Dodaj do ulubionych

Ból biodra

17.02.25, 14:34
Jaki lekarz? Po długim chodzeniu odczuwam ból biodra, dochodzi też ból stopy. Ortopeda?
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Ból biodra 17.02.25, 14:48
      Tak, ortopeda
    • bib24 Re: Ból biodra 17.02.25, 15:08
      w którym konkretnie miejscu jest ten pól?
    • mysiulek08 Re: Ból biodra 17.02.25, 15:14
      stopy w porzadku? kolana?
      masz nowe buty?

tak, ortopeda
    • ardzuna Re: Ból biodra 17.02.25, 21:26
      Joga z dobrym nauczycielem.
    • dni_minione Re: Ból biodra 17.02.25, 21:47
      Jeśli masz możliwość, to od razu fizjoterapeuta prywatnie. Ja się z bólem biodra bujałam po ortopedach i rehabilitacjach przez 1,5 roku, zero poprawy. Dopiero jak mnie na ostatnich zabiegach złapał trochę przypadkiem tamtejszy fizjo, to dowiedziałam się, co mi jest i co z tym zrobić.
      • wiosennedni5 Re: Ból biodra 17.02.25, 22:15
        A jaka była przyczyna?
        • dni_minione Re: Ból biodra 18.02.25, 20:02
          Fizjo powiedział, że to zapalenie krętarza, które mi zdiagnozował lekarz, dotyczy nie tylko przyczepu tylko obejmuje całą nogę już, aż po łydkę. I takie pitu pitu prądy i lasery nie mają szansy na to pomóc. Powinnam mieć terapię manualną. Ale to bardzo bolesna sprawa i na razie się nie zdecydowałam. Mam też nowe podejrzenie, że z bólem w tym biodrze ma coś wspólnego endometrioza.
    • agnes_gray Re: Ból biodra 17.02.25, 21:52
      Ortopeda.
      Nie masz przypadkiem płaskostopia?
      • wiosennedni5 Re: Ból biodra 17.02.25, 22:16
        Podobno mam hipermobilnosc.
        • mysiulek08 Re: Ból biodra 17.02.25, 23:34
          to masz odpowiedz dlaczego jest bol
          • wiosennedni5 Re: Ból biodra 18.02.25, 09:09
            Ale po chodzeniu? I biodro?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Ból biodra 17.02.25, 23:06
      Poszłam raz do masażysty, rozmasował mi kolano i plecy i biodro przestało mnie boleć, a myslałam już że to koniec mojej młodzieńczej beztroski.
      A zaczęło bolec po pewnej nocy na sofie z pilotem w ręku w pozycji mocno skulonej, z 2 miesiace się męczyłam z nadzieją że przejdzie, bo to niemozliwe tak się załatwić śpiac w niewygodnej pozycji.
      • dni_minione Re: Ból biodra 18.02.25, 20:04
        Mnie kiedyś prawie przez rok dawała się we znaki stopa (konkretnie miejsce w niej) tylko dlatego, że dwa razy założyłam za wąskie buty. Nikt mi nie chciał uwierzyć (łącznie z rodzinnym, bo nie byłam z tym u orto) że to od tych butów, a ja dobrze wiedziałam, jak mnie bolało w butach i jak po butach, gdy już je wywaliłam pod śmietnik. Na szczęście w końcu samo przeszło.
    • 3-mamuska Re: Ból biodra 17.02.25, 23:28
      Kurcze mi lekarz pokazał cwicznia i po jendym razie zrobinia przeszło jak rekał odjał. A 3 miesiace bolu. Jechałam non stop na opokanie. Zwykły lekarz rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka