gabi_ren 21.10.05, 15:59 Czy któraś z was zaszła w ciąze po monitoringu cyklu (owulacji) co myslicie na ten temat? jak wyglada takie badanie bo nigdy nie mialam robionego usg..dzieki za rady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Monitoring cyklu warto? 21.10.05, 18:05 jesli masz obawy co do swojego cyklu, plodnosci, to warto. monitoring polega na kilkakrotnym robieniu usg ( zaczyna sie na koniec miesiaczki) a konczy po peknieciu pecherzyka i uwolnieniu komorki jajowej. usg jest dopochwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiablauciak Re: Monitoring cyklu warto? 24.10.05, 11:32 Warto!!! Ja w pierwszym monitorowanym cyklu zaszłam (dziś 9 tydzień)a staraliśmy się od ponad roku Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Monitoring cyklu warto? 24.10.05, 11:57 Mnie pomogły wykresy temperatury. Wykazały niedomogę lutealną, szybciutko zaczęłam leczenie i szybciutko byłam w ciąży. Od początku starań trwało to pół roku, a tak musiałabym czekać półtora roku, żeby lekarz miał powód sprawdzać, czemu nam nie wychodzi... Metoda znacznie tańsza od monitorowania cyklu i czasem zalecana przez lekarzy Ale jeśli masz jakiś poważny problem, to szybciej chyba wyjdzie na USG... Odpowiedz Link Zgłoś