Dodaj do ulubionych

Lipcoweczki 2006

28.10.05, 02:51
Kochane! jeszcze nie ma watku lipcoweczek, wiec chyba pora go zaczac, bo
widze coraz nas wiecejsmile Zapraszam !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • balbinka76 Re: Lipcoweczki 2006 28.10.05, 09:40
      Biedroneczko a dlaczego ty nie spisz o 2.51 tylko piszesz????
      • a_we Re: Lipcoweczki 2006 28.10.05, 11:22
        Zgłaszam się, mam nadzieję ze bedzie nas coraz więcejsmile
    • judyta2000 Re: Lipcoweczki 2006 28.10.05, 13:21
      Dołączam się. Wczoraj zrobiłam test i nareszcie po wielu miesiącach prób są II
      kreseczki. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to moja córeczka 8.7.2006 będzie miała
      rodzeństwo. Co w tym wszystkim najśmieszniejsze. Moją ulubioną cyfrą jest 11 -
      i nie wiem dlaczego, ale ta cyfra zawsze przynosi mi szczęście, w różnych nawet
      nietypowych okolicznościach. W tym miesiącu tak się złożyło, iż mogliśmy kochać
      się z mężusiem tylko 1 raz (wyjechał) i to było właśnie 11. Natomiast moja
      córeczka urodziła się 22 czyli 2*11. Nigdy nie wierzyłam w magię cyfr, ale
      chyba coś w tym jest.

Powodzenia dla wszystkich starających się.
      • alexsc Re: Lipcoweczki 2006 28.10.05, 13:51
        ja jestem marcóweczką 2006 ale w lipcu 2004 urodziłam Aleksandra.
        Gratuluję wszystkim mamuśkom i tatuśkom i życzę dużo duzo szczęścia i
        zdowia!!!wink)
    • biedroneczka83 do balbinki 29.10.05, 02:02
      Kochana moja! u mnie to jest przyzwoita pora na pisanie, mieszkam w USA i u
      mnie jeszcze wszczesna pora byla hi hi, a nie po 2 w nocy. Teraz napewno bym do
      tej godziny nie wytrzymala, bo spiaca jestem caly czas i wczoraj to juz o 20.30
      spalam jak zabita hi hi. Nie wiem czy to mozna nazwac zachcianka, ale caly
      czas mam ochote na avokado i juz 2 pochlonelam, a przeciez nigdy ich nie
      znosilam bo nie sa zmaczne (przynajmniej nie byly przed fasolka hi hi). Mam
      nadzieje ze bedzie nas coraz wiecejsmile
      • paris4 Re: pozdrawia Lipcówka 2005 29.10.05, 05:31
        Dziewczyny powodzenia. Spokojnej ciąży. Ja uważam, że lipiec to świetny miesiąc
        na powitanie Nowego Człowieka.
    • malenka69 Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 07:38
      Juz chyba do Was nie dołacze bo własnie przylazła @ sad
    • nata76 Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 12:23
      jejku,mam nadzieję,że do Was dołącze. @ ma przyjsć 4 lisopada. Mam nadzieję,że
      zabłądzi po drodzewink
      mamy już dwie córeczki.
      pozdrawiam,nata
    • ivi82 Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 13:25
      Witam!
      W czwartek 2 pozytywne testy, wczoraj wieczorem beta 681 ! Bylam tez na usg,
      ale lekarz nic nie widzial.Szyjka zasiniona. Z tego co wiem taka beta to 2-3
      tyg po zaplodnieniu.
      Jestem lipcoweczka! smile
      Pozdrawiam wszystkie mamusie!

• biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 15:22
        Ivi82 gratulacje! WIdze ze jestes tylko rok starsza ode mniesmile Ja juz o dziecku
        marzylam od prawie roku, ale maz zawsze znajdowal pretekst zeby poczekac. Ten
        miesiac byl pierwszym, w ktorym sie staralismy no i mamy fasolkesmile
    • olka_krakow Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 18:14
      Czesc Dziewczynki, dolaczam do Was. Bo mi tez 2 dni temu wyszly 2 kreseczki wink
      Okropnie sie boje wink((
    • inga300 Re: Lipcoweczki 2006 29.10.05, 23:26
      Witam!!!
      To dołączam się do listy lipcóweczek smile na razie jestem na forum mamy -
      czerwiec ale czekam na forum dot lipca.
      Dodam że wg bety jestem w 3-4 tc a termin mam na początek lipca
      Pozdrawiam
      • olka_krakow Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 16:42
        Jakie bedania trzeba zrobic zeby zbadac "beta"??? Nie bylam jeszcze u lekarza,
        ale wybieram sie w srode ;0
      • jadle Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 18:56
        Witam, ja również mam termin na lipiec, na sam początek. Teraz jestem
        zmartwiona bo ciąża jest zagrożona i czekam na 10 listopada na następne USG,
        wówczas wszystko się roztrzygnie na dobre lub złe...raz juz przez to
        przechodziłam dokładnie 5 miesięcy temu i strasznie sie boje że znów się nie
        uda...
    • biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 01:03
      Hey dziewczynki, jak samopoczucie? Mnie dzis glowa boli a zandej tabletki nie
      moge sad a macie klucia w jajnikach i w dole brzucha? Bo podobno to
      rozciagajaca sie macica. Ja tak mam no i mog=je bidne piersiatka. Macie jeszcze
      jakies objawiki? Mnie niedobrze co jakis czas i sie strasznie odbijawink
      • inga300 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 09:25
        Witam!
        Ja mam czasami jakieś dziwne bóle brzucha podobne do tych na @ ale słabsze, do
        tego nie trwają cały czas tylko pojawiają sie i znikają. Piersi też tak troche
        pobolewają, a wczoraj zauważyłam że robia sie na nich delikatne żyłki. Ogólnie
        apetyt chyba mi jakoś zmalał...a i wieczorne wzdęcia...i śluzu troche więcej.
        To mniej więcej tyle.
        Pozdrawiam
    • malenka69 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 10:07
      Witam!
      Biedroneczko83 czy 83' to twoj rocznik??Bo jesli tak to moge przybic piąteczkę wink
    • jx3 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 11:05
      Witam sięsmile
      Drugi miesiąc starańsmile
      Termin przewidywany: 1 lipca 2006smile)
      Zaczęty 4 tc od dnia zapłodnienia, 6 od dnia ostatniej miesiączki - mam problem
      z tym nielogicznym liczeniem:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=31179740
      2 kreski na dwóch testach w 34 dc, tego samego dnia wizyta u ginekologa i
      potwierdzenie na podstawie USG macicy (podobno "śliczna, duża, przygotowana"
      itdwink) ). Żadnej bety nie kazał mi robić. Czy to ważne i konieczne? (to moja 1.
      ciąża, jestem ignorantką w tej dziedziniewink)Nastepna wizyta za 5 tyg., by zrobić
      1.fotkęsmileZalecił też folik i falvit. Jest też skierowanie na badania krwi i moczu.
      Samopoczucie bardzo dobresmileChce mi się tylko ciągle spać, jeść i bigać do
      toaletywink Poza tym lekkie kłucie w podbrzuszu. Uff, na razie tylewink
      Pozdrawiamsmile
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 11:15
      witam Lipcóweczki 2006!

ja miałam być Lipcóweczką 2005 ale mój Kubuś pośpieszył się na świat i
      koniecznie chciał być z czerwca, a więc i jest (22 czerwiec - planowany termin
      porodu na 7 lipiec)

życzę Wam dużo wytrwałości, cierpliwości i radości z powiększającego się
      brzuszka!

jutro mamy rocznicę kiedy okazało się, że Kubuś już jest w brzuszku
      test robiłam 1 listopada big_grinbig_grinbig_grin

pozdrawiamy
    • ivi82 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 17:17
      Hej Kochane!
      Strasznie boli mnie dzisiaj głowa! Strasznie! Cały dzien chodze jak zombi, bo
      postanowiłam, ze nie bede brała zadnych prochow. Biedroneczka chyba zna ten ból
      z tego co czytałam smile
      Brzuch mnie dzisiaj nie bolal wcale, bo do tej pory mialam delikatne bole
      podobne do okresowych, ale to podobno normalne.
      Witam Ole, czyzby z Krakowa? Bo jesli tak to super, bo ja tez jestem z Krakowa!
      Olu beta to badanie z krwi,niewiem czy trzeba to robic, ale ja robiłam.
      Witam wszystkie nowe dziewczyny i zycze spokojnej ciazy Wam jak i sobie! smile
      Pozdrawiam
    • biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 30.10.05, 23:50
      hey Malenka69 tak 83 to moj roczeksmile
      Jejku jak mnie wczoraj ta glowa piekielnie bolala, ale wytrzymalam, dalam rade.
      SPalam jak zabita cale popoludnie zrobilam 2 godzinna przerwe na jedzonko i
      pozniej na zyganko wink i poszlam spowrotem spac. ale takie uroki ciazy. same
      tego chcialysmysmile
      • mafrolka Re: Lipcoweczki 2006 31.10.05, 08:09
        Hej, z moich obliczeń też wynika, że będzie dzidziuś na sam początek lipca (ok
        2.07)smileNo jeśli nic złego się nie zdarzy.. W sumie nie mam złych doswiadczeń w
        tej materii, ale jakoś póki ta kropa taka mała boję się jeszcze oficjalnie
        cieszyć... No może ciut wyluzuje, jeśli 10.11 zobaczę Kropka na USG. Na razie
        radość taka "po cichu, po wielkiemu cichu". A objawy-hmmm, ochota na razowca z
        cebulą (duuużo cebuli) a zaraz potem tościk z masełkiem orzechowym i dżemem.To
        ostatnio mój ulubiony zestaw śniadaniowy smile I regularne uczucie rozciągania w
        dole brzucha+ wizyty w toalaecie z 3456 razy dziennie ,Pzdr M
        • forumka1 Re: Lipcoweczki 2006 31.10.05, 09:27
          hej dziewczynki!!!
          wczoraj robilam test i pokazał 2 kreski!!!
          udało sie !!
          druga wprawdzie blada, ale to dlatego, ze robilam 30 dnia przy cyklach 31-32.
          kalendarz na bajbusie pokzaał, ze maluch urodzi sie ok. 7 lipca 2006 r.
          aha jestem z wawki i mam juz synka, ktory ma dwa latka i 8 miesiecy.

zycze wszystkim zdrowka i spokojnych 9 miesiecy, łatwego porodu i radosci z
          macierzynstwa!!!
          • emwuem Re: Lipcoweczki 2006 31.10.05, 12:12
            Cześć dziewczynki, jestem tutaj bardzo nowa, założyłam se dzisiaj konto. A
            wczoraj był teścik z dwiema kreseczkami i huraaa! Przy pierwszym podejściu,
            niesamowita sprawa ta nasza matka natura. Kalkulator gazetowy wskazuje na 8
            lipca, dzisiaj idę do mojej lekarki, ciekawe co mi powie. Bardzo mnie
            uspokoiłyście z tymi bólami jak na okres, martwiłam się tym. Rany, jak mi
            niedobrze! Zjadłabym coś, ale nic mi się nie podoba i chce mi się rzygać.
            Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie smile
            • agamamaoli Re: Lipcoweczki 2006 31.10.05, 13:46
              Dołączam do Was. Test pozytywny - robiłam dwa razy. Moje cykle to od 40 do 60
              dni - PCO. Lekarze określali mój przypadek jako delikatnie ujmując
              beznadziejny. Pierwsze dziecko dzięki kilkumiesięcznemu leczeniu w Novum ma
              teraz 2 1/2 roku. OM-20 września i nie mam pojęcia kiedy się poczęło - ze
              względu na swoje cykle. W czwartek pierwsza wizyta u gin i podejrzenie zarodka.
              Dodam że zdążyłam zrobić sobie rentgena płuc (niby sprzęt był nowoczesny i
              lekarz mnie uspokaja), ale i tak się boję.
              W czwartek prawdopodobnie okreśłony zostanie termin porodu.Myślę że to już
              lipiec.
              Pozdr Agamamaoli
    • biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 01.11.05, 15:43
      Z moich obliczen i przy pomocy kalkulatorow wink wychodzi termin na 4 lipca,
      czyli rownie dobrze moge zachaczyc o czerwiec jak i przeczekac do pzniejszych
      dni lipca. no zobaczymy.
      • ivi82 Re: Lipcoweczki 2006 01.11.05, 19:40
        Z moich obliczen wychodzi mi 3 lipca.
        Jak sie poda na mamusie to bedzie pare dni wczesniej.
        Słuchajcie, zawsze myslałam, ze ogorki w ciązy to jakas bzdura, ale wczoraj w
        sklepie jak zobaczyłam ogorki konserwowe, to dostałam slinotoku!
        Cos niesamowitego! Jechałam do domu,cały czs myslac, ze w bagazniku jedzie
        słoik pysznych ogorkow! Oczywiscie chciałam je otworzyc odrazu, ale nie mam na
        tyle siły,wiec kiedy wpadłam do domu, dopadłam sprzet otwierajacy( niewiem jak
        sie to nazywa) i w kurtce , w butach zjadłam połowe litrowego słoika!
        Cos pysznego! smile
        Przepraszam jezeli komus narobiłam smaku smile

Pozdrawiam wszystkie mamusie!
        --
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;29/st/20060703/dt/6/k/646e/preg.png
        • emwuem Re: Lipcoweczki 2006 01.11.05, 23:01
          Moja pani doktor troszkę mnie spławiła, może dlatego, że zadzwoniłam do
          rejestracji, że to BARDZO PILNE i wcisnęłam chyba już po godzinach smile Ale
          kazała łykać folik i coś-tam jeszcze (materna lub femnatal lub prenatal lub
          falvit - co polecacie?), no i następna wizyta za tydzień. Pewnie będzie
          pierwsze zdjątko bąbla smile
          A z ogórkami to ja się wcale nie dziwię, wczoraj zaatakowałam śledzie w occie!
          A ja przecież nie lubię śledzi!
          Ale dzisiaj nie było mi już tak mdło jak ostatnio i nawet zaczęło mnie to
          martwić, hehe, nigdy bym nie pomyślała, że za tym można tęsknić smile
          No a poza tym to mam dylemat: kontynuować serię kwasów glikolowych czy nie?
          Pozdrawiam wszystkie lipcóweczki!
          • a.ziolkowska Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 11:47
            hej dziewczyny!!! witam was bardzo gorąco i oczywiscie dołaczam do lipcóweczek
            2006 big_grin ..28 pazdziernika robilam swoj pierwszy z zyciu test ciązowy i wyszły
            dwie piękne kreseczki ciesze sie niezmiernie z męzem... w piatek mykam do
            lekarza!!! aby mi potwierdzil..chcialabym fotek mojego szczescia ale nie wiem
            czy nie za wczesnie ;/ czy ktoras z was moze mi podpowiedzieć....wg. testu na
            bajbusie termin wypada na 5 lipca wink pozdraiwam was i sciskam zycze wytrwalosci
            i najmniej mdłosci i..wiecie czego.. odpuakc narazie mam z tym spokoj!!
    • clare76 Re: Lipcoweczki 2006 01.11.05, 21:42
      Hej!
      Zgłaszam się jako potencjalna lipcówa. Test w dniu spodziewanej @ dał
      oczekiwane krechy ale do lekarza idę dopiero 10.11. To będzie wg moich obliczeń
      koniec 5 tyg. Trudno będzie znieśc ten tydzień niepewności czy wszystko gra.
      Tym bardziej że to moja pierwsza ciąża i póki co nie jestem wyczulona na ew.
      negatywne objawy. Na razie jest mi trochę słabo. Nie cierpię jednak na jakieś
      napady senności. Z zachciankami też nic. Ból głowy nie wystąpił. Męczy mnie
      tylko ten stan 37'4 st. Biorę póki co Folic i staram się spokojnie czekać do
      nast. tygodnia.
      Pozdrawiam wszystkich.
    • biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 03:05
      A mnie dzis znowu glowa bolala, ale jakos przecierpialam i juz jest ok. Jejku a
      moge isc do lekarza dopiero w 8 tygodniu jak jak sie doczekam, niestety tu mnie
      wczesniej nie przyjmasad. Kwasik foliowy biore... bralam witaminki prenatal ale
      podobno w pierwszym trycemestrze nie wolno tylko trzeba czekac az lekarz
      zapisze, nie wiem czy to prawda, wiec chwilowo odstawilam.
      • lilka112 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 08:02
        Witajcie,
        jestem po raz pierwszy na tym forumsmile

W piątek - 28.11 zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki, w niedzielę
        powtórzyłam i znów pozytwny. W związku z tym, że 1,5 roku miałam ciążę
        biochemiczną i szybko się skończyłasad( teraz nie uwierzę dopóki nie zobaczę
        ciąży na USG. Lekarz kazał mi przyjśc w 7 tygodniu. W związku z tym, że
        owulację miałam dopiero w 25 dniu cyklu, musze liczyć ciąże inaczej...czyli
        myślę, że teraz leci mi 5. tydzień.

Objawy?
        Parę dni po owulacji mój brzuch przypominał (przypomina do teraz) nadmuchany
        balonik, czułam dziwne ciągnięcia i inne. Na 3 dni przed terminem @ bolał mnie
        brzuch okresowo i tak pobolewa do dziś.

Piersi są bardziej jędrne, raz bolą, raz nie, ale nie jest to ból nie do
        wytrzymania, o jakim czytałam. No i apetyt - olbrzymi - ciągle jestem głodna,
        mąż chyba zamontuje zamek przy lodówcesmile

Biorę folik, No-spę (gdy boli brzuch) i duphaston 3x1 (to z powodu tej
        wczesniejszej ciazy). Lekazr zalecił maternę, ale narazie nie chcę brać, bo na
        ten temat są różne opinie....
        Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, może pójdę już w przyszłym tygoniu, bo
        kończą się zapasy duphastonu.

Pozdrawiam Was serdeczniesmile...i trzymajcie kciuki, aby moja ciaża trwała 9
        miesięcy, a nie tak krótko jak ostatnio....smile
        Lilka
        • forumka1 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 08:18
          czesc dziewczynki!
          wczoraj powtorzylam test.
          2 kreski smile
          dzis postram sie zapisac do lekarki.
          ile razy dziennie pijecie folik?
          miłego dnia!!!
          • lilka112 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 08:32
            biorę Folik w tabletkach, jedną dzienniesmile
    • sunflower Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 08:38
      Dziewczyny, trzymam kciuki za Was. Zdrowka zycze i prawidlowego przebiegu ciazy.

Lipcowe dzieciaki sa fantastyczne - moja dwojka jest wlasnie z lipca smile.

• ivi82 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 11:42
      Jednak tak jak mowia pazdziernik to bardzo płodny miesiac!
      Bardzo sie ciesze ,ze jest Nas coraz wiecej!
      Pozdrawiam
      • wordshop Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 11:50
        witajcie!
        na razie oficjalnie nie dołączam. mimo 2 pozytywnych testów ciążowych cały czas
        mam pewne obawy, bo w sierpniu poroniłam w 5tc. poczekam na badania bhcg, może
        na usg i mam nadzieję, że wtedy do Was dołączę.
        jednak już teraz proponuję założyć osobne forum Lipiec 2006 na rówieśnikach,
        zanim tu "wrośniecie". potem będzie trudniej się przenieść, a forum będzie
        bardziej przejrzyste niż jeden wątek - co Wy na to?
        pozdrawiam!
        • inga300 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 18:52
          Popieram pomysł założenia forum dla lipcóweczek! Narazie goszcze na forum mamy -
          czerwiec 2006, ale czekam na "nasze" forum.
          Pozdrawiam
    • jx3 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 16:14
      Witam dziśsmile
      Wczoraj ból głowy i dziś znów się z nim obudziłam. Poza tym ciągle lekkie kłucia
      w podbrzuszu. Apetyt olbrzymi nadal (ogóreczki teżsmile). Lekarz na 1. badaniu (w
      17 dniu po zapłodnieniu) kazał mi przyjść dopiero zaa 6 tyg, czyli na początlku
      grudnia (termin: 1 lipca 2006). Czy to nie za późno? Trochę się denerwuje...
      Mam też pracowstrętwinkZastanawiam się też kiedy mówić w pracy - jak wy to
      robicie? Póki co trochę sie boję, żeby nie zapeszyć...
      Pozdrawiamsmile
      • e-magda Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 17:33
        Witam! Też się do Was dołączam. Wczoraj zrobiłam teścik i wyszły dwie kreseczki.
      • clare76 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 17:38
        Mam wyniki bety z dzisiaj: 480 z haczykiem. Następną zrobię w poniedziałek.
        Zastanawiałam sie właśnie tylko czy zaopatrzyć się może w jakieś apteczne
        preparaty ogólnowitaminowe, ale chyba dam spokój. Nie będę eksperymentowała. Na
        razie - do wizyty w przyszły czwartek - pozostanę przy Folicu i soku
        marchewkowym (przyjmuję w każdej ilości). Dziewczyny zaczęło się w nocy:
        KIEŁBASA!!! Myśliwska, jałowcówka. Pragnę wciąż.
        Co do zwolnienia to zobaczę co mi powie lekarka za tydzień ( to będzie koniec
        6 a nie 5 tyg jak wcześniej pisałam). Robotę mam bardzo stresującą i
        obciążającą a poza tym sezon grypowo-zimny za pasem więc jeszcze zobaczę kiedy
        pójdę na L4. Moja szefowa "bohaterka" przyszła do pracy z grypą więc nie mogę
        jednak liczyć na odpowiedzialność bliźnich.
        pa pa
        • emwuem Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 21:12
          Dziewczyny, pomysł na "oficjalne" forum lipcowe super.

Słuchajcie, ja nie mogę wytrzymać i mam ochotę się wszystkim chwalić, czy macie
          to samo? Nie wiem, tak naprawdę to nigdy nie jest "bezpieczny" moment na to,
          żeby powiadomić przyszłych dziadków etc. Ja z pewnością wstrzymam się do
          pierwszego USG. A potem - zobaczymy.

Odkryłam mało odkrywczo, że tajemnica tkwi w regularnym jedzeniu. Doprowadzenie
          do zgłodnienia jest straszliwe! Wczoraj o 12 nie mogłam zasnąć z głodu. I co? I
          poddałam się: kanapeczka z tofu i sałatą. Pycha!

Wszystkiego najbezpieczniejszego!
        • alicja1212 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 21:29
          witam, chciałabym dołaczyć do grona lipcówek. Co prawda 2 zrobione testy
          wykazały baaardzooo słabe kreseczki, ale jutro powtórzę. to będzie 30 d.c przy
          25-27 dniowych. Pocieszam się tym, że w pierwszej ciąży też test wyszedł
          dopiero w 30 dniu. Poza tym mam typowe objawy tzn. ogólne zmęczenie i senność,
          no i wilczy apetyt. zazwyczj nie jem kolacji, a dzisiaj jedna mi nie
          wystarczyła.
          Tez myslę o szybkim L4. Pracuję w biurze obsługi klienta, więc mam codzienny
          kontakt z wiruskami, a do tego ciagły stres. Boję się tylko, że jak juz na
          początku ciązy pójdę na zwolnienie, to po macierzyńskim nie będę miała już
          pracy. A Wy, nie obawiacie się tego?
          Pozdrawiam
          • emwuem Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 21:40
            Ja nie myślę wcale o L4. Co prawda stresu trochę jest, ale mam nadzieję nauczyć
            się to trochę olewać. No i chyba bym się zanudziła na śmierć. Na szczęście nie
            jestem pierwszą ciężarówką w dziale i przykład mojej poprzedniczki pokazuje, że
            wszystko OK po powrocie. No, ale ona wróciła po 4 miesiącach. Ja niby też mam
            taki zamiar, ale kto to wie? Nie wyobrażam sobie np. co potem z ewentualnym
            karmieniem piersią? Odciągać pokarm w pracy i trzymać tam w lodówce? Rany, dużo
            jeszcze niewiadomych i decyzji do podjęcia i jakichś badań kluczowych w danym
            etapie rozwoju! Grunt to się tym za bardzo nie przejmować, bo można by
            zwariować.
            Serdecznie pazdrawlaju!
    • kinn26 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 21:46
      Witam przyszłe mamusie, ja mam termin na 5 lipca 2006 smile Troche mnie ta ciąża
      przeraża ale mam nadzieję, że się przyzwyczaje. Pozdrawiam.
      • biedroneczka83 Re: Lipcoweczki 2006 03.11.05, 03:09
        jx3 nic sie nie martw ja mam wizyte na 22 listopada dopiero, a to juz bedzie
        8 tydzien, bo tu niestety wczesniej niz w 8 tygodniu lekarz nie chce przyjacsad
        co do forum to na prywatnych zaraz zaloze i od jutra juz bedziemy mogly sie
        przeniescsmile A nawet od dzisiajsmile
    • jx3 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 22:46
      Dziewczyny, jesteśmy dopiero na poczatku drogi. Nie boicie się w zwiazku z tym
      jakichś komplikacji, poronienia itd? Tyle osób to dotyczy, że jakos lek we mnie
      jestsad
    • lankal84 Re: Lipcoweczki 2006 02.11.05, 23:44
      Witam kochane ja tez dalanczam do lipcoweczek przynajmniej tak wynika z moich
      wyliczen wszystko sie okaze 8.11 smile dzis robilam tescik wyszly 2 kreseczki
      jestem przerazona i szczesliwa jednoczesnie
      a mialam isc do ginkologa bo drozdzyca mi sie przyplatala po antybiotykach
      strasnzie sie denerwuje zcy z malenstwem jest wszkostko ok nie myslalam ze
      ejstem w ciazy bo jecsze 2 tygodnei temu nic nie wyszlo i przyznam sie ze i
      tancowalam i wypilam u znajomych na imieninach
      w dodatku mam kotke i boje sie o toksoplazmoze
      i pojawia sie jeszcze 1 problem jak powiedziev rodzicom ze cora ich spodziewa
      sei dziecka chce zaznaczyc ze nei jestem mezatka smile jeszcze :.
      co do objawow to do konca czyli do 20:00 myslalam ze dostane miesiaczki bolaly
      mnei piersi i bala nadal zrobily si enabrzmiale boli tez mnei brzuch na dole
      pozdrawiam goraco caluje i zycze spokojnej ciazy
    • gunia1160 Re: Lipcoweczki 2006 03.11.05, 07:58
      Witam wszystkie lipcoweczki, ciesze sie ogromnie, ze Was znalazlam! Ja mam
      termin w/g kalkulatora 1 lipiec 2006.Mam 28 lat i to moja pierwsza ciaza.
      Ogromnie z mezem sie cieszymy. Ja czuje sie bardzo dobrze, nie mam mdlosci, nie
      boli mnie glowa, tylko troche rwie mnie podbrzusze. Wlasnie jestem w pracy, ale
      nie moge sie powstrzymac od czytania na internecie o ciazy i dzidziach.
      Gratuluje wszystkim przyszlym mama i tata!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka