dawida_24 31.08.05, 15:36 Ty chyba miałaś torbiel na początku ciąży no nie? Bo ja cholera mam, bardzo mam się tym martwić? 33mm mam i kazała mi duphaston zażywać raz dziennie. Wystarczy tyle? I to pewnie przez to mnie krzyże bolą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakra Re: PIMPEK 31.08.05, 15:45 ja tez mialam i chyba sie wchlonela. Bralam luteine do konca 3 m-ca. Nawet zapomnialam sie zapytac lekarza co z ta torbiela, Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: PIMPEK 31.08.05, 15:50 Przepraszam że się wtrące ale te torbiele na jajnikach występują bardzo często - ja też miałam. Wchłaniają się samoistnie do 12tyg ciąży ale twój gin będzie to obserwował. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtanka Re: PIMPEK 31.08.05, 15:49 Sorry że się wtrącam. Pytanie niby nie do mnie. Ja też maiałm torbiel na poczatku ciąży tj w 7 tc aż 57 mm. po trzech tygodniach była już 33mm . Nie brałam nic na to. To podobno tak się czasem robi jak się uwalnia jajeczko. Zazwyczaj to zanika saomistnie i nie ma się czym martwic choc trzeba byc pod obserwacją zanim sie wchłonie. A duphaston tak czy siak brałam nie zależnie Pozdrawiam ciplutko i jeszcze raz przepraszam za wtrącanie Kajtuś drugi synek ) <a Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 dziewki dziewczyny, martwię się, bo jestem .. 31.08.05, 18:21 ...po trzech poronieniach, dlatego straszecznie się martwię. Ale dodałyście mi otuchy, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: PIMPEK 31.08.05, 19:34 dawida_24 napisała: > Ty chyba miałaś torbiel na początku ciąży no nie? Bo ja cholera mam, bardzo > mam się tym martwić? 33mm mam i kazała mi duphaston zażywać raz dziennie. > Wystarczy tyle? I to pewnie przez to mnie krzyże bolą mialam, nawet dwie. Twoja to pikus przy moichL( jedna 5 cm a druga 7. duphaston na torbiele jest dobry, ale nie w ciazy, bo torbielki do wzrostu stymuluje hcg tak powiedzial mi prof. wolczynski. torbiele olej, nic Ci zlego nie zrobia. ciesz sie ciaza lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: PIMPEK 31.08.05, 19:40 to znaczy że duphaston może mi nie pomóc? Kazała ginka zazywać mi jedną dziennie, taka dawka jest wystarczająca. I czemu nie dobry jest duphaston na torbiele w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: PIMPEK 31.08.05, 19:42 dawida_24 napisała: > to znaczy że duphaston może mi nie pomóc? Kazała ginka zazywać mi jedną > dziennie, taka dawka jest wystarczająca. I czemu nie dobry jest duphaston na > torbiele w ciąży? bierz jak kazala. dziala relaksacyjnie na miesien macicy, moze lepiej zniesiesz to wszystko. nie dziala na torbiel dlatego, ze do rozwoju stymuluje ja hcg, ktore na poczatku ciazy jak wiesz przyrasta kosmicznie. bez ciazy duphaston dzialaby na torbiel super.w kazdym razie nie musisz sie martwic, bo naprawde nie ma czym. zapomnij, ze masz cos takiego jak torbiel. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: dzięki pimpek, w poniedziałek idę na usg zoba 31.08.05, 19:51 bedzie dobrze. odpoczywaj, folik na p[ewno lykasz... nie szukaj objawow i nie mecz sie pytaniami w stylu "czy to zle jak bola/przestaly bolec cycki" kazda cia jest inna, na objawy masz czas, a jak ich nie bedzie, to Ty bedziesz szczesciara Odpowiedz Link Zgłoś