luiza210 24.08.05, 09:43 Prosze o pomoc,dzisiaj rano wstałam i ciagle mnie cos po lewej stronie brzucha kuje.Jest to bardzo dokuczliwe przy chodzeniu.Pomocy.Co to moze byc??? Jestem w 19 tygodniu ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka1976 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:47 a moze wiazadla macicy sie rozciagaja- co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza210 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:51 nie mam pojecie dopiero jutro ide do lekarza, a to jest dokuczliwe .pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:05 A tak poważnie - mnie lekarz powiedział, że takie bóle, kłucia to normalne, bo wszystko się w brzuchu rozciąga i dziwne byłoby gdyby nie bolało. Mnie bolało na początku zwłaszcza przy gwałtowych ruchach, albo jak szybko wstałam z poz. siedzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
aturska1 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:55 Ja bardzo często mam takie kłucia w brzuchu i takie delikatne pobolewania. Nie jest to mocny ból, raczej "dokuczliwy" Lekarz kazał mi sie nie przejmowac, po prostu brzuszek rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:00 Po lewej stronie brzucha, ale gdzie konkretnie? Podbrzusze, na lewo od pępka czy lewa okolicz podżebrowa? Jesli podbrzusze po lewej stronie, prawdopodobnie boli rozciągające się więzadło obłe macicy. A czy bardziej boli przy oddawaniu moczu, czy nie ma to znaczenia? Czy boli przy poruszaniu się? W każdym razie nie zaszkodzi no-spa forte 2x1 tabl/dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza210 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:13 gdy siedze to mnie wogole nie boli ,dopiero gdy zaczynam chdzic wtedy boli mnie po lewej stronie na wysokosci pepka.Przy oddawaniu moczu nic nie kuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:35 W 19 tc dno macicy znajduje się poniżej pępka (ok. 3 palce). Myślę, że przyczyna jest niegroźna- zrost w jamie brzusznej, rozdęta kiszka gruba, nerwoból z nerwu międzyżebrowego, ale najlepiej, jeśli ból jest dokuczliwy i nie oprzechodzi po No-spie, żeby brzuch zbadał chirurg względnie ginekolog- w 19tc sporo w tym brzuchu palpacyjnie da się jeszcze zbadać, bo macica nie jest jeszcze zbyt duża. Odpowiedz Link Zgłoś