madzialu 30.12.05, 18:06 Dziewczyny, lekarz rodzinny stwierdził u mnie bakteryjne zakażenie dróg moczowych. Przepisał penicylinę. Gin na urlopie jeszcze tydzień. Nie wiem brać czy poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aw271 Re: Penicylina 30.12.05, 18:10 Jesli nie jestes uczulona na penicyline to brac. Ewentualnie zadzwon do innego ginekologa i popros o porade, ale nie czekaj,zakazenie drog moczowych nieleczone jest bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: Penicylina 30.12.05, 18:26 też brałam penicylinę na angine ropną. Moim zdaniem - brać.Zgadzam się, że to niebezpieczna dolegliwość. A powiedziałaś lekarzowi o ciąży? Jeśli tak, to wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: Penicylina 30.12.05, 18:29 Tak, powiedziałam o ciąży. Dalatego właśnie penicylina - bo ten antybiotyk podobno można brac. Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: Penicylina 30.12.05, 18:38 to bierz. Ja brałam przez ok. 2 tyg. niestety potem dopadła mnie grzybica. Leczyłam sie-nie sama oczywiście tylko lekarz mi przepisał-nystatyną. Pozdrawiam i życze zdrowia, Odpowiedz Link Zgłoś