Dodaj do ulubionych

Leczenie zębów

IP: *.play-internet.pl 12.09.16, 19:32
Dziewczyny powiedzcie mi czego mam się wystrzegać w związku z wizytą u chirurga szczękowego (usunięcie 8-ki).
Dzisiaj zglosilam sie z bolem i opichlizna do mojego stomatologa. Pani dr juz chciala wyposac antybiotyk ale jak tylko uslyszla, ze karmie wpadla w lekka "panike". Z antybiotyku sie wycofala. Zalozyla tylko jakis lek znieczulajacy na bazie penicyliny i jutro umowila chirurga szczekowego. Asystentka zapowiedziala, zebym juz sciagala pokarm, bo moze byc podane znieczulenie miejscowe!!! No widze, ze wszystko robione na "wydaje mi sie".
Dziecko 12 miesiecy. Sciagnac juz nie sciagne, bo laktacja ustabilizowana. Zreszta problem bylby nie z mlekiem jako takim a z brakiem piersi.

Co moge a czego nie moge? Wszystkie preparaty stosowane przy znieczuleniach do ekstrakcji zebow mozna przy kp? Antybiotyki?

Wole sama tego dopilnowac, bo jak mi ktos mowi o sciaganiu mleka z powodu znieczulenia miejscowego to witki opadaja.
Obserwuj wątek
    • deep_core_blue Re: Leczenie zębów 12.09.16, 19:43
      Wyluzuj. Miałam rwane dwie ósemki przy dziecku półrocznym. Znieczulenie miejscowe soliiiidne, działające 2 godziny + Augumentin, czyli amoksycylina. Karmiłam od razu po powrocie, jak dziecko chciało.
      Penicylina to zdaje się też antybiotyk, nie?
      Jak młodzież roczna to zje sobie na posiłek coś z opiekunem.
      Potem się przez 2 tygodnie wygląda jak ofiara pobicia, ale warto, polecam ;)
    • ela.dzi Re: Leczenie zębów 12.09.16, 21:20
      Możesz wszystko : www.hafija.pl/2014/07/karmienie-piersia-i-dentysta.html
    • yumemi Re: Leczenie zębów 12.09.16, 22:58
      Zeby az tak dentysta nie mial pojecia? :((
      • giba116 Re: Leczenie zębów 13.09.16, 10:14
        No niestety... sama byłam zaskoczona...
        • rulsanka Re: Leczenie zębów 13.09.16, 15:21
          W większości kontaktów z lekarzami w ogóle nie warto przyznawać się do kp. Szczególnie jeśli chodzi o dziecko starsze niż pół roku.
    • malwina.okrzesik Re: Leczenie zębów 15.09.16, 23:28
      można się znieczulać, stosowac antybiotyki do leczenia zębów
    • Gość: gagatka Re: Leczenie zębów IP: *.centertel.pl 17.09.16, 20:14
      A mnie położna zakazała karmić 12 godzin po wizycie u dentysty. Powiedziała, ze mam dawać mm. Zabieg i tak mam przelozony, ale nie posłucham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka