          • monee.1 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 12:21
            Rozumiem przez to,że skoro stoisz na straży norm kościelnych to współżyjesz
            tylko w celach prokreacji i broń Boże nie stosujesz antykoncepcji???
            • zarazmamusia Re: MASTURBACJA 31.03.05, 14:18
              taaaaaaaaaaaaak wink przypomniałaś mi kolezankę "ortodoksyjną katoliczkę", która
              wpierniczała tabletki anty jak landrynki i mieszkała (czytaj spała) ze swoim
              męzem, jakieś 5 lat przed ślubem... uwilebiam taki fałsz... właśnie tak wygląda
              ta statystyka o 95% katolików w Polsce. Trudno im zrozumieć, że samo chodzenie
              do kościoła raz na rok nie wystarcza aby uważać się za katolika.
          • aniatje Do barbs 31.03.05, 13:59
            To sobie odswiez informacje i poszukaj ksiazki Watykanskiego wydawnictwa. Otoz
            wedlug autora (ksiadz!) mozna! Ksiazke napisano aby poprawic seksualne relacje
            w rodzinie i zachecic ludzi do wspolzycia. Od niedawna Kosciol przyznaje, ze
            udany seks jest bardzo wazny, a masturbacja to nie zbrodnia.

Dodam, ze sie nie masturbuje. Moj maz jest swietnym kochankiem z duzym
            temperamentem, wiec oboje jestesmy bardzo zadowoleni. Nie wyobrazam sobie
            wstrzemiezliwosci dluzszej niz kilka, kilkanascie dni.

Nie potepiam jednak osob, ktore sie masturbuja.

Co do watpliwosci dotyczacych dzidzi: moze najlepiej jest poradzic sie lekarza?
            Kazda ciaza jest inna.

Pozdrawiam,

Ania
      • buterfly5 Re: MASTURBACJA 10.04.05, 00:23
        przepraszam, a w którym przykazaniu jest o tym mowa???
    • gabrielka72 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 12:16
      z okazji takiego tematu... zastanowiło mnie gdzie "włożyć" masturbację w
      obecności męża... skoro On się boi, że zrobi płodowi krzywdę?
    • madzia9916 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 14:34
      Odważne pytanie, ciekawi mnie czy to prawda, czy tak dla jaj...Pod koniec ciaży
      miałam wieksza ochote na seks, to zwyczajnie z mężem sie kochaliśmy, ale nie
      masturbowałam sie... Myślę, ze to troche nienormalne.
      • anja.m30 Re: MASTURBACJA 31.03.05, 14:44
        Nie rozumiem co jest nienormalnego w masturbacji? Ty moze tego nie robisz bo
        nie musisz, ale Twoj maz na 100% czy uwazasz ze jest nienormalny?
        • justa0103 Re: MASTURBACJA 02.04.05, 14:36
          podciagam temat bo jest bardzo interesujacy...
          nie uwazam zeby masturbacja byla nienormalna albo osoby ktore sie masturbuja
          nie sa dla mnie niewyzyte...
          mysle ze oburzenie pewnych osob tutaj na forum w zwiazku z masturbowaniem sie w
          ciazy czy nie w ciazy zwiazane jest z tym ze to jest caly czas temat tabu..
          zobaczcie jak malo osob przyznaje sie otwarcie ze lubi robic sobie przyjemnosci
          w samotnosci, a jeszcze mniej powiedzialoby to w realu... zyjemy jeszcze w
          bardzo pruderyjnym swiatku stad te oburzenia... wydaje mi sie ze bardzo wiele
          osob robi to w zaciszu domowym i nawet o tym nie wspomni... pewnie bysmy sie
          mocno wszystkie zdziwily ze az tak duzo jest takich dziewczyn...
          • j04nn4 Re: MASTURBACJA 09.04.05, 17:54
            tez sadze ze masturbacja to nie grzech a tym bardziej to nie jest nic zlego moj
            maz jest wspanialym kochankiem i wie do czego czasem moze sluzyc jego paluszek
            lub jezyczek to co jak mnie caluje w moja lechtaczke to popelnia grzech lub
            jezeli ja go caluje w jego wacusia to tez grzesze a jak podczas sexu sama sie
            pobudzam by bylo nam wspolnie tak samo milo jak czasem bez gry wstepnej sie
            kochmamy to co grzesze alez prosze nie wprowadzajmy kosciola do lozek dla mnie
            grzechem jest okrasc kogos skrzywdzic zabic oklamac nie zawsze czasem sie
            oszukuje by ktos spal spokojnie i takie tam ale nie to co robie z mezem w lozku
            a to ze uprawiamy sex analny to tez grzech buhahahah alez prosze staramy sie za
            wszelka cene zrobic sobie dobrze bo wspolczuje malzenstwom ktore kochaja sie
            przy zgaszonym swietle pod koldra aby czasem nie zobaczyc genitaliow a ja
            uwielbiam chodzic przy moim mezu nago i jego ogladac nago a zwlaszcza jak mi
            czasem tanczy nie wstydze sie kupowac fajnych gadzetow i ubranek bo kogo mam
            sie wstydzic meza prosze nie mieszajcie religi do tego ksieza i tak w za duzo
            rzeczy sie wpierdzielaja a ja z checia bym chciala sama sie pobawic ze soba i
            zeby moj maz siedzial na przeciwko i tylko sie na mnie patrzyl bo sadze ze to
            piekny widok jak kobieta bawi sie sama ze soba pozdraawiam asia i 28 tyg
            brzusio pozatym zycze tym wszystkim co sadza ze kazdy odskok od normy to grzech
            zeby pozczuly kiedys co oznacza orgazm bo przykre jest ze kobieta jest 20 - 30
            lat po slubie i nie wie .
            • szept_ciszy Re: MASTURBACJA 10.04.05, 12:24
              ja także nie widze w tym nic zdrożnego, czy nienormalnego.
              Każy mężczyzna to robi i naprawde bardzo wiele kobiet. Była kiedyś
              przeprowadzona sąda, wydaje mi się że wiele kobiet poprostu się nie przyznało.
              Niektóre to robią, ale udają greka big_grin
              Mój facet też to robi (kiedyś z niego to wyciągłam) i wcale mi to nie
              przeszkadza smile
              Lepiej mieć na sumieniu taki grzech niż np. kogoś okraść, pobić, zabić czy coś
              innego. Przecież nikomu się w ten sposób krzywdy nie robi. Prawda?
              • celka_s Re: MASTURBACJA 10.04.05, 16:58
                To jest grzech i sex analny, oralny również... Za takie"cmoki" w okolice
                narządów rodnych dostałam zdymke przy spowiedzitongue_out masturbacji natomiast nie
                pochwalam, ale to sprawa każdego z osobna... Co do mężczyzn - mój mąż na 100%
                się nie masturbuje. Sex nam naprawde wystarczasmile))))
                • marysia_p Re: MASTURBACJA 10.04.05, 17:11
                  ...jestem w szoku..opowiadać obcemu człowiekowi o tym ,co się robi (będąc
                  dorosłą!!) w swojej własnej sypialni, ze swoim własnym facetem...to jest
                  dopiero choreee!!powiedziałabym nawet MEGA chore...
                  • jezzmam Re: MASTURBACJA 10.04.05, 19:42
                    Tak sobie czytam te wasze posty i zastanawiam sie czy niektore z was nie sa zwyklymi dewotami.Jestem od jakiegos czasu sama-w 30tc i gdy czuje potrzebe rozladowania napiecia a masturbacja jest tak bardzo potepiana to lepiej LECIEC do jakiegos faceta i prosic o sex niz samej sie zabawic??????To chyba mniejszy grzech niz sex z nieznajomym lub zonatym 'przyjacielem'??!!!!!!!!
                    • celka_s Re: MASTURBACJA 11.04.05, 13:50
                      To akurat popieramtongue_out
                  • szept_ciszy Re: MASTURBACJA 10.04.05, 21:48
                    marysiu!
                    celka_s wypowiada sie poprostu na forum, nie podaje swojego imienia i
                    nazwiska... pozostaje osobą anonimową, więc nic chorego w tym nie ma tongue_out
                    • marysia_p Re: MASTURBACJA 11.04.05, 00:07
                      oj...chyba sie nie zrozumialysmy...przeczytaj, co napisala..ze sie spowiada z
                      sypialnianego zycia...i to jest dla mnie chore - opowiadac KSIEDZU??? MEGA
                      CHORE!!!...a nie sex oralny, analny czy masturbacja...bo wszystko jest dla
                      ludziwink))))trzeba tylko umiec korzystac z zyciasmile
                      Pozdrawiam,
                      • szept_ciszy do marysia_p 11.04.05, 10:58
                        marysia_p o to chodzi, spowiedź ma być szczera big_grin big_grin big_grin
                        Chodź ja bym się wstydziła, do tej pory nie wyspowiadałam się z tego że
                        współżyłam z facetem przed ślubem, chodź sie zbierałam, hehehe.
                        Z relacji moich przyjaciółek wiem, że księża sami wypytują o szczegóły.
                        A ksiądz ma tyle uciechy co sobie tego posłucha big_grin
                        Pozdrawiam smile
                  • celka_s Re: MASTURBACJA 11.04.05, 13:52
                    Widzisz Ty mnie za to krytykujesz, a ja jestem osobą wierzącą i uważam, że
                    skoro grzech to sie TRZEBA wyspowiadać. Ty to właśnie pokazałaś swoją
                    tolerancje?!
                    • szept_ciszy Re: MASTURBACJA 11.04.05, 22:09
                      dziewczyno weź się opamiętaj, czy ja Cię w jakis sposób skrytykowałam?
                      Jestem jak najbardziej za szczerą spowiedzią, przyznałam tylko że ja się
                      wstydze wyznać księdzu takie grzechy- za to Cię podziwiam, ze umiesz to zrobić
                      a ja nie uncertain A Ty się jeszcze czepiasz niewiadomo o co. Przykro mi że nie
                      zrozumiałaś moich intencji.
                • triss_merigold6 Re: MASTURBACJA 10.04.05, 21:27
                  Pardon, ale opowiadałaś obcemu człowiekowi o intymnych, osobistych kwestiach
                  łóżkowych?! I przyjęłaś naganę bez słowa?!
                  Ręce opadają, nie wiadomo śmiać się czy płakać.
                  • celka_s Re: MASTURBACJA 11.04.05, 13:59
                    Sorki "pieprzyć" się z obcym fcetem to się wiele nie wstydzi!!!!! To jest kurde
                    chore, nawet"MEGA chore". Po I: ksiądz mnie nie zna więc mi to lata, II nie
                    krytykuj za to, nie wierzysz, nie spowiadaj się!!!, a jak wierzysz to chyba
                    tylko z przyzwyczajenia, III uważam, że masturbacja siebie samej własną rączką
                    jest głupia, nie możesz poczekać aż mąż zrobi Ci dobrze, czy może go nie
                    podniecasz?!
                • j04nn4 nol komends !!!!!!!!!co oznacza zboczone ? 11.04.05, 21:42
                  bez przesady kazdy kocha sie tak jak ma potrzebe jezeli ty tego nie lubisz nie
                  znaczy ze inna tez sa kobiety ktore wlasnie podczas analu dostaja zaj....
                  orgazmu ...................................
    • kasialu Re: MASTURBACJA 10.04.05, 21:03
      Wg mnie grzeszymy jak robimy komus krzywdę lub występujemy przeciwko Bogu.
      Czy poznając swoje ciało kogoś krzywdzimy?
      Wykorzystywanie drugiego człowieka w tym temacie to grzech, ale masturbacja???
      czy pobudzanie się przy mężu? Kay ustala inne zasady w związku i tyle.
      Podejscie Koscioła też sie zmieniło. W czasach licealnych jak ksiazdz nie
      potrafił odpowiadać na "trudne" pytania zaprosił na katechezę panią, która
      prowadziła nauki przedślbune. Powiedziałą nam, ze sex tylko i wyłącznie w
      celach prokreacji. 6 lat później jak braliśmy z Mężem udział w naukach ta
      sama - starsza zresztą Pani stwoerdziła, ze podejscie Koscioła się zmieniło i
      dopuszcza sex także dla przyjemności.
    • fruzia18 Re: MASTURBACJA 11.04.05, 10:39
      Sex oralny czy masturbacja to mały pikuś, ale analny? Kobieta ma przy tym jakąś
      satysfakcję??????????? A facet jak taki sex lubi to nie jest przypadkiem
      homo????? zawsze mnie to zastanawiało. Dziewczyny doświadczone w tej kwestii
      proszę o odpowiedź.
      • gabrielka72 Re: MASTURBACJA 11.04.05, 12:49
        ja raz w miesiącu (lub raz na dwa miesiące) analny - jak najbardziejsmile
        częściej niestety nie lubię big_grin
        Dużo zależy nie ode mnie tylko od mojej przemiany materii i nastawienia
        psychicznego.
        Ale mój mąż nie odmówi nigdy jak sama się podstawię w "drugą dziurką".

Po prostu są zupełnie inne doznania. Ostatnio rozmawialiśmy o tym z mężem "po"
        i opowiadał mi jaką on widzi w tym różnicę.
        • fruzia18 Re: MASTURBACJA 11.04.05, 13:43
          czy wtedy masz normalnie orgazm? czy w kiszce stolcowej są strefy erogenne? Że
          facet może mieć z tego przyjemność to mogę zrozumieć, ale ciężko mi wyobrazić
          sobie, że kobieta też.
    • elgosia Re: MASTURBACJA 11.04.05, 14:02
      Tyle się mówi o tolerancji, a tak sie krytykuje wierzących i praktykujących.
      Szczera spowiedź jest elementem wiary i nie wiem, dlaczego spowiedź jest zła, a
      opowiadanie na forum o tańcach erotycznych i seksie analnym - nie.
      Dla INFORMACJI, NIE DO DYSKUSJI podaję fragment Katechizmu Kościoła
      Katolickiego nt różnych seksów nietypowych i masturbacji.
      2351 Rozwiązłość jest nieuporządkowanym pożądaniem lub nieumiarkowanym
      korzystaniem z przyjemności cielesnych. Przyjemność seksualna jest moralnie
      nieuporządkowana, gdy szuka się jej dla niej samej w oderwaniu od nastawienia
      na prokreację i zjednoczenie.

2352 Przez masturbację należy rozumieć dobrowolne pobudzanie narządów płciowych
      w celu uzyskania przyjemności cielesnej. "Zarówno Urząd Nauczycielski Kościoła
      wraz z niezmienną tradycją, jak i zmysł moralny chrześcijan stanowczo
      stwierdzają, że masturbacja jest aktem wewnętrznie i poważnie
      nieuporządkowanym". "Bez względu na świadomy i dobrowolny motyw użycie narządów
      płciowych poza prawidłowym współżyciem małżeńskim w sposób istotny sprzeciwia
      się ich celowości". Poszukuje się w niej przyjemności płciowej poza "relacją
      płciową, wymaganą przez porządek moralny, która urzeczywistnia <<w kontekście
      prawdziwej miłości pełny sens wzajemnego oddawania się sobie i przekazywania
      życia ludzkiego>>" 94 .
      W celu sformułowania wyważonej oceny odpowiedzialności moralnej konkretnych
      osób i ukierunkowania działań duszpasterskich należy wziąć pod uwagę
      niedojrzałość uczuciową, nabyte nawyki, stany lękowe lub inne czynniki
      psychiczne czy społeczne, które mogą zmniejszyć, a nawet zredukować do minimum
      winę moralną.
      • biedroneczka_mama Re: MASTURBACJA 11.04.05, 14:57
        Większość tu to zwykłe zwierzątkabig_grinbig_grinbig_grin Hehehehehehe... Jeszcze rozumiem jak
        się zadowalają z mężem nawzajem lub gy go nie mają i raz na jakis czas to
        robiatongue_outtongue_outtongue_out
    • martika06 Re: MASTURBACJA 11.04.05, 17:10
      tak z ciekawości zerknełam na te posty i jestem w szoku!!!!!Ile wy macie lat???
      15 czy 16???
      Nawet się nie wypowiadam!!!
      życzę powodzenia!!
      I wytrwania kolejnych 18 miesiecy bez bzykania.
      Zal mi tylko męża... ten to musi się masturbowac na maxa,oby tylko ręki nie
      zwichnąłsmile, ale może potem ma się z czego spowiadać,
      narka
      • jezzmam A propo anala....... 11.04.05, 19:31
        A propo sexu analnego;czy nie uwazacie,ze TLOK POWINIEN PRACOWAC W CYLINDRZE A NIE W RURZE WYDECHOWEJ?????????????????????? Nie wiem,ale dla mnie to ZBOCZENIE.
    • triss_merigold6 O rany, dziewczynki... 11.04.05, 22:28
      Proponuję poczytać Imielińskiego czy Starowicza a nie wydawnictwa KUL-u.wink
      Rozwieję kilka mitów:
      - masturbacja jest normalną i powszechną metodą rozładowywania napięcia
      seksualnego, onanizm podobnie; nie dotyczy tylko młodzieży.P
      - seks oralny bierny i czynny nie jest zboczeniem;
      - seks analny nie jest zboczeniem;
      - częstotliwość współżycia powinna być zgodna z temperamentem - jedni
      potrzebują częściej, inni rzadziej

Wszystko co dorośli ludzie robią w sytuacjach intymnych, co sprawia im
      przyjemność i nikogo nie krzywdzi (partnera, dzieci, zwierząt) jest normalne.
      Katolicka etyka seksualna to insza inszość - chcesz się spowiadać to spowiadaj
      ale innych nie pouczaj.
    • kasia2001 Re: MASTURBACJA 12.04.05, 00:22
      ale wy pieprzycie - żeby nie powiedzieć dosadniej.........
      Żenada... Chyba fora co po niektórym sie pomyliły...
      • j04nn4 dzisa istnieja jeszcze zacofane osoby 12.04.05, 12:38
        nie rozumiem ale kazdy moze miec swoje zdanie ale gadanie tego typu ze gadamy
        glupoty lub ze pomylily sie fora to przesada wyzej wymieniony temat takze
        dotyczy ciazy i to zadna zenada chyba ze wstydzisz sie swoich pragnien czy
        myjesz genitalia scierka byle ich nie dotykac bo to
        grzech..........................................................................
        ................................................po to jest forum by sie
        wypowiedziec na wszelkie TEMATY !!!!
    • j04nn4 apropo zwierzat !!! 12.04.05, 12:51
      zwierzeta raczej nie czuja przyjemnosci z sexu a ludzie NIEKTORZY WYZWOLENI
      psychicznie i fizycznie i owszem o to chodzi aby bylo przyjemnie a jezeli
      niektore osoby wola robic to jak kroliki byle szybko i po cichu to wspolczuje i
      zgadzam sie z kolezanka ze to wlasnie tych :NIE GRZESZACYCH :mezowie obrywaja
      sobie rece po cichu w lazience bo nie maja przyjemnosci z podpierzynowych
      wstydliwosci pozatym w wyzwolonym zwiazku malo kiedy dochodzi do zdrad a w
      zacofanym czesto nie mozna zmuszac partnera do niczego ale jezeli obie osoby
      wyrazaja chec ZABAWA to jak najbardziej wszystko jest dla ludzi dobrze ze mamy
      21 wiek bo co niektorzy spalili by nas pragnacych glebszych doznan na stosie
      jako czarownice wink))
      • celka_s Re: apropo zwierzat !!! 12.04.05, 13:59
        Jezeli chodzi o mnie: Pierwsza moja wypowiedz to bylo wyrazenie mojego zdania,
        proszę sprawdzić, ale po niej mnustwo osób na mnie najechało - tolerancja
        forumbig_grinbig_grinbig_grin, nie twierdze i nigdy nie twierdziłam, że robie to z mężem szybko i
        po cichu. Nie wstydze sie przecież widoku nagiego męża. Ale wypowiedz pierwszej
        osoby dotyczyła masturbowania SIEBIE samej, a nie nawzajem z partneremtongue_outtongue_out
        Pozdrawiam!
        • j04nn4 do celka_s 14.04.05, 12:11
          witam nie bezposrednio do ciebie pislam tylko pisalam do tych wszystkich
          dziewczyn ktore pisza np ze jakby im maz zaproponowal sex analny to by
          pomyslaly ze jest pedalem !!!albo albo ze nie potrafimy zapanowac nad swoimi
          zachcianbkami przeciez nie musimy tego robic i takie tam albo ze taki sex to
          grzech przeciez z mezem nie grzesze ofc po to jest forum by sie wypowiedziec
          ale niestety nie uniknie sie tu takze czyjejs krytyki nie ma co sie przejmowac
          tylko trzymc przy swoim jeden ma takie zdanie inny takie i na tym polega
          rozmowa lub klutnia lub.... pozdrawiam asia i 28 tyg brzusio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka