26.11.05, 12:36
Dziewczyny co stosujecie na zaparcia? Dodam, że to 10 tydzień
Obserwuj wątek
    • grandet Re: zaparcia 26.11.05, 12:51
      duzo juz o tym bylo. wrzuc w wyszukiwarke. jedz ciemne pieczywo wielozbozowe z
      blonnikiem, owoce, suszone owoce i duzo plynow. na medykamentach sie nie znam.
      • viola33 Re: zaparcia 26.11.05, 13:06
        polecam sliwki suszone, oraz na czczo szklanke przegotowanej wody z łyżeczka
        miodu, również ciemne pieczywo,
        pozdrawiam
    • enigma-2000 Re: zaparcia 26.11.05, 13:10
      Ja zawsze miałam straszne zaparcia i stosowałam leki. Postanowiłam jednak
      odciążyć wątrobę. Nie było to proste. Żadne sliwki, kapusta kiszona i inne tego
      typu rzeczy na mnie nie działały. Od dwóch tygodni piję len sproszkowany.
      Kupiłam go w supermarkecie. Zalewam wrzatkiem 1 czubatą łyzeczke lnu na
      szklankę wody. Mieszam, czekam az ostygnie, wypijam i ide spać. Następnego dnia
      rano na czczo przed kawa wypijam duszkiem szklankę chłodnej przegotowanej wody
      i po ok. 30-40 min efekt murowany!!!!
      • luna333 Re: zaparcia 26.11.05, 13:14
        sok z kiszonej kapusty albo sok ze świeżo wyciśniętych buraków i buraczki jak nie podziała to syrop Duphalac albo Normalac ewentualnie syropek Lactulosum. Ja piłam całą ciążę Duphalac(polecam wieczorem bo wypity rano może powodować wzdęcia)poleciła go mi gin i działał świetnie
        pozdrv
    • paulinaux Re: zaparcia 27.11.05, 13:00
      Moja pani doktor poleciła mi jeść 4 łyżki otrębów pszennych-zmieszać z
      jogurtem. Naprawdę działa!!!
      Pozdrawiam.
      paulinaux
    • madziaak1 Re: zaparcia 27.11.05, 13:25
      a ja mam sposób taki: na wieczór zjadam starte nas tarce jabłko ze skórką wymieszane ze startym kiwi (oczywiście bez skórki wink). przed tym wypijam szklankę wody mineralnej. a na rano zalewam szklanką wrzątku 5 śliwek suszonych i na czczo wypijam tą wodę i zjadam śliwki. działa na mnie bezbłędnie co wcześniej nie było łatwe bo biore isoptin, który spowalnia przemianę materii, no a ponadto ciąża sama w sobie jest "spowalniająca" smile brałam duphalac ale postanowilam naturalnie zadziałać i skutkuje
    • ese1 Re: zaparcia 27.11.05, 20:21
      zapytaj w Aptece o srodki homeopatyczne (np nuxvomica homaccord firmy Heel). Mi
      one bardzo pomogly. Mialam strzszne zaparcia w pierwszej ciazy, stad sie wziely
      hemoroidy ktorych nie moglam sie pozbyc, po drugiej ciazy to samo, wreszcie te
      kropelki uratowaly mi zycie.
      A dodatkowo polecam jeszcze suszone owoce (np sliwki) lub rano na czczo
      szklanke cieplej wody.
    • escritor Re: zaparcia 27.03.06, 15:00
      Cześć! Jestem matką 1,5 rocznej Igusi. W czasie ciąży i po niej stosowałam
      syrop NORMALAC przepisany przez lekarza (chyba można go kupić też bez recepty).
      Nie szkodzi dziecku, gdy karmisz piersią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka