Dodaj do ulubionych

do.ki pomocy!

28.05.05, 11:34
Niech sobie mówią co chcą ja też uważam,że USG wcale nie jest takie dobre a
wręcz szkodliwe przecież na chłopski rozum to są fale które muszą
prześwietlić powłoki brzuszne ale to tak na marginesie.

Pytanko mam takie-seroxat jak bardzo może zaskodzić dziecku w łonie matki?
jakich kobieta w ciąży może spodziewać się wad u dziecka i wszystko co wiesz
na temat tego leku,bardzo Ci dziękuję z góry za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • gabi67 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 11:38
      Nie słuchaj radia bo Ci zaszkodzia a działa tak samo jak USG kobieto!!!!!!I
      poczytaj co to jest ULTRASONOGRAFIA smile
      • vikiko Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 11:44
        ja nie mówię żeby nie robić wcale ale "co za dużo to niezdrowo"
        • gabi67 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:14
          Wszystko w wielkich ilościach szkodzi ,jest to normalna sprawąsmileA przkonywanie
          ludzi że USG jest szkodliwe dla dziecka jest choresad
    • gabi67 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:17
      Dla mnie nie jest ona ekspertem raczej poszukaj fachowców zpytaj się dziewczyn
      aby Ci podały link do stron gdzie fachowcy odpowiadają .I są to ludzie
      odpowiedzialni i na 100% są lekarzanmismile
      Pozdrawiam serdeczniesmile
      • 3porzeczki Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:28
        gabi67 napisała:
        >Nie słuchaj radia bo Ci zaszkodzia a działa tak samo jak USG kobieto!!!!!!I
        >poczytaj co to jest ULTRASONOGRAFIA smile

Pała z fizy - i działanie inne i inna (wyższa) częstotliwość fali. BTW - fale
        ultradźwiękowe są również stosowane do rozkruszania m in. narośli chrzęstnych.
        Przeczytałaś linki, które podał doki? Zdaje się Ty musisz sobie poczytać co to
        jest ultrasonografia, każdy kij ma dwa końce, więcej szacunku dla argumentów
        innych
        • gabi67 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:33
          No nie heheheeh brawo dla Ciebie a w przrodzie fale dzwiękowe to się nie
          odbijają co ,sam poczytaj troszke .Wiadomo że inna częstotliwość tak samo jak w
          USG,więc prosze nie bądzi głupio mądra !!!!
          • 3porzeczki Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:42
            Każda fala się odbija, nie tylko dźwiękowa, jeżeli to twoja anologia do radia
            to rzeczywiście - te urządzenia działają tak samo, w ten sposób z radiem można
            porównać połowę znanych mi szpejów, rzeczywiście akademicki wywód
    • gabi67 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:45
      W badaniu tym wykorzystuje się fale dźwiękowe niesłyszalne dla ucha człowieka
      tzw. ultradźwięki o częstotliwości od 2,5 – 20 MHz. Wysyłane są one poprzez
      głowicę aparatu do badanych narządów. Fale zostają różnie pochłaniane lub
      odbijane od tkanek. Głowica odbiera odbite fale, które po analizie komputerowej
      przetwarzane są w obraz pojawiający się na monitorze aparatu. Ukazuje on
      kształt i wielkość narządów oraz umożliwia wykrycie obszarów wypełnionych
      płynem. Pozwala na odróżnienie struktur litych od płynnych. Na głowicę aparatu
      nakładany jest specjalny żel, który zapobiega rozproszeniu fal oraz ma na celu
      uzyskanie lepszego kontaktu głowicy z powierzchnią, przez którą wykonuje się
      badanie. Dzięki niemu ultradźwięki łatwiej przenikają do wnętrza brzucha.
      Ultradźwięki nie przechodzą przez środowisko wypełnione gazami. Zbyt wzdęte
      jelita podczas badania mogą uniemożliwiać dotarcie fal do badanego narządu
      • vikiko Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:51
        zdecydowanie zgazam się z porzeczką ,dziewczyny nie kłucie się o takie pierdoły
        nie warto.pozdrawiam Was Obiewink
    • olunia24 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:50
      nie starajcie się być mądrzejsze jedna od drugiej,to co jest w książkach to
      jedno a co jest naprawdę to drugie
      ja nawet w której książce pzreczytałam o tym,ze dla ucha dorosłwgo dziecka fale
      nie są słyszalne ale dla płodu to straszne przeżycie i jest porównywalne z
      odgłosem jaki słyszy podczas badania USG do hamujacego pociagu

w każdym bądź razie podajęlink w którym odpowiada profesjonalistka-ginekolog
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=548&s_action=f_add
      • vikiko Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:56
        hamujący pociąg-wyobrażacie sobie to? brrr to straszne.
        • olunia24 Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 12:58
          ja sobie tego nie wyobrażam-ale ile w tym prawdy?
          w każdym bądź razie ja chodzę do zaufanego lekarza który mi robi usg co
          miesiac i nie uważam aby to było za często,ma całą ścianę oblepioną zdrowymi
          noworodkami wiec nie ja pierwsza nie ostatnia....
          pozdr
    • amwaw Re: do.ki pomocy! 28.05.05, 13:41
      A. Za mało jest badań, żeby stwierdzic jakie wady może powodować stosowanie
      paroksetyny w ciąży. Sa badania na zwierzętach- badania na ludziach są
      epidemiologiczne (czyli w trakcie lat stosowania zbiera sie dane dot dzieci
      urodzonych przez matki zazywajace w czasie ciąży dany lek). Przy czym naewt
      przy neuroleptykach zagrożeniem faktycznym dla plodu sa wysokie dawki leku.
      Zakladam, ze masz madrego lekarza, podaje Ci odpowiednia dawke lekow i sa one
      potrzebne( nie wystarczaja niefarmakologiczne metody leczenia). Co najwyzej
      mozesz miec nadpobudliwe dziecko smile
      B. Ad usg. Abstrahując od kwestii fizyki i fal- usg jest szkodliwe ze wzgl na
      podniesienie temp pobliskich tkanek. Przy czym aby podniesc temp o pol stopnia
      trzeba by naswietlac przez ...godz( czyli lekarz musialby zostawic na/w nas
      sonde i wyjsc na obiad).
      A niezaleznie od tego- WHO ustalilo, ze nalezy wykonywac badania przesiewowe
      usg okolo 10, 20 i 30tyg ciazy( a pozniej- przy okazji porodu)- czyli przy
      zdrowej ciazy najlepiej sie tego trzymac( choc wiadomo kusi kusi).
      Pozdrawiam
    • vikiko Re: do.ki pomocy! 29.05.05, 13:59
      wszystko już wiemwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka