Dodaj do ulubionych

ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąży

21.09.05, 12:22
Martwię się, ponieważ przed spodziewaną miesiączką, czyli poprzedni cały
tydzień strasznie bolal mnie brzuch(w tym czasami aż takie rwanie)byłam pewna
że to objaw nadchodzącego okresu. Okresu nie dostałam w planowanym terminie.
Denerwowałam się, bo dalej mnie brzuch zarywa i boli, a okresu nie ma, a więc
zrobiłam test no i wyszło, że jestem w ciąży. Natychmiast poszlam do gina,
potwierdził ciążę, ale nie wie od czego brzuch tak boli (wykluczł jako powód
torbiela którego posiadam od dość dawna przy lewym jajniku). Dostałam leki
min.progesteron i no-spe. To moja pierwasza ciąża i strasznie sie boję.Czy
któraś z Was, tak miała coś podobnego?
Obserwuj wątek
    • anet77 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 12:32
      Ja tak miałam przy poprzedniej ciąży, którą niestety poroniłam. Teraz jestem w
      drugiej ciązy i tez mocno bolał mnie brzuch. Przy pierwszej wizycie trafiłam do
      szpitala a teraz ciągle biorę no-spę i duphaston.
      • rybka64 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 13:13
        Witam.
        Mnie bolało podbrzusze aż do 26 tygodnia ciąży i było to prawie od pierwszych
        dni ciąży. Kilka razy miałam bardzo silne bóle, że nie umiałam wytrzymać, toteż
        leżałam w szpitalu. Lekarze mówili że wszytko jest w porządku, a ból brzucha
        tłumaczyli rosnącą macicą. Brałam duphaton do 18 tygodnia ciąży.
      • iwona076 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 14:10
        Dzięki dziewczyny za pocieszeniasmile Czuję się już dużo lepiej wiedząc, że to nie
        tylko ja mam takie bóle i że nie oznacza to odrazu poronienia. Idę dziś do
        innego lekarza i poproszę go, aby mi przepisał ten duphaston, tak dla pewnoścismile
        Pozdrawiam Was wszystkie.
    • simonkapl Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 12:35
      Absolutnie nie masz czego sie bac. Ja w tej chwilii jstem w 14 tygodniu i od
      poczatku wlasciwie boli mnie brzuch i uwierz mi ze na poczatku bolal
      bardzo.Dziwne ze lekarz Ci nie powiedzial , ze to dlatego ze macica rosnie.I sa
      to bole porownywalne do tych miesiaczkowych.Poki nie krwawisz, nic a nic sie
      nie boj.I zmien moze lekarza.Pozdrawiam.
    • dawida25 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 12:43
      a ja się tak zastanawiam, skoro poruszyłyście ten wątek, czy ból krzyża to
      wynik rozciągającej się macicy? Jestem w 8tc i jeszcze ani razu brzuch mnie nie
      bolał, za to średnio raz w tygodniu mam bóle krzyża. I nie wiem, czy mam się
      martwić, czy nie
      • simonkapl Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 12:48
        Ja tez bole krzyza miewam.Mam tylozgiecie macicy i kiedy sie prostuje ,
        prawdopodobnie powoduje to bol.
      • schizia1 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 16:48
        Ja też jestem w 8tc i z brzuchem nie mam problemów (jesli nie liczyć problemów
        z wypróżnieniem i związanych z tym rozdęciem) - za to kręgosłup dokucza mi
        bardzo, zwłaszcza w części ogonowo-krzyzowej. Też mnie to martwi - potem przy
        duzym brzuchu, większym obciążeniem kilogramami to wydaje się uzasadnione, ale
        teraz na początku. Dodatkowo jestem w miarę szczupłą kobitką (nie przekroczyłam
        50kg/ 164 cm), więc problemy w związku z dźwiganiem zbędnych kilogramów też
        można wykluczyć. Pozdrawiam.
    • dawida25 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 12:54
      no to o tyłozgięciu to mi nic nie wiadomo u mnie. uncertain
    • iwona076 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 13:05
      Myślę, że dziś sie przejdę do jeszcze innego lekarza, warto czasami usłyszeć co
      ma do powiedzenia na ten sam temat inny lekarz. Co prawda dziś boli mnie dużo
      mniej, praktycznie wcale, no ale jestem "na" tabletkach, tylko mam wrażenie
      takiego nabrzmiałego brzucha. Poprostu nie chcę czekać i czuć że coś jest nie
      tak. Czy w ok 3 tyg. ból brzucha może być sopwodowany, powiększającą sie
      macicą? Wydaje mi się że, na powiększenie macicy to trochę za wcześnie, jak to
      jest?
      • simonkapl Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 13:12
        Mnie jak zaczal bolec przed spodziewana miesiaczka, tak boli do dzis
        (14tc).Przeciez twoj organizm musi teraz sie calkowicie zmienic, ma prawo bolec.
      • atrawi Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 13:14
        Hej, nic się nie martw. Ja też miałam silne bóle brzucha i do dziś nikt nie wie
        czy to przez za niski progesteron, czy ciąża była zagrożona czy nie-jedno jest
        pewne-jeśli nie masz krwawień to wszystko jeszcze ok. Pójście do drugiego gina
        to dobry pomysł-zawsze to lepiej zkonsultować decyzjęsmile Narazie bierz ten
        progesteron-mi bóle przeszły całkiem po wykończeniu opakowania duphastonu i
        narazie (odpukać) nie powróciły. Nie wiem czy to zasługa procha czy wszystko się
        unormowało poprostu, ale lepiej brać jeśli naprawdę mocno bolismile Pozdrawiam i
        życzę szybkiej poprawysmileAgata
      • netmarta do iwony 21.09.05, 13:14
        ja mam bole brzucha praktycznie od samego poczatku, od bodajze juz 2 tygodnia!
        obecnie jestem w 11 tyg., i dopiero teraz, powoli, bol ustepuje, tzn., jest
        caly czas, ale juz nie tak dramatycznie mocny. a mnie bolalo tak, ze nocami nie
        spalam, serio. i to jak najbardziej normalne, przynajmniej tak mi powiedzial
        lekarz. ponadto wg. badan wszystko ze mna ok. na poczatku strasznie sie tego
        balam, ale na szczescie nie mialam zadnych krwawien, ani nic takiego. a bol byl
        w wiekszosci taki jak na @, ale nawet jeszcze silniejszy. nie martw sie, z
        pewnoscia jest wszystko ok, to po prostu rozciaga sie macica, i pewnie inne tez
        zmiany zachodza w organizmie.
    • mezi6 ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 21.09.05, 14:23
      Ja od 4 tyg ciąży miałam bóle w podbrzuszu szczególnie w nocy. Też się bałam
      więc zgłosiłam się na dyżur w szpitalu - zatrzymali mnie na obserwcję a lekarz
      się śmiał że to noworódka to nie wie że może boleć. Czyli zrozumiałam że to
      jednak normalne. Jechałam na no-spie w szpitalu tez cudów nie wymyślili i też
      dali no-spę. Po tygodniu spędzonym w szpitalu bóle już nie wróciły. Także ze 2
      tygodnie mnie męczyły. Robili mi jeszcze usg czy aby jest ciąża, już chcieli
      mnie czyścić bo nie było widać na usg że coś jest ale później się pokazało
      maleństwo.

bd.lilypie.com/xhlrp2/.png[/img][/url]
    • iwona076 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 22.09.05, 11:19
      No i byłam wczoraj u innego lekarza, uspokoił mnie i wszystko mi dokładnie
      wytłumaczył, powiedział że, to napewno się macica powiększa i rozciąga, przy
      tym staje się ona bardziej ukrwiona itp. a pozatym jest wszystko ok, nie ma
      powodow do obaw. No i wypisał mi Duphaston, sama go o niego poprosiłam, od dziś
      zaczęłam go zażywać i jestem psychicznie spokojniejsza, no i bóle mam też już
      dużo mniejsze, min. dodatkowo biorę no-spę 2 razy dziennie. Zaczynam myśleć o
      tym wszystkim bardziej optymistycznie i wierzę że wszystko bedzie dobrzesmile
      Pozdrawiam!
      • simonkapl Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 22.09.05, 11:26
        No widzisz, niepotzrebnie sie martwilas.Wszystko bedzie dobrze.Szkoda ze
        niektorzy lekarze zamiast nam wyjasniac, niepokoja nas.Fajnie, ze znalazlas
        innego.Pozdrawiam
        • aiowa Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 22.09.05, 13:56
          Ja tez mialam takie bole i bylo to spowodowane powikszajaca sie macica!! nic
          sie niemartw! to zupelnie naturalne!!!gratuluje!
          • vika-fika Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 08:46
            kurcze...od ponad tygodnia piersi bolą mnie jak cholera, brzuch rwie jak na @.
            Ostatnio brałam tabletki anty. na uregulowanie okresu, odstawiłam je w tamtym m-
            cu i pierwszy @ po odstawieniu był po 28 dniach, w czasie brania było tak samo,
            a dzisiaj jestem w 32 dniu a @ nie ma. Zastanawiam się czy po m-cu po
            odstawieniu tabletek można zaskoczyć i czy @ powinnam mieć uregulowany do 28
            dni...test mam zamiar zrobić w piątek, ale same wiecie jak to jest. Latam jak
            na sraczke do kibelka sprawdzić czy dostałam czy nie...
            • andzik27 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 10:13
              Oczywiście, że może zaskoczyć! A jeszcze bardziej może zaskoczyć to, że to może
              być więcej niż jedno. Ale takie szczęście rzadko się zdarza. Daj znać jak
              wyszedła test. trzymam kciuki. pozdrawiam
              • vika-fika Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 10:43
                Z tym, że może zakoczyc na więcej niż jedno to mnie dobiłaś. Ja brałam tabletki
                tylko 2 m-ce, to chyba niemożliwe. Oj i pewnie panikuje że nie mam @ i wmawiam
                sobie ciąże.
                • gitka5 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 11:40
                  dziewczyny, "łącze sie z wami w bolu". jestem w 5 tc z bolami podbrzusza biore
                  duphaston. mam nadzieje, ze dotrwam do szczesliwego konca. Powiedzcie mi prosze
                  CZY W OKRESIE BÓLI, o ktorych pisałyscie byłyscie cały czas na L4 czy moze cały
                  czas pracowałyście? pozdrawiam serdecznie.Gitka
                  • kwiatek-21 Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 13:01
                    takie bóle we wczesnej ciazy moga oznaczać całkowite zagnieżdżanie sie zaodka i
                    nie masz czego się bac bież nospe martw sie dopiero jak będziesz plamić albo
                    jak bóle będą tak silne że dostaniesz skurczy wtedy jak najkszybciej do
                    szpitala
                • andula_t Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 14:01
                  kochana - zaskoczyć jak najbardziej możesz.. pytałam sie lekarza jakiś czas
                  temu i nawet jak kobieta bierze dłużej tabletki to może od razu po odstawieniu
                  zaskoczyć smile co do ciąży mnogiej to wyprowadził mnie z błędu - musiałaby być
                  ostra terapia hormonalna (zazwyczaj dzieje sie tak w przypadku kobiet które
                  bardzo długo nie moga zajść w ciążę i leczą sie hormonalnie).
                  zrób test zamiast biegać do kibelka ....
                  powodzenia smile
                  • vika-fika Re: ból brzucha, a jestem dopiero ok 3 tyg w ciąż 04.10.05, 14:27
                    zrobię napewno---poczekam do piątku<-35dzień cyklu...ale wiecie jak to jest jak
                    się tak czeka i czeka, a każdy ból w dole brzucha każe nam iść do WC i zaglądać
                    w majtały w poszukiwaniu @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka