bubusiowa 18.05.05, 15:50 mam jeszcze putanko.czy skurcze mogą nie bolec?bo tego ze mam juz skurcze to jestem pewna ale jak mnie zlapie to tylko napina brzuch i boli sam krzyz i ni8c wiecej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ellap Re: skurcze 18.05.05, 16:06 No pewnie że tak. Gdyby wszystkie skurcze bolały to ciaża byłaby nie do wytrzymania) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda9945 Re: skurcze 18.05.05, 18:31 Nawet te porodowe,ja bolesne skurcze odczuwalam dopiero po odejsciu wod tj. pierwszy porod ok.3 godziny,drugi niecala godzina i dzieciaczki byly ze mna,ale przed porodem,kiedy zaczynalo sie to wtedy krwawilam lekko i skurcze te niebolesne byly czeste-co 5 min . Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: skurcze 18.05.05, 20:40 mogą mogą i nawet nieowinny boleć na tym etapie Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: skurcze 18.05.05, 20:58 a regularne masz te skurcze? jesli masz watpliwosci wpakuj sie do wanny zrob sobie kapiel z pianka i zrelaksuj. Przy skurczach przwepowiadajacych powinno sie wszystko uspokoic. Przy porodzie powinno ruszyc z kopyta a przyjnajmniej sie uregularnic. jakiekolwiek masz watpliwosci czy juz czy nie juz- nie spiesz sie do szpitala. Jak sie spieszysz to usiadz i poczekaj niech ci przejdzie porody po przyjezdzie do szpitala "siadaja"- stres, syndrom bialego fartucha robi swoje. Do szpitala przyjezdzamy z porzadnymi skurczami co 5 minut a najlepiej co 3. Odpowiedz Link Zgłoś