maja344 24.08.05, 22:56 Czy któraś z was bierze te leki. Jeśli tak to jak je dawkuje? W ulotce informacyjnej pisze że Isoptin stosowany jest u osób z chorobami serca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka-ja Re: Fenoterol i Isoptin40 24.08.05, 23:17 Ja już dokładnie nie pamietam jak je brałam,ale sa one połaczone dlatego,że Fenoterol powoduje(oczywiście nie u wszystkich) kołatanie serca i Isoptin ma to uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 09:14 4x1 tabl fenoterolu, na godzinę przed isoptin40 tak było u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 09:33 Isoptin jest lekiem osłonowym i ma łagodzić skutki brania fenoterolu, lekarze niemal zawsze przepisują te leki razem Brałam 4x1 fenoterol + isoptin pół godzny przed Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 18:43 Mnie w szpitalu kazali brac jednocześnie i czułam się fatalnie. Cisnienie bardzo mi skoczyło. Dopiero w domu sama doszłam ze powinno sie brac Isoptin jakieś 15-30 min. wcześniej. Ja brałam 6xna dobę, ale w domu sama zmniejszyłam do 4x bo mi żołądek siadał. Odpowiedz Link Zgłoś
musimama Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 18:53 ja biore oba leki i stosuje je 4*dziennie. Isoptin ma być połykany ok 30min przed fenoterolem...Fenoterol jest niemiłym lekiem poniewaz po nim trzęsą sie ręce i wogóle całe ciało ale da sie przetrzymać...co sie nie robi dla maluszka... życze Ci powodzenia i spokojnego rozwiazania... Odpowiedz Link Zgłoś
ankamk78 Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 20:34 Dziwi mnie, ze lekarz nie dał zadnych wsazowek i nic nie powiedzial odnosnie zazywania jak wypisywał recepte...? Ja biore pol tabletki fenoterolu co 6 godzin, 10 min wczesniej isoptin na złagodzenie "trzęsawki" po tym 1. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: Fenoterol i Isoptin40 25.08.05, 20:45 Fenoterol 4 x na dobę, natomiast isoptin 2x na dobę. Mi to wystarczało, nie musiałam brać przed każdym Feno Isoptinu. Najcięższe były pierwsze 3 dni, potem już normalnie (żadnych drgawek, nadciśnienia czy coś) Odpowiedz Link Zgłoś