Dodaj do ulubionych

Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny?

01.09.05, 15:23
jestem w 38 tyg.ciąży i podobno powinna być już wstawiona głowka w kanał
rodny.A ja codziennie rano ,jeszcze leżąc w łózku czuje ja pod pempkiem i to
w zależnosci na ktorym boku leże -raz po prawej,raz po lewej stronie.Mam
krzywy kręgosłup-skolioza II st. i licze sie z tym ,że moge mieć cc,a poza
tym łóżysko polożone na dole tylnej sciany.Jak poznać,że główka jest już na
swoim miejscu?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny? 01.09.05, 15:29
      dowiedzialam sie od lekarza, wyczul gloke malego w badaniu palpacyjnym przez
      pochwe, usg to potwierdzilo.z tym, ze maly nie zdecydowal sie wejsc tam na
      amen, jeszcze troszke powinien sie obnizyc, ale dr mowi, ze moze to nastapic
      dopiero podczas porodu i akcji skurczowej macicy.
      • lula11 Re: Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny? 01.09.05, 15:45
        a moja córeczka wstapiła w kanar rodny głową dopiero przy skurczach partych!!
        Agata.
    • murken Re: do Maliny 01.09.05, 18:21
      www.imiona.net.pl/pokaz.php?id=501&litera=M&jacy=all
    • mama5plus Re: Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny? 01.09.05, 20:10
      mozesz sama to wyczuc przez powloki brzuszne.
      Moje polozne zawsze to sprawdzaly w ten sposob
      i ocenialy tez na ile jest wstawiona (np 2/5, 3/5 itd)
      ale ja umiem tylko ocenic `czy` w ogole jest wstawiona czy tez plywa sobie
      swobodnie.
      W pierwszej ciazy zazwyczaj (choc nie zawsze) wstawia sie w jakims stopniu na
      kilka tygodni przed porodem.
      W kolejnych z reguly pozniej, nawet podczas porodu i to jest normalne.
      Jednak roznie tez bywa. U Ciebie to 38my tydzien wiec jeszcze troche czasu do
      finalu
      • indra2 Re: Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny? 01.09.05, 20:45
        Mój synek główkę miał b. nisko od 28tc, powodowoło to niestety rozwieranie
        szyjki i jej skracanie.W związku z tym miałam pessar i musiałam leżeć. A główkę
        sama czułam, gdy głęboko wkładałam palec do pochwy. Takie twarde coś smile)
        Aga
    • visenna2 Re: Jak poznać,że główka wstawiona w kanał rodny? 01.09.05, 21:15
      Ja też mam skoliozę II st., czy to jest jakieś wskazanie do cc? Nie wiedziałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka