Dodaj do ulubionych

BOLACE BIODRA!!!!

14.09.05, 11:47
Czesc.Jestem w 25 tygodniu ciazy, w nocy spie tylko na prawym albo na lewym
boku, bo slyszalam,ze spanie na plecach teraz juz moze powodowac
niedotlenienie lozyska,wiec pozostaly mi dwa sposoby spania.Czy was tez tak
bola biodra?Bo ja jak tak spie to bola mnie a szczegolnie prawe.Nieraz czuje
to biodro przez caly dzien i czasem ciezko mi sie chodzi.Czy stosowalyscie
jakies masci?Czy to cos groznego?Poradzcie.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sunrise3 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 11:54
      ja jestem dopiero w 13 tc ale pare razy tez mnie tak bolaly biodra. W nocy nie
      moglam za dlugo spac na jednym boku bo zaraz bolalo. Przekrecalam sie na drugi
      bok i za chwile to drugie biodro dawalo sie we znaki.
      Nic na to nie uzywalam, po prostu uznalam ze chyba tak musi byc.
      • pimpusia77 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 11:56
        Mnie tak boli od około 15 tyg. Co noc! I to nie tylko same biodra, ale też nogi.
        Moja gin twierdzi, że niestety trzeba to przetrwać. To normalne. niektóre kobiety tak mają...
        Wiem co czujesz. Ja się budzę z bólu w nocy i choć jestem śpiąca, to niestety nie mogę spać.
      • annia4 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 11:59
        Mam dokladnie taki sam problem. Czasem budze sie w nocy ze lzami w oczach, tak
        mnie bardzo boli ta strona na ktorej spalam. Slyszalam, ze to moze miec zwiazek
        z niedoborem magnezu w organizmie, ale nie sa to sprawdzone informacje. Za
        tydzien ide do poloznej i sie dokladnie wypytam. Wiesz co, przerazilas mnie
        troszke z tym niedotlenieniem lozyska, bo ja czasem jak juz nie mam wyboru, to
        po prostu spie na plecach.

Pozdrawiam
        Ania i dziewczynka (21 tyg)
        • michal19762 Re: BOLACE BIODRA!!!! 16.09.05, 10:48
          Nie przerazaj sie z tym niedotlenieniem lozyska, ja tak wyczytalam ale tez
          czasem spie na plecach choc troche, jak bola mnie juz biodra,albo podkladam
          sobie poduszke pod plecy i leze troche na boku a troche na plecach to wtedy
          troszke biodra odpoczywaja.
    • mamcia102 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 12:14
      CZeść ja też miałam takie problemy z biodrami a na dodatek dostawałam straszne
      skurcze łydek i stóp.Zgłosiłam się z tym do lekarza powiedział że to z powodu
      małej ilości magnezu ipotasu zalecił mi dużo pomidorów i gorzkiej
      czekolady .Dolegliwości ustąpiły teraz śpię spokojnie.Równierz nie słyszałam że
      spanie na plecach jest takie niebezpieczne będe teraz uważac muszę się więcej o
      tym dowiedzieć.Wybierz się do lekarza.
      • pimpusia77 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 12:23
        Ja zjadam takie ilości pomidorów, że aż szok! Codziennie conajmniej 2 - 3 duże pomidory. A bóle i tak
        są...
        Może u mnie to nie jest wina niedoborów. Pewnie lekarka ma rację , że trzeba przeczekać.
    • kokons Re: BOLACE BIODRA!!!! - polecam cwiczenia 14.09.05, 12:52
      Lacze sie w bolu!
      Ja jestem pod scisla katrola ortopedy z tego powodu od kilku lat...
      Przyczyna tego bolu moje drogie jest zla postawa, a przedewszystkim zle
      poruszanie sie bo w ciazy przesuwa sie srodek ciezkosci. Zeby tego uniknac
      konieczne jest wykonywanie cwiczen tzw. izometrycznych i kontrolowanie postawy
      poprzez chodzenie m.in. z woreczkiem na glowie!!!
      Moze znajdziecie w wyszukiwarce te cwiczenia jesli nie postaram sie wam pomoc i
      jakos je opisac - mnie pozwalaja egzystowac i usypiaja bol na kilka
      dni/tygodni.
      Pozdrawiam

Jesli jestescie z Krakowa moge polecic swietnego specjaliste i przychodnie
      rechabilitacyjna gdzie mozna pojsc na godzinny instruktarz jak wykonywac te
      cwiczenia...

• kokons Re: BOLACE BIODRA!!!! - zestaw cwiczen 14.09.05, 12:54
        Znalazlam cwiczenia - sa idaelna na poczatek a ja cwicze 40 min dziennie!
        www.b-ms.pl/zdrowie/bolkregoslupa.phpPowodzenia!

Podobny watek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28368798&a=28368798
        • pimpusia77 Re: BOLACE BIODRA!!!! - zestaw cwiczen 14.09.05, 12:57
          Ale to nie o kręgosłup chyba chodzi. Mnie się wydaję, że Ty mówsz o innym bólu.
          Mnie bolą biodra. Od leżanie na nich w nocy. Biodra i nogi. Sam kręgosłup nie boli ani ciut. Biodra w dzień
          nie bolą. Dopiero w nocy, po dłuższym czasie leżenia na nich. Więc to chyba coś innego...
          • kokons Re: BOLACE BIODRA!!!! - zestaw cwiczen 14.09.05, 16:21
            Sa dwie przyczyny bolu biodra:
            - zla postawa, rowniez we snie
            - i problemy z kregoslupem z powodu przeciazenia i nie musi bolec kregoslup by
            to stwierdzic, ale wlasnie biodro!
            Cwiczenia izometryczne pomagaja w zniwelowaniu tego bolu i nie tworzenia
            ewentualnych napiec w kregoslupie jak rowniez w biadrze! Zapytaj specjalisty od
            rechabilibatcji czy ortopedii i podobnie ci to zinterpretuje...
    • budzik11 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 13:47
      Jestem w 34tc. Też bolą mnie biodra - to znaczy w nocy boli mnie to, na którym
      boku akurat leżę, więc często budzę się bo muszę zmienić bok. Ale domyślam się,
      że to normalne, więc się nad tym nie zastanawiam zbytnio, tak po prostu jest.
      • mokopi Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 16:08
        Mnie też bolą w nocy biodra i nie wiem dlaczego. W moim wypadku nie wchodzi w grę niedobór magnezu, bo biorę Magne B6 3 razy na dzień. Po prostu koszmar.
        • budzik11 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 16:13
          Ale magnez nie ma nic do rzeczy, on przeciwdziała skurczom mięśni, a nie bólom
          stawów. Biodra bolą chyba po prostu z dodatkowego obciążenia.
          • kokons Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 16:23
            Robcie cwiczenia na kregoslup i biodra ,chocy te nieiwazyjne izometryczne ktore
            podaje powyzej - u mnie daly pozytywny efekt!
            • pea_74 Re: BOLACE BIODRA!!!! 14.09.05, 17:04
              mnie tez strasznie bola kosci w posladkachsad zewnetrzna strona lewego udasad i
              stawy w kolanachsad od godz 3 nad ranem nie moge z bolu spac, przewracam sie z
              boku na bok, ulge przynosi wyprostowanie maksymalnie nog ale w takiej pozycji
              nie mozna spac... meczy mnie to od 1,5 -2 m-cy, przede mna jeszcze 6 tyg!
              zewnetrzna strona lewego uda boli mnie caly dziensad duzo leze wiec to moze od
              tego? moge wypoczywac tylko na prawym boku.
              pozdrawiam
    • michal19762 Re: BOLACE BIODRA!!!! 16.09.05, 10:53
      Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi na moje pytanie.Ja w nastepnym tygodniu ide do
      szpitala na badania to bede sie widziala ze swoim lekarzem to sie jeszcze
      zapytam, zobacze co ona powie,jak powie cos ciekawego to zaraz Wam
      przekaze.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka