karolcia56 05.04.05, 16:57 i odszedl mi czop,30 marca odstawilam fenoterol i czekam.Trzymajcie kciuki! pozdrawiam!!!Karolcia 39t Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontoani Re: mam rozrawcie na 2 palce 05.04.05, 19:28 a ja juz od tygodnia biegam z "szyjka przepuszczajaca palec", Fenoterol odstawilam 2 tygodnie temu, czop juz tez mam za soba i nic! Juz mam dosc tego czekania! )) Termin na 12 kwietnia, ale moze Hanka da sie przekonac i wyjdzie wczesniej? Ania&Hania Odpowiedz Link Zgłoś
saola1 Re: mam rozrawcie na 2 palce 05.04.05, 21:06 Hej! Ja od tygodnia mam rozwarcie na jeden palec, w piatek zaczął mi odchodzić czop sluzowy, mam bóle krzyża, bardzo często twardnieje mi brzuch i też na razie nic Termin mam na 18 kwietnia, więc pewnie jeszcze trochę poczekam. Faktycznie to czekanie jest denerwujące, ale cóż zrobić. Dzidziuś sam wie, kiedy ma się na tym bozym świecie pojawić. Łączę się z wami i zyczę nam wszystkim cierpliwości i spokoju Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: mam rozrawcie na 2 palce 05.04.05, 21:58 Hmm, dziewczyny, ale wam zazdroszcze. Wy juz tylko kilka dni, gora tydzien i zobaczycie swoje malenstwa, a ja dopiero na polmetku. Powodzenia wam zycze i latwych porodow oraz slicznych dzieciaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: mam rozrawcie na 2 palce 05.04.05, 22:22 chyba was pobijam od ponad trzech tygodni 1.5 cm rozwarcia (moze teraz wiecej , nie wiem bo dopiero jutro ide do gina ), czop odszedl ponad dwa tygodnie temu, jestem jeden dzien po terminie, dzidzia olbrzymia i nic pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 09:23 to ja podbije ... Mam rozwarcie na 2cm, czop odchodzi cały czas,a termin miałam na 27 marca. To czekanie jest bezlitostne. Dzis znów jazda na ktg.I tak w kółko.. Pzdrawiam Ysssa + 41t4d dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: do ysssa 06.04.05, 09:25 a u Ciebie nie mowia nic o wywolaniu czy nie chcesz??? pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: do ysssa 06.04.05, 09:55 jeszcze nic nie mówili..zobacze co dziś powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 11:02 Ostatnio trafiłam na fajne forum, dziewczyny poczytajcie sobie, moze to wam w jakiś sposób pomoze, acha i to jest nie szkodliwe ani dla was ani dla dzidzi wiec spokojnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=22185763&a=22189684 Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 11:09 karolci nie ma, zatem moze to juz byl poczatek porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 11:29 może??? Ja wlasnie wrocilam od gin, i niestety od poprzedniej wizyty nic sie nie zmienilo. "Gotowosc porodowa" jest i czekamy Oj, juz bym chciala przytulic Hanulke!!! Ania&Hania Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia56 Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 12:48 jeszcze jestem...wczoraj bylam na dluugim spacerze,posprzatalam mieszkanie,zrobilam obiad i nic!Chyba moja Izunia sie pogniewala...Wszyscy sa pod telefonami a ona sie nie spieszy...W piatek mam kolejne KTG.Trzymam za was kciuki!pa,Karolcia39t Odpowiedz Link Zgłoś
ysssa Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 13:41 ja właśnie wróciłam, rozwarcie większe - na 2 palce, szyjka skróciła się o 1 cm ale ma jeszcze 1,5 cm. Czop odchodzi jak szalony. Jutro nastepne KTg i mają podjąc decyzję czy zostawiają mnie w szpitalu. W każdym bądz razie pani doktor stwierdziła że już baardzo niedługo i może jeszcze dziś lub jutro urodzę. Jak nie to do soboty zabierają mnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 14:38 trzymam za Ciebie kciuki, ale... ja z taka dlugoscia szyjki chodze od 15 marca dzisiaj ide do gina, moze po badaniu cos ruszy bo jak nie to sie zalamie... jestem wykonczona bolem i w ogole pozdr magda, 40 tc Odpowiedz Link Zgłoś
saola1 Re: mam rozrawcie na 2 palce 06.04.05, 14:46 Hej dziewczyny! Ja dziś też idę do gina - sama jestem ciekawa, czy coś się zmieniło(od tygodnia mam 1,5 cm rozwarcia i dokładnie tyle samo w zeszłą środę mierzyła moja szyjka). Czop też cały czas mi schodzi, brzuch twardnieje jak oszalały i do tego to silne bóle krzyża... Jak wrócę, to dam znać Mam też propozycję - jak już urodzimy to podzielmy się w tym wątku tą wspaniałą wiadomością, ok?! Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
saola1 Re: mam rozrawcie na 2 palce 07.04.05, 10:11 Hej dziewczyny! Czy już wszystkie urodziły, bo nikt się nie odzywa? Ja wczoraj miałam fałszywy alarm. U gina okazało się, że moje rozwarcie ma 2 cm a szyjka skróciła się do centymetra. Na ktg pojawiły sie skurcze, nawet silne, ale nieregularne. Lekarz powiedział, że wszystko tej nocy może się zdarzyć, ale też nic nie musi. I niestety nic się nie rozwinęło. Pół nocy męczył mnie ból krzyża, ale skurcze ustały. Trzeba czekać, ale jakie to denerwujące... Miłego dnia! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kiksem Re: mam rozrawcie na 2 palce 10.04.05, 21:22 Cześć ja mam terminna 15.04.2005 w srodę zozpocznę 40tydzień czop mi odczedł około 2 tygodni temu teraz też mam jakieś dziwne upławy caly czas twardnieje mi brzuch dwa dni temu miałam skurcze powtarzające się co 5 minut pojechałam do szpitala a tam powiedzieli ze mam rozwarcie na 1,5 cm zostawili mie na noc na porodowce i podlączyli do ktg rano okolo 10 mialam rozwarcie na 2 cm skurcze zanikły i na własną prośbe wyszla ze szpitala teraz czekam na ten moment. Jeszcze piję liscie malin , ktora ulatwia poród bardzo jest to niedobre , w sobote też pomyłam wszyskie podlogi w mieszkaniu i nic dalej czekam.pozdrowienia dla oczekujących. Odpowiedz Link Zgłoś