11.10.05, 10:21
Planuję pójście na USG trójwymiarowe. Czy któraś z Was mogłaby napisać o
lekarzu z Pruszkowa (bądź jakimś z Warszawy), jakie są ceny, namiary na
lekarza (telefon, adres) oraz jak przebiega samo USG (czy jest nagrywane na
płytę, jeśli tak, to w jakim formacie i czy trzeba mieć swoją płytkę). Będę
wdzięczna za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: USG 3D 11.10.05, 12:17
      ten lekarz z Pruszkowa to Makowski a reszte podpowie ci wyszukiwarka - wpisz
      USG 3D a w sekunde dostaniesz setki opinii i namiarow
      • kachuss Re: USG 3D 11.10.05, 16:07
        Polecam gabinet dr. Rogiewicza, tam można zrobic 4D. Jest tam dobra Pani
        ginekolog Joanna Panich Worożbit, przyjmuje w piatku popołudniu, a cała wizyta
        kosztuje 180zł ale jest w tym cytologia, więc bez pewnie mniej. Mozna tez zgrac
        na płytkę.Mozesz znależć dane na stronie www.rogiewicz.pl
      • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 16:08
        Namiar na gabinet Makowskiego:
        www.contenta.pl

Pozdr
        • apdutkiewicz Re: USG 3D 11.10.05, 17:04
          Dzięki dziewczyny. A czy słyszałyście może o przychodni na Krakowskim
          Przedmieściu? Zapisałam się tam na dziś wieczór. USG 3D z zapisem na dysk CD
          kosztuje tu 200 zł.
          • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:07
            Słytszałam. Dla zabawy- polecam. Dla diagnostyki( np jeżeli to ma być
            połówkowe)-odradzam.
            • karolinka123 Re: USG 3D 11.10.05, 17:09
              dlaczego?? ja bylam tam na polowkowym i jestem bardzo zadowolona. badanie
              trwalo ponad 30 minut, nie trzeba miec swojej plyty, wszystko jest wliczone w
              koszt.
              • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:13
                Bo dla zabawy jest OK-dużo poświęca czasu, masz płytkę i "wszystko jest
                wliczone w koszt". Diagnostyka tragiczna-kiepski niestety fachowiec.
                ________
                Mieszkanka
                Nasza dziewczynka będzie z Nami za...
            • apdutkiewicz Re: USG 3D 11.10.05, 17:12
              No to mam mętlik w głowie. smile Jestem w 30 tygodniu ciąży i chciałabym wiedzieć
              czy mój synek prawidłowo się rozwija i w ogóle go zobaczyć.
              • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:15
                Jak "chcesz zobaczyć synka"- możesz być pewna, że Kulik poświęci Ci sporo czasu
                ( od razu nastaw się na spóźnienie, bo straszny z niego gaduła)- gdybyś chciała
                zrobić połówkowe, lepszą diagnostykę niestety-odradzam- na własnym
                doświadczeniu.
                pozdr
                • karolinka123 Re: USG 3D 11.10.05, 17:27
                  no to bardzo mozliwe ze akurat lekarz mial zly dzien w Twoim przypadku tak jak
                  to bylo ze mna, pewnie wiesz o co chodzi bo tez sie wypowiadalas o ile dobrze
                  pamietam...a juz nie chce wracac do tamtego,ze tak powiem "incydentu".ja akurat
                  bylam zadowolona z polowkowego.
                  • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:30
                    Zły dzień to jedno- dwukrotna błędna diagnoza+błędnie przeprowadzane badania-
                    drugie- to już nie podlega dyskusji. A lekarza-lubię i nigdy nie był niemiły.
                    • karolinka123 Re: USG 3D 11.10.05, 17:33
                      no to chyba ze. no coz- powiem tak- zdarza sie, tak samo jak tamten lekarz tez
                      jakto wynikalo z jego tonu- ze praktycznie byl pewien swojej dizgnozy( mimo ze
                      na wypisie bylo napisane-do weryfikacji) ale ja to odczulam jakby byl pewien a
                      okazalo sie zupelnie inaczej. powiem tak- lekarz tez czlowiek- i nie ma ludzi
                      nieomylnych...
                      • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:37
                        Oczywiście, że lekarz jest człowiekiem i nie ma ludzi nieomylnych.Jeżeli błąd
                        jest tylko raz-podlega prawom statystyki- bywa. Jeżeli błędów jest więcej i
                        badanie wykonywane jest niezgodnie z wytycznymi PTG -no cóż- wtedy lekarz jest
                        bardzo OMYLNYM człowiekiemwink))
                        • karolinka123 Re: USG 3D 11.10.05, 17:40
                          OK masz w zupelnosci racje, ja tylko mowie ze akurat ze mna problemunie bylowink
                          a mozna wiedziec czy on postawil bledna dizgnoze,ze niby dziecku cos jest, czy
                          (nie daj Boze) cos dolega i on tego nie wykryl? jesli nie masz ochoty to nie
                          mow,tak tylko z ciekawosci pytam...
                          • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 17:47
                            Zasadniczo- próbował naciągnąć na dodatkowe( baaardzo kosztowne badania) w
                            sutuacji kiedy te badania były zupełnie niepotrzebne( gdyby nie 1 telefon do
                            lekarza prowadzącego pewnie bym je zrobiła)+ błędnie zinterpretował obraz 3D(
                            mimo, że 2D pokazywało coś zgoła innego- na tym etapie 2D jest bardziej
                            miarodajne)+wykonywał badanie 3D na etapie w którym nie powinno się go
                            wykonywać+ źle wyznaczył NT..Mi wystarczysmile))
                            • an_ni Re: USG 3D 11.10.05, 22:36
                              ja bylam u niego na polowkowym, tez mimo wszystko nie polecam Kulika, nie
                              mialam wrazenia ze to dobry specjalista
                              film i zdjecia znacznie lepsze sa u Makowskiego
                              jest gadatliwy ale specyficznie co mi sie nie podobalo
                              podobno przeszkadzal mu w badaniu moj brzuch - gruba powloka miesni lub
                              tluszczu ... a ja wtedy mialam na plusie 3 kg ... to co maja powiedziec te
                              ktore maja na plusie 15 kg lub po prostu nadwage? ?? dla mnie argument o zlej
                              widocznosci byl beznadziejny ... przez co nie zostalo zbadane dokladnie
                              serduczko mojego dziecka i musialam powtarzac badanie
                              • karolinka123 Re: USG 3D 12.10.05, 16:15
                                a wiesz!! przypomnialo mi sie ze ja tez niby mam za grube powloki brzuszne!!!
                                jednak cos w tym jest!!!
                                • apdutkiewicz Re: USG 3D 12.10.05, 16:22
                                  Ja też według niego mam za silne mięśnie i to mu bardzo przeszkadzało. smile
                                  Ciągle pytał się, czy uprawiam jakiś sport.
                                  • amwaw :))) 12.10.05, 16:26
                                    Dochodzę do wniosku, że same kulturystki z tego forum do niego na badania
                                    chodząsmile))
                                    Dziewczyny- ukłon ukłonsmile)
              • apdutkiewicz Re: USG 3D 11.10.05, 21:40
                No więc byłam na USG u doktora Kulika. Zgadza się, że straszna gaduła. Wizyta
                opóźniła się o 35 minut. Jeśli chodzi o diagnostykę, to jestem zadowolona. Do
                sprawy podszedł dużo profesjonalniej niż lekarze z poprzednich USG
                (przeprowadzanych w klinikach LUX-MED). Szczegółowo opisał dziecko, skupił się
                bardzo na niewidocznym sercu (żebra zasłaniały widok), uważnie słuchał jego
                rytmu. Pocieszał, że dzidzia nie ułożyła się jeszcze główką do dołu (ma 30
                tygodni, waży 1640 i mam 15% szans, że przy takiej wadze zdoła się jeszcze
                odwrócić). Niestety z "zabawy" nic nie wyszło, ponieważ przez pół godziny mój
                Czaruś leżał tyłem do nas rączkami dokładnie zasłaniając główkę i twarzyczkę.
                Ale jestem przynajmniej spokojna, że wszystko u niego OK.
                • amwaw Re: USG 3D 11.10.05, 21:47
                  To od razu Cię pocieszę- po 31tc moje dziecko przekręciło się 2 razysmile Ostatni
                  raz w 35tc...i gdzie tu te 15%?smile
                  • apdutkiewicz Re: USG 3D 11.10.05, 21:50
                    amwaw napisała:

> To od razu Cię pocieszę- po 31tc moje dziecko przekręciło się 2 razysmile
                    Ostatni
                    > raz w 35tc...i gdzie tu te 15%?smile

Mam nadzieję, że te 15% jakoś przejdzie. Chciałabym rodzić normalnie, więc
                    dzięki za pocieszenie.
    • madonna12 Re: USG 3D 12.10.05, 17:38
      U mojej didzi też nie widział serca ponieważ żebra mu zasłaniały widok ale co
      śmieszniejsze u mojej koleżanki też żebra zasłaniały serce - pozostawiam to bez
      komentarza
      • apdutkiewicz Re: USG 3D 12.10.05, 17:43
        No to widzę, że specjalistą jednak nie jest. W pracy przeszkadzają mu ciągle
        żebra i mięśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka