agusia.p1 05.04.05, 20:52 Czy wolno uprawiać sex w 39t.c...czy to pomaga i przyspiesza poród? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izik_99 Re: SEX w 39t.c.? 05.04.05, 21:10 podobno moze pomoc ale nie kazdemus ie to sprawdza,my wyprobowalismy wczoraj w 40 t.c. i zobaczymy, wciaz czekam a jak nie to w piatek ide na wywolanie. iza Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: SEX w 39t.c.? 05.04.05, 23:45 podobno sperma pomaga a nie sex zawiera hormon ktory pomaga otworzyc sie szyjce, ale jak dzidzia i szyjka nie gotowa to nic nie pomoze. niestety z wlasnego doswiadczenia tego nie wiem pozdr magda, 40 tc agusia.p1 napisała: > Czy wolno uprawiać sex w 39t.c...czy to pomaga i przyspiesza poród? Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-anka Re: SEX w 39t.c.? 06.04.05, 07:09 W pierwszej ciąży mi nie pomógł, ale też nie zaszkodził. Teraz jest go trochę mniej, ale też sie nic nie dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ainaw Re: SEX w 39t.c.? 06.04.05, 09:46 Potwierdzam. Mi na wywołanie porodu podano do szyjki żel zawierajacy proglastynę, czyli hormon zawarty w spermie. No i poszło - następnego dnia miałam córeczkę )). Ale to był 41 tydzień... I szyjka musi być trochę gotowa Próbujcie...))) Ania Odpowiedz Link Zgłoś