Dodaj do ulubionych

waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc!

17.01.06, 09:14
Własnie sie doczytalam na usg ze waga mojaj malej jest na granicy IURG,
zaczełam sprawdzac co oznacza ten skrot i sie przerazilam!!!!!! - zespół
wewnątrzmacicznego zahamowania wzrastania
w 26 tc miała 535 gram, czy ktoras z was miala tak male dziecko i wszytsko
bylo potem ok????

jem normalnie przytylam 10 kg

ja oszlaleje dopoki sie nie dowiem co jest grane czy ona mala bo mala czy
mala bo chorasad(((((((((((
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc! 17.01.06, 09:19
      justynek bierz poprawkę na wagę dziecka wg USG. Ja byłam w ubiegłym tygodniu to
      był 23 tc i wyszło mi że Kuba waży 7100g! To trochę za dużo i tez się tym
      martwię. Ale wynik może być +/- nawet tydzień albo dwa. Jeśli gin ci nic nie
      powiedział niepokojącego, to się nie martw. A dziecko jeszcze swoje będzie wazyć
      • justynek13 Re: waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc! 17.01.06, 09:24
        ja bym sie nie martwila gdyby nie to ze jeszcze dodatkowo mam zwiekszona ilosc
        wod plodowych, do lekarza z opisem usg ide jutro i chyba oszaleje do tego czasu
        jesli to blad obliczen to niech te wszytskie usg i lekarzy szlag trafi od
        poczatku ciazy co wiztyta to mnie nastrasza niepotrzebnie
    • elmika Re: waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc! 17.01.06, 09:23
      Droga Justyno,
      USG nie jest badaniem bardzo wiarygodnym do określania wagi dzidziusia - jest
      to tylko badanie pomocnicze. Jeżeli lekarz wykonujący badanie nie miał
      zastrzeżeń, a Maluszek urósł od poprzedniego badania, to znaczy, że naprawdę
      nie masz czym się martwić. U mnie w czasie USG u córki w 36tyg wyszło, że waży
      2300g (czyli bardzo mało), córka urodziła się po 6 dniach (początek 37tyg) i
      ważyła 3200g!!! Niemożliwe jest, żeby przez niespełna tydzień przytyła prawie
      kilogram!!! A lekarz, który wykonywał badania, jest doświadczonym doktorem, no
      i sprzęt zaledwie półroczny - więc to nie wina sprzętu czy lekarza.
      Pozdrawiam serdecznie, trzymam kciuki!!!
      Elmika
    • monika9990 Re: waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc! 17.01.06, 09:37
      W 26 tygodniu 480 gram. Waga urodzeniowa 4000. Ja mam nieregularne miesiączki i
      miałam złą datę rozwiązania określoną. Poza tym wszystko było z dzieckiem w normie.
      • justynek13 Re: waga dziecka w 26 tc- prosze o pomoc! 17.01.06, 09:51
        monika9990 napisała:

> W 26 tygodniu 480 gram. Waga urodzeniowa 4000. Ja mam nieregularne miesiączki
        i miałam złą datę rozwiązania określoną. Poza tym wszystko było z dzieckiem w
        normie.
        DZIEKI!!!!
        o rany jak mi ulzylo smile pewnie wszytsko jest ok , musze poluzowac bo zwariuje
    • dawida25 justynek! 17.01.06, 10:06
      Moja koleżanka urodziła córcię w grudniu. Jeszcze na początku listopada wyszły
      jej niedobre badania. Za dużo wód płodowych a dziecko ważyło (wg gina i isg)
      niecały kilogram. I wiesz co? urodziła córkę, która miała 4,5 kilo. Tak więc
      nie ma sensu wierzyć jednoznacznioe wynikom badania
      • sylwia73 Re: justynek! 17.01.06, 18:24
        ja przeżywałam ostatnio to samo mała w 30tyg ważyła 1100 niestety poniżej
        normy .Moja lekarka skierowała mnie na badania przepływowe. Sa ok więc może
        poprostu dziecko bedzie drobne. Pogadaj z lekarzem o tych badaniach , one
        naprawdę przyniosły mi dużą ulge.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka