Dodaj do ulubionych

KOSC NOSOWA

07.05.05, 12:45
Jestem w 14 tc, mialam dzis usg. Wszystko jest dobrze, poza koscia nosowa,
ktorej lekarz nie widzial. Boze i co dalej, czy to wyrok??? Przeziernosc 1.6
Pomozcie dziewczyny, bo osiwieje. Lekarz mowi, ze u 40% zdrowych dzieciakow
czasami tej kosci nie widac i wg niego jest dobrze. Ale ja nie jestem spokojna.
Monika
Obserwuj wątek
    • 1monika Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 13:19
      Prosze niech ktos sie odezwie....
      • asiula.b Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 13:55
        Nie wiem czy ktoś Ci pomoże. Skoro przezierność jest ok i lekarz twierdzi, że
        jest w porządku to jedyne co możesz teraz zrobić to w to uwierzyć. Nawet nie
        wiesz jak wiele szkody może Twojemu dziecku wyrządzić Twój stres.
        Najlepszą receptę na smutki ma Scarlett O'Hara: "pomyślę o tym jutro".
        Buźka. Nie stresuj się. To ważne.
    • anja.m30 Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 14:07
      Jesli tak bardzo sie denerwujesz to zrobmoze jeszcze jedno badanie u innego
      lekarza moze na dokladniejszym sprzecie. Mysle jednak ze wszystko O.K. moze
      maluszek sie poprostu ulozyl tak ze nie bylo widac? Ale dla swojego spokoju
      poszlabym chyba jeszce na inne usg.
      Pozdrawiam.
      • edyta_bo Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 14:12
        tyle mam złych doświadczeń z kiepskimi diagnostami USG (spodziewam się
        aktualnie 3 dziecka), a jedno doświadczenie mam wręcz fatalne. Prawda jest
        taka, że bardzo niewielu specjalistów w Polsce potrafi diagnozować na USG -
        czytałam kiedyś artykuł, że jest ich kilkunastu w Polsce. Zatem polecałabym iść
        do naprawdę dobrego lekarza. To niestety kosztuje - ale warto.
    • amwaw Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 14:44
      a. wykrycie kosci nosowej to kwestia sprzetu i umiejetnosci lekarza
      b. jezeli juz sie ma pewnosc, ze jej nie ma, albo ze sa opoznienia w kostnieniu
      to ponoc zwieksza szanse na wade genetyczna w porownaniu z tymi, ktore juz maja-
      zwieksza i masz 1% szans smileMoj gin twierdzi, ze to novum i ze ponoc jak sie
      wolniej rozwija malzowina uszna to tez moze byc znak, ze minimalnie zwieksza
      twoje szanse, ze dziecko bedzie mialo wade gen- slowem ja bym sie nie
      przejmowala bo to czyste dywagacje.
      Pozdrawiam
      Ola i Mieszkaniec
      • fiona_sz Re: KOSC NOSOWA 07.05.05, 15:24
        Polecam Ci badanie usg genetyczne w Łodzi u dra Dudarewicza. Wszystko Ci
        wyjaśni, zrobi maluszkowi dokładne badanie z niesamowitym opisem na L4,
        sprawdzi inne parametry jeszcze, np. przepływ krwi w żyłach, pomierzy dzidzię i
        na pewno Cię uspokoi. Ja byłam wczoraj po niezbyt korzystnym wyniku testu
        podwójnego. Jestem z Torunia, ale nie żałuję, że pojechałam. Radzę Ci zadzwonić
        i się umówić. Wejdź na stronę www.genetyka.hg.pl, tam znajdziesz adres, telefon
        i poczytasz stronę doktora. Będzie dobrze, ale wiem z własnego doświadczenia,
        że póki tego nie usłyszysz od specjalisty to nie będziesz spokojna i nie
        będziesz w stanie cieszyć się ciążą. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka