bolawa 12.10.05, 12:28 co w czasie ciąży dzieje się z pępkiem? jestem w 22 tyg. i co jakis czas pępek mnie boli. czy oznacza to, że za chwile wypchnę go na zewnątrz? ciekawi mnie to - wszystki kobietki w ciąży maja pępek na wierzchu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: pępek 12.10.05, 12:34 Chyba wszystkie, chociaż w różnym czasie...np. u mnie wyskakiwał dopiero pod koniec 8 miesiąca ) Pozdrawiam Marta + Ich Dwoje Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: pępek 12.10.05, 12:37 Nie mam- za tydzień rodzę. Mam normalny, tyle, że powiększony brzuch- pępek wygląda jak przed ciążą czyli zwinięty do wewnątrz. Zdecydowanie nie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
malina232 Re: pępek 12.10.05, 12:39 Ja jestem w 30 tygodniu ciazy,brzuszek mam bardzo duzy,ale pepek na swoim miejscu.To znaczy nie jest wypukly,ale takze nie jest wklesly.Nie przejmuj sie pepuszkiem, kobiety maja roznie.A co do bolu,to mnie tez czasem pobolewal. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawif Re: pępek 12.10.05, 13:09 Pobolewania pępka też miewam Jestem obecnie w 3 ciąży, w każdej pępek ,,odstaje'' wraz z rosnącym brzuszkiem. (ok 5 miesiąca) Wiem że niektore dziewczyny całą ciążę mają go ,,na swoim miejscu'' - wszystko kwestia ,,urody'' twojego pępka (nie daj sobie wmówić że ,,na chłopca wypycha'' - bo takie przesądy krążą - ja miałam w brzusiu i chłopca i dziewczynkę i pępek wywaliło tak samo.) Na pocieszenie dodam, że wracał zawsze do stanu ,,sprzed'' pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: pępek 12.10.05, 15:02 Ja jestem w 21 tc i jeszcze mnie nie boli, ani nie zanosi się na jego wypchnięcie. Ja też myślę, że to indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: pępek 12.10.05, 18:13 mnie nie boli, ale mialam taki ladny, gleboki taki ze... az go lubilam... a teraz ma juz nieduzo do wykopania przez malucha... wroci na swoje miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
justa781 Re: pępek 12.10.05, 18:27 witajcie jestem w 32 tc i mam wielki wypchnięty pępuch. Nie podoba się mojemu mężowi. na szczęście jeszcze tylko 2 miesiące i wróci na swoje miejsce, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: pępek 12.10.05, 21:11 mnie też swędział, bolał i był wypchnięty Ale to jeszcze nic - po porodzie to się przestraszyłam, bo był (jest ) gigantyczny i bardzo głęboki!!! Kiedy on będzie normalny? Pozdrawiam Ada i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś