Dodaj do ulubionych

Kucie w brzuchu :-(

24.08.05, 09:43
Prosze o pomoc,dzisiaj rano wstałam i ciagle mnie cos po lewej stronie
brzucha kuje.Jest to bardzo dokuczliwe przy chodzeniu.Pomocy.Co to moze byc???
Jestem w 19 tygodniu ciazy.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:44
      Urodzisz kowala smile)))
      • asiulka1976 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:47
        a moze wiazadla macicy sie rozciagaja- co ???
        • luiza210 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:51
          nie mam pojecie dopiero jutro ide do lekarza, a to jest dokuczliwe .pomocy.
      • budzik11 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:05
        A tak poważnie - mnie lekarz powiedział, że takie bóle, kłucia to normalne, bo
        wszystko się w brzuchu rozciąga i dziwne byłoby gdyby nie bolało. Mnie bolało
        na początku zwłaszcza przy gwałtowych ruchach, albo jak szybko wstałam z poz.
        siedzącej.
    • aturska1 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 09:55
      Ja bardzo często mam takie kłucia w brzuchu i takie delikatne pobolewania. Nie
      jest to mocny ból, raczej "dokuczliwy" Lekarz kazał mi sie nie przejmowac, po
      prostu brzuszek rosnie smile
      • ledzeppelin3 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:00
        Po lewej stronie brzucha, ale gdzie konkretnie? Podbrzusze, na lewo od pępka
        czy lewa okolicz podżebrowa?
        Jesli podbrzusze po lewej stronie, prawdopodobnie boli rozciągające się
        więzadło obłe macicy. A czy bardziej boli przy oddawaniu moczu, czy nie ma to
        znaczenia? Czy boli przy poruszaniu się? W każdym razie nie zaszkodzi no-spa
        forte 2x1 tabl/dobę.
        • luiza210 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:13
          gdy siedze to mnie wogole nie boli ,dopiero gdy zaczynam chdzic wtedy boli mnie
          po lewej stronie na wysokosci pepka.Przy oddawaniu moczu nic nie kuje.
          • ledzeppelin3 Re: Kucie w brzuchu :-( 24.08.05, 10:35
            W 19 tc dno macicy znajduje się poniżej pępka (ok. 3 palce). Myślę, że
            przyczyna jest niegroźna- zrost w jamie brzusznej, rozdęta kiszka gruba,
            nerwoból z nerwu międzyżebrowego, ale najlepiej, jeśli ból jest dokuczliwy i
            nie oprzechodzi po No-spie, żeby brzuch zbadał chirurg względnie ginekolog- w
            19tc sporo w tym brzuchu palpacyjnie da się jeszcze zbadać, bo macica nie jest
            jeszcze zbyt duża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka