agnieszka1700 21.07.05, 21:18 kapala sie ktoras kobieta w czyms takim jak miala wysypke na nogach???czy mozna to kupic w aptece czy jest to na recepte?????i ile tego trzeba dac do wody?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 21:24 kupuje sie bez recepty. dodaje sie doslownie kilka krysztalkow, bo inaczej bedziesz cala fioletowa. po tych kilku i tak pewnien skora nieco sciemnieje, ale powinno wysuszyc wysypke. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 21:25 sciemnieje to znaczy ???????? a ile to kosztuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 21:29 Nadmanganian ma barwe fioletowa. Jesli dodasz go malo zabarwi na taki brudno-brazowy kolor. Ma wlasciwosci wysuszajace dlatego min. stosuje sie go podczas ospy czy na pepuszek noworodka. Kosztuje grosze - nie pamietam dokladnie - kilka zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
annia4 Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 21:37 Droga Gaguniu! Przepraszam, ze sie wtrace, ale nadmanganian potasu ma barwe brazowa i barwi tez na brazowo. Jest srodkiem odkazajacym i barwi skore na lekki braz, trzeba tylko pamietac o dokladnym wymyciu rak woda, bo zostana zolte po kapieli w nadmanganianie. Nie wiem czy jest wskazany dla kobiet w ciazy, ale wiem ze jako niemowlak bylam w nim kompana. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 21:42 Masz racje, same krysztalki sa koloru brazowego, ale jak polaczysz z woda jest mocno fioletowy - to mialam na mysli mowiac o kolorze Na skorze zostawia brunatno - zolte plamy w zaleznosci od stezenia w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina801 Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 21.07.05, 22:58 polecam na odpażenia pupci u dziecka, bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: kapiel w nadmanganianiu potasu 22.07.05, 06:14 Ja zawsze do kąpieli dodawałm swoim dzieciaczką Odpowiedz Link Zgłoś