rechotka0 01.04.05, 13:57 dziewczyny piekielnie mnie bola łydki no i łapią skurcze moze mi coś poradzicie ,jestem w 26 tyg.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beza2005 Re: Skórcze łydek 01.04.05, 14:10 ja też miałam, powiedz lekarzowi o tym i poproś o przepisanie magnezu, odką brałam magnez i żelazo nie miałam już skurczy, a to strasznie boli - trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
e-myszka Re: Skórcze łydek 01.04.05, 14:17 jak cie lapie skurcz to wygnij stope do gory, nie w dol. Mi to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: Skórcze łydek 01.04.05, 15:31 A moje nocne skurcze łydek skończyły się jak ręką odjął gdy zaczełam codziennie na śniadanie jeść serek homogenizowany, może więc warto jeść nabiał? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babalaba Re: Skórcze łydek 01.04.05, 15:32 Niedawno to przechodziałam, zanim pójdzesz do lekarza, już teraz pij w dużych ilościach sok pomidorowy i bananowy! Chodzi o magnez i potas. A magnez w tabletkach i tak Ci lekarz zaleci Odpowiedz Link Zgłoś
oniszka Re: Skórcze łydek 01.04.05, 16:16 Ja tez tak miałam na tym etapie ciązy, brałam wapń( taki w tabletkach na recepte) i magnez (SLOWMAG) i jak ręką odią do tej pory mnie nie łapią a to juz pare latek mineło Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: Skórcze łydek 01.04.05, 16:03 Preparat magnezowy lub Aspargin (magnez + wapń). Mi pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
azymut17 Re: u 01.04.05, 21:15 Też cierpię na te dolegliwości, pomagają mi zimne prysznice na łydki na koniec kąpieli. Biorę też magnez. Zastanowiło mnie coś przed napisaniem tego postu, sprawdziłam w słowniku języka pl i rzeczywiście - prawidłowa pisownia to skurcz, skurcze. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, to tak dla informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: 01.04.05, 21:19 Bralam 3 razy dziennie aspargin i dodatkowo jeszcze magnez(popros najtanszy w aptece). Po jakims czasie przeszlo, ale to naprawde bylo dokuczliwe!! Aga-38 t. Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: 01.04.05, 22:00 MI skurcze łydek przeszły jak ręką odjął kiedy wymieniłam prenatal na maternę. Odpowiedz Link Zgłoś
rechotka0 Re: Skórcze łydek 01.04.05, 22:15 dzięki bo jest to uciążlwe no i nie moge normalnie chodzić bo tak mnie rwie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara79 Re: Skórcze łydek 02.04.05, 07:20 ja od 2 miesięcy biorę asmag i dalej mam skurcze, za tydzień wizyta więc moze dostanę receptę na inny preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
patrywi Re: Skórcze łydek 02.04.05, 15:40 magnez, magnez i jeszcze raz magnez. lekarz zalecil mi brac nawet 4 tabletki dziennie i zadne skurcze u mnie jeszcze nie wystapily. poza tym zauwazylam ze nogi mi tak nie puchna odkad biore zwiekszona dawke magnezu. Biore maglek. lilypie.com/days/050811/0/0/1/+1 Odpowiedz Link Zgłoś
malooh Re: Skórcze łydek 03.04.05, 21:39 Ja miałam skurcze ale przed ciążą.Najgorsze były te co łapały w nocy aż sie budziłam.Polecam magnez musi pomóc.Mam nadzieje ze mi skurcze nie wróca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś