Dodaj do ulubionych

Ruchy dziecka w 33 tc!

25.08.05, 09:53
Dziewczyny jak to jest z ruchami dziecka w 33 tc?Mój dzidziuś jakoś ostatnio
się mniej rusza-raczej się rozpycha.Trochę mnie to martwi,bo zaczynam się
zastanawiać,że może ma za mało miejsca-w obwodzie brzucha mam tylko 97 cm a
to chyba jest mało.Jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • miimiimii Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 09:59
      hmm.. no raczej za mało miejsca nie masmile nam zostało już tylko 34dni a nasz
      chłopiec ma do dyspozycji 93centymetry obwodu mojego brzucha i ma się
      świetniesmile więc spokojna głowasmile
      • mama_m5 Re: Do miimiimii 25.08.05, 10:08
        A jak z ruchami twojego chłopczyka?
    • mokopi Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 10:03
      Pogoda na chyba też wpływ na nasze naleństwa. U mnie od kilku jest to samo choć jestem w 28 tc. Czasami zastanawiam się czy coś jest nie tak, bo naleństwo bardzo mało się rusza, większość czasu odpoczywa. Pocieszam się fika wieczorami, trochę nocą i rano jak wstanie.

Chyba nie ma się czym martwić.
      • kasikk3 Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 10:15
        Moja Olka potrafi przez pół dnia nie dawać znaku życia. Zaczyna sie rozpychać
        kiedy już chce mi sie płakać i zastanawiam się nad wycieczką na ktg.

Kasia i leń 33t
        • mokopi Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 10:22
          U mnie to potrafi trwać cały dzień, no może parę kopniaczków. Ale tak jest od początku kiedy poczułam ruchy. Na Ktg wszystko w porządku. Lekarz powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie i jak będę słabo czuć ruchy to mam się nie martwić. Poza tym powiedział z uśmiechem że mężczyźni to lenie.
          • kasiabambo Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 12:46
            Ja koncze 32tc i moje malenstwo sie rozpycha,ale te ruchy sa coraz
            wolniejsze,tak jakby dziecko zmienialo od czasu do czasu pozycje.Brzuszek tez
            malutki,bo 91cm w obwodzie,ale tym sie nie martwie,bo to podobno normalne-kazda
            kobieta jest przeciez innasmile)Pozdrawiam.
            • dariaza Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 25.08.05, 13:22
              moja Maleńka też głównie się rozpycha, kopie rzadziej i jak już to w pachwiny,
              albo wątrobęsmilePrzemieszcza mi się tak śmiesznie po brzuchu, że mi rogi z niego
              wystają i w pracy się ze mnie śmieją. Maleństwa mają w 8mcu coraz mniej miejsca
              i niezależy to od obwodu brzucha.
    • smellson Re: Ruchy dziecka w 33 tc! 27.08.05, 14:44
      ja mam 96 cm, Malutka wierci sie niemilosiernie, zwlaszcza o moim pecherzu, ale
      ma tez okresy spokoju; jak sie niepokoisz to sprawdzaj sobie "dobrostan plodu"
      (fajne okreslenie, no nie smile tzn ze 3 razy dziennie, w porach aktywnosci licz
      ruchy przez kwadrans- polozna w szkole mowila, ze powinno byc 5-10, zwracaj tez
      uwage na jakas bardzo wzmozona aktywnosc, nagle i gwaltowne ruchy-to bardzie
      niepokojace niz spokojna Dzidzia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka