Dodaj do ulubionych

na ile wiarygodne????

06.11.05, 18:10
na ile wiarygodny jest termin porodu z usg w 6tygodniu? niestety nie pamietam kiedy mialam ostatnia miesiaczke a u dwoch
ginekologów powiedziano mi 15listopad
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 18:12
      agnieszka1700 napisała:

> na ile wiarygodny jest termin porodu z usg w 6tygodniu? niestety nie pamietam
      k
      > iedy mialam ostatnia miesiaczke a u dwoch
      > ginekologów powiedziano mi 15listopad

Jak można nie pamiętać!?
      • olek771 Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 18:59
        hej, czytałam gdzieś, że termin porodu podany według USG zrobionego do 12 tc
        jest wiarygodny - niestety nie potrafię powiedzieć, gdzie znalazłam tę
        informację. Może skoro 2 lekarzy podało Ci ten termin, to się go trzymaj smile, a
        dziecko i tak urodzi się w swoim czasie.Pozdrawiam.
        • ezrapound Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 19:08
          Termin porodu wyznacza się właśnie na początku ciąży - potem już nie da się tak
          dokładnie ocenić wieku płodu. A więc dokładniejszego terminu niż ten, który
          dostałaś w pierwszym USG już nie dostaniesz. Z tym, ze oczywiście ten termin
          jest mocno umowny - jesteś "w terminie" dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po
          tej wyznaczonej dacie. A już z miesiąc wcześniej warto spakować torbę do
          szpitala...
    • viking-plus Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:24
      moje drugie usg w 13 tc i trzecie w 20 tc wykazały taki sam termin porodu jak
      lekarz na podstawie daty OM, natomiast podczas kolejnego dzidzia była juz na
      tyle "wyrośnięta" ze termin przybliżył sie o ok 2-3 tyg
    • graziula Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:36
      Najbardziej wiarygodny jest pomiar we wczesnej ciąży.
      • ciuforek Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:52
        mysle ze jest to wiarygodne. ja mimo tego ze pamietam termin okresu termin
        porodu tez mam wyliczany z usg- przy okresie co 60 dni tak jest bardziej
        miarodajnie
    • martina.15 Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 22:05
      nawet bardzo wiarygodny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka