Dodaj do ulubionych

JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!!

18.08.05, 12:45
bede miala na 99% cc a wlasciwie na około slysze ze bede cierpiec przez 2 tyg
itp itd / ??? /
wiem ze to nie 1 taki post ale prosze - powiedzcie mi z doswiadczenia jak
dlugo sie dochodzi do normalnosci po cc i jak mniej wiecej wyglada cala cc
dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • kalka13 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 13:24
      ja mialam cc 9,5 miesiaca temu nie bylo tak zle wstalam po 6 godzinach nawet
      bez probemow troche pobolewalo ale dalo sie wytrzymac odmawialam brania lekow
      przeciwbolowych bo uwazalam ze sa za silne .cc mialam w poniedzialek a w
      czwratek bylam juz w domku dochodzilam do siebie okolo tygodnia bedzie dobrze
      pozdrawiam jak cos to pytaj

Klaudia mama Wiktorii

www.kalka13.bobasy.pl
      • 45q6 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:29
        a możesz mi napisać jakie miałaś znieczulenie.Ja miałam cięcie 2 lata temu z ZZO
        i po 6 godzinach to dopiero usiąść mogłam a wstać po 24 godz.a z tego co wiem to
        po narkozie też wstać zbyt szybko nie można .Poprostu anestezjolog nie pozwala
        Agnieszka
      • 45q6 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:30
        kalka13 napisała:

> ja mialam cc 9,5 miesiaca temu nie bylo tak zle wstalam po 6 godzinach nawet
        > bez probemow troche pobolewalo ale dalo sie wytrzymac odmawialam brania lekow
        > przeciwbolowych bo uwazalam ze sa za silne .cc mialam w poniedzialek a w
        > czwratek bylam juz w domku dochodzilam do siebie okolo tygodnia bedzie dobrze
        > pozdrawiam jak cos to pytaj
        >
        > Klaudia mama Wiktorii
        >
        > www.kalka13.bobasy.pl

a jakie to było znieczulenie? i gdzie miałaś cięcie
    • kingaolsz Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 13:28
      Tu masz cale forum o CC:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13344
      Ja dochodzilam do siebie dlugo, ponad 2 tygodnie. Coprawda robilam wszystko w
      domu i przy dziecku w miedzy czasie, ale dyskomfort byl dosc duzy.
      Ale kazda kobieta wspomina to inaczej.

Pozdr
      Kinga
    • madziarna1 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 13:37
      Witam, jestem świeżo po cc. Rodziłam 06.08.05 , a do domu wyszłam po 5 dobach.
      Dla mnie pierwsze zejście z łóżka było dosyć bolesne. Później jak człowiek
      trochę się rozrusza, to już mniej boli. Przez 2 dni brałam środki
      przeciwbólowe, a później ból był już do wytrzymania. Przez caly ten czas
      robiłam wszystko przy maluszku. teraz jestem już w domu i rany już nie czuję.
      Był u mnie wczoraj lekarz i powiedział, że pieknie się goi i wszystko jest
      ok.Pozdrawiam, M
    • mala07 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 13:41
      dziekuje wam za odpowiedzismile
      rozumiem iz kazda przechodzi to zupelnie inaczej...
      ale czy wasze ciecia byly poziome tuz nad wloskami??? najbardziej sie boje
      szpetnej blizny...
      dadam ze mam tatuaz na brzuchu i sie martwie jak brzuch bedzie po porodzie
      wygladalsmileale to juz inna para kaloszy
      • kasiadove Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:02
        Mala07.Ja też będę mieć cc. Oswajam się z tym od 2 miesięcy. Dużo cztam na ten
        temat i szukam zalet. Wierzę że będzie ok. Pozdrawiam.
        • mala07 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:08
          musi byc OK nie ma innej opcji
          ja mam malutki problem z sercem wiec wiem o cc od 10 lat juz i sie z tym
          oswoilam w sumie ale jak slysze opowiesci o naturalnym porodzie ze to takie
          cudne przezycie to troszke zazdroszcze tego...ale grunt zeby mama i dzidza byly
          zdrowe!
          ja tez duzo czytam i sie coraz bardziej tym inetersuje mimo ze nie jestem w
          ciazy ale juz malutkimi kroczkami planujesmile
          POZDRAWIAM was mamy!!!
          • bulbulina Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:20
            ja od wczoraj wiem ze bede miala cesarke 09.09.troche sie boje, ale to nie moja
            pierwsza operacja wiec jestem dobrej mysli.najbardziej przeraza mnie zastrzyk w
            kregoslup(znieczulenie.no ale jakos to bedzie...pozdrawiam wszystkie przyszle
            mamy i ich dzieciatkasmile
            • mala07 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:22
              przy cc jest zniczulenie przez kregosłup a nie przez kroplówke????
              • monika9710 Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:50
                jedna moja koleżanka miała narkozę- czuła się po niej b.dobrze, w parę godzin
                po cesarce mogła już chodzić. druga koleżanka (rodziła 2 dni temu) miała zoo i
                czuje sie do tej pory fatalnie. ale myslę, że wszystko zależy od naszego
                organizmu. inne po zoo czuły się świetnie- chyba nie ma reguły.
    • jamile Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 14:41
      Miałam cc 9 sierpnia, wstałam po 24 godzinach od cięcia i mnie bolało dość
      mocno. Zaraz po zabiegu dostałam ketonal dożylnie, potem brałam paracetamol.
      Wyszłam do domu na 4 dobę, przy malej wszystko robię sama ale niestety blizna
      mi się ślimaczy i choć to już specjalnie bolesne nie jest to stresujące i
      owszem...!
    • yalu Re: JAKIE SAMOPOCZUCIE BEZPOSREDNIO PO CC!!! 18.08.05, 17:23
      miałam cesarkę w narkozie. zaraz po człowiek jest trochę otumaniony i nie za
      bardzo wie co się wokół dzieje i gdzie jest ale to trwa tylko chwilę. Ja na
      początku miałam też dreszcze (nie wiem czy reguła) ale trwało to kilkanaście
      minut może. poza tym zaraz po nic nie bolało tylko raczej łaskotało - pewnie
      jeszcze działało znieczulenie. przypuszczam (ale nie jestem pewna), że środki
      przeciwbólowe miałam podawane w kroplówce przez jakieś 6 godzin po. potem
      kroplówkę zdjęli i już nic nie brałam. wstać kazali mi po zdjęciu kroplówki - na
      początku zawroty głowy ale po chwili przeszło i od tego czasu byłam już na
      nogach. brzuch bolał przy zmianie pozycji (problemy ze wstawaniem) ale ja to
      pamiętam jako taki ból jak przy zakwasach. przy chodzeniu i siedzeniu nie miałam
      problemów. dziecko dostałam późno - jakieś 12 godzin po. od tego czasu miałam go
      cały czas przy sobie. acha, cięcie poziome, po kilku miesiącach widoczne jako
      cieniutka kreseczka. całkowicie doszłam do siebie po ok. 7 dniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka