22.10.05, 20:41
mam pytanko, bo juz sama nie wiem, dzisiaj praktycznie caly dzien mam skurcze
- sa rozne - od bardzo lekkich od naprawde mocnych (az ciemno przed oczami mi
sie robi), trwaja roznie - od kilku sekund do ok 30-40 sekund (te
najmocniejsze), jak myslicie, czy to juz i przygotowac sie na porod na jutro
czy to tylko wredne zwiastuny? aha jestem w 39w1d.
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: skurcze 22.10.05, 21:17
      a co ile je masz? czy sa regularne? wejdz do wanny na troszke i zobacz czy pod
      kojacym wplywem wody troszke sie ich natezenie zmniejszy. jesli tak - to
      zwiastuny.
      pozdrawiam i zycze krotkiego porodu (moj trwal 26 godzin)
    • izzunia Re: skurcze 22.10.05, 21:57
      na dobra sprawe po drzemce skurcze przeszly - mialam jeden mocniejszy i wiem, ze
      to chyba jeszcze nie dzissmile), ale interesuje mnie kiedy po czyms takim jest
      szansa urodzicsmile. Wiem, ze na dobra sprawe to nigdy nie wiadomo do konca, ale
      moze sa jakies kobitki, ktore juz sa po pierwszym porodzie i mialy podobne sytuacje.
    • radowinkaala Re: skurcze 22.10.05, 22:15
      Skurcze, które miałam w ostatnią noc przed narodzinami córeczki były co ok. 20
      min i trwały do 40 sek. Rano - ok. 8 - były co 10 minut i trwały około 20
      sekund - lekarz tylko się skrzywił i powiedział, że to jeszcze potrwa. No i
      potrwało - potem akcja skurczowa przybrała tempa i skurcze były coraz częstrze
      ale o różnej długości - jedne trwały 20 sek, a inne nawet 1,5 minuty. Uhuhuh -
      działo się - ale urodziłam tego samego dnia krótko po godzinie 18. Skurcze do
      końca były bardzo nieregularne - nie pomogła nawet oksa.
    • aalfaa Re: skurcze 23.10.05, 11:05
      Powiedźcie mi jak odczuwacie skurcze? czy to jest tylko twradnienie brzuszka
      czy jeszcze inne bóle?
      • izzunia Re: skurcze 23.10.05, 11:37
        oprocz twardnienia, bol w dole brzucha, momentami ciemnosc przed oczami
        (ciemnosc widze... ciemnosc!!) i totalne wylaczenie ze swiata. przynajmniej tak
        mialam wczoraj. dzis niestety nicsad
      • radowinkaala aalfaa 23.10.05, 12:28
        aalfaa napisała:

> Powiedźcie mi jak odczuwacie skurcze? czy to jest tylko twradnienie brzuszka
        > czy jeszcze inne bóle?

Ja czułam ewidentny ból jak na okres. Przez pierwsze godziny był to taki
        marudzący ból w podbrzuszu, potem skurcze stały się bardziej wymierne bo
        bardzoiej bolały i odzywały się co ok. 20 minut - trwały kilkadziesiąt sekund -
        prócz tego cały czas marudził lekki ból podbrzusza.
        • azbestowestringi Re: aalfaa 23.10.05, 17:14
          TE prawdziwe skurcze sa trudne do opisania ale charekteryzuje je jedno - nawet
          jak rodzisz pierwszy raz i zastanawiasz sie czy to moze juz to od kilku
          tygodni... w momencie gdy sie zaczna TE prawdziwe - nie pomylisz ich z niczym
          innym. po prostu wiesz ze to juz wlasnie to... przestajesz sie zastanawiac..
          naprawde poprostu wiesz ze to ONE
          • aalfaa Re: aalfaa 23.10.05, 17:30
            Dzieki, moja gin też tak twierdzi smile ale ja już straciłam nadzieje, nie wiem co
            to są te surczyki, ani te właście ani przepowiadające... jestem dość
            przetermonowania, mimo masażyku, braku czopa i rozwarcia na 2 palce nic... po
            tel typu czy nie chcę przypadkiem urodzić dziecka z drugą zieloną wink skórą
            zaczynam panikować sad we wtorek jestm umówiona z moim lekarzem w szpitalu, coś
            czuję, że na jego dyżurze urodzę... tylko jak ja wytrwam do tego wtorku sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka