ja_kulka 24.10.05, 15:30 cześć Jestem w 36 tyg ciąży mam pewne obawy jeżeli chodzi o biodra. Przytyłam do tej pory 11 kg, przed ciążą wazyłam 53 kg. Moje biodra poszeżyły się o 10 cm. czy one się ,,wstąpią,, po ciąży czy tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.o.r.b.k.a Re: biodra w ciąży 24.10.05, 15:42 Podbijam wątek. Również bardzo proszę o odpowiedź, bo ta sprawa również mnie dotyczy. Moja mama i siostra są przykładem, że biodra po ciąży niestety nie wracają do stanu "przed". Jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_kulka Re: biodra w ciąży 24.10.05, 17:05 To niezbyt pocieszające. Cała szafa do wymiany? Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: biodra w ciąży 24.10.05, 17:42 a skad wiesz ze masz wiecej o 10 cm? ja tez przed ciaza wazylam 53 kg, przytylam blisko 20 kg, mam grubsze uda, posladki... juz od 6 m-ca nie moglam wejsc w nogawki moich starych spodni ale mam nadzieje ze to tylko tluszczyk i za kilka m-cy bedzie jak kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
agula39 Re: biodra w ciąży 24.10.05, 17:49 Mnie moje koleżanki przekinywały, że biodra po porodzie wracają do swojego kształtu sprzed, moja siostra zresztą jest tego najlepszym przykładem. Pewnie to też jest sprawa indywidualna każdej z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: biodra w ciąży 24.10.05, 17:49 To zależy od organizmu. Mojej koleżance po ciąży obwód bioder zmniejszył się o 3 cm, więc bądźcie dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_anka Re: biodra w ciąży 04.11.05, 15:39 mi też )) a przy drugiej znowu "obrastam"... // ale jestem dobrej mysli że znowu szybko wszystko wróci do normy, a nawet będzie lepiej) ania Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: biodra w ciąży 24.10.05, 18:42 Z moich obserwacji wynika, że kobiety po urodzeniu dziecka bardzo często są w widoczny sposób szersze w biodrach. Skoro już teraz poszerzałaś, to nie liczyłabym na to, że potem wszystko wróci do stanu sprzed ciąży. Nie przejmowałabym się tym - moim zdaniem nie jest to żadną ujmą. Mi póki co biodra szersze się nie zrobiły i może tak pozostanie. Ale są przecież większe problemy. Takie bioderka mogą uroku nawet dodać . Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: biodra w ciąży 24.10.05, 18:47 Z moich obserwacji rowniez wynika, ze biodra po ciazy takie sobie szersze zostaja( Oczywiscie mnie tez to dobija choc mam nadzieje, ze w naszym przypadku to tluszczyk a nie kosci Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: biodra w ciąży 24.10.05, 18:52 różnie z tym bywa ale zazwyczaj po porodzie wszystko wraca do normy o ile i waga idzie w dół Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: biodra w ciąży 24.10.05, 19:38 Mysle ze to indywidualna sprawa.To tak jak z waga.Niektore dziewczyny pisza: nie martw sie, waga spadnie po porodzie.A nie zawsze tak jest.Moja znajoma utyla 26 a zostalo 20.I strasznie cierpi pzrez to.Jak bedzie okaze sie potem!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: biodra w ciąży 04.11.05, 15:46 Chyba się wyłamię ale...ja chcę żeby się poszerzyły. Zawsze miałam wąskie biodra, liczę że o kilka centymetrów się poszerzą i tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś