nina1976 21.12.05, 16:52 Co myślicie o tych imionach? Noszę prawdopodobnie pod sercem dziewczynkę i tak chcielibyśmy ją nazwać. Czy dużo jest Nin w Waszym otoczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia97 a sympatyzujesz z Putinem? 21.12.05, 17:05 Bo to rosyjskie imię-nazywam się Aleksandra.Moja koleżanka Nina nie moze się odgonić od przytyków w stylu rusałka -czytaj:rosjanka. Odpowiedz Link Zgłoś
nina1976 Re: a sympatyzujesz z Putinem? 21.12.05, 17:15 Żadne z tych imion nie ma pochodzenia "rosyjskiego". Nina pochodzi z hebrajskiego, Aleksandra natomiast z greki. Oba imiona majaąswoje odpowiedniki w wielu krajach świata i jak myślę nie budzą takich skojarzeń jak w Polsce. Dziekuję za opinię i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nina1976 Re: a sympatyzujesz z Putinem? 21.12.05, 17:26 > Bo to rosyjskie imię-nazywam się Aleksandra.Moja koleżanka Nina nie moze się > odgonić od przytyków w stylu rusałka -czytaj:rosjanka. To nie Ty napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
almy Re: Nina Aleksandra 21.12.05, 17:14 Aleksandra to bardzo ładne imię.Ma także bardzo ładne zdrobnienie Oleńka, Olusia. Moja kuzynka ma na imię Nina i nikt jej nie dogryzł jeszcze ze ma rosyjskie imie ;P Wszystkim to imie sie bardzo podoba. Noi nie jest tak popularne jak Ania i Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
misia97 Aleksandra zeński odpowiednik Aleksandra 21.12.05, 17:21 Nic takiego nie napisałam o tym imieniu,że jest rosyjskie.A rzeczywisćie masz rację,że Nina to nie rosyjskie imię,a nie wiem dlaczego Naszą Ninkę wyzywali od Putinki.A oto znaczenie imienia Nina i jego etymologia.ksiega_imion.w.interia.pl/imionak.htm Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: Aleksandra zeński odpowiednik Aleksandra 21.12.05, 18:27 piękne są oba, szczególnie Nina to jedno z piękniejszych imion, sama chciałabym dać tak na imię córeczce ( o ile będzie dziewczynka) ale narzeczony sie nie zgadza i chyba będzie Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczek Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 08:11 Moja Niunia będzie miała na imię Aleksandra. Imię wybrał mąż i nie przyjmuje żadnego innego imienia do wiadomości. Ani razu nie powiedział imienia dla chłopca bo od początku twierdził, że będzie Ola Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 08:36 Aleksanda chyba fajniesze Nina to tak w ogole jest tylko zdrobnienie od całego imienia - podobno. Ale Aleksandra tak fajnie brzmi, a potem Olka, Ola itd fajne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 09:26 moja córeczka będzie miała na imie Nina no chyba ze okaze się synkiem....wtedy bedzie Erykiem) Odpowiedz Link Zgłoś
nina1976 Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 10:28 Jeśli będzie jednak synek wybierzemy chyba pomiędzy Antosiem a Aleksandrem Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 11:11 mój maż to Aleksander - rowniez dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
sakerloff Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 11:26 bardzo ostatnio popularne....chyba że komuś to nie przeszkadza....mnie osobiście bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Nina Aleksandra 22.12.05, 13:39 Aleksander tak samo popularne, a dużo brzydsze. Odpowiedz Link Zgłoś