agnieszka1700 06.11.05, 18:10 na ile wiarygodny jest termin porodu z usg w 6tygodniu? niestety nie pamietam kiedy mialam ostatnia miesiaczke a u dwoch ginekologów powiedziano mi 15listopad Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiadove Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 18:12 agnieszka1700 napisała: > na ile wiarygodny jest termin porodu z usg w 6tygodniu? niestety nie pamietam k > iedy mialam ostatnia miesiaczke a u dwoch > ginekologów powiedziano mi 15listopad Jak można nie pamiętać!? Odpowiedz Link Zgłoś
olek771 Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 18:59 hej, czytałam gdzieś, że termin porodu podany według USG zrobionego do 12 tc jest wiarygodny - niestety nie potrafię powiedzieć, gdzie znalazłam tę informację. Może skoro 2 lekarzy podało Ci ten termin, to się go trzymaj , a dziecko i tak urodzi się w swoim czasie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ezrapound Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 19:08 Termin porodu wyznacza się właśnie na początku ciąży - potem już nie da się tak dokładnie ocenić wieku płodu. A więc dokładniejszego terminu niż ten, który dostałaś w pierwszym USG już nie dostaniesz. Z tym, ze oczywiście ten termin jest mocno umowny - jesteś "w terminie" dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po tej wyznaczonej dacie. A już z miesiąc wcześniej warto spakować torbę do szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
viking-plus Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:24 moje drugie usg w 13 tc i trzecie w 20 tc wykazały taki sam termin porodu jak lekarz na podstawie daty OM, natomiast podczas kolejnego dzidzia była juz na tyle "wyrośnięta" ze termin przybliżył sie o ok 2-3 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
graziula Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:36 Najbardziej wiarygodny jest pomiar we wczesnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: na ile wiarygodne???? 06.11.05, 20:52 mysle ze jest to wiarygodne. ja mimo tego ze pamietam termin okresu termin porodu tez mam wyliczany z usg- przy okresie co 60 dni tak jest bardziej miarodajnie Odpowiedz Link Zgłoś