agak14 18.01.06, 14:21 Czy można zastąpić kołderkę rożkiem? Wiem że na początku rożek jest bardzo wygodny a czy póxniej mozna jakoś go rozwinąć żeby zastąpił kołderkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Pytanie o rożek 18.01.06, 14:25 Jak kupisz taki bez falban, to pewnie, ze tak Ten pierwszodzieckowy słuzył przez kilka lat do przykrywania lalek, ten drugodzieckowy robi za wysciółkę wózka (złozony na pół). Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: Pytanie o rożek 18.01.06, 23:18 Rożek był bardzo pzrydatny - tak około 3 m-ce, służył również jako wyściółka w nosidełku w wózku. Polecam! Ja miałam nawet 2 sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Pytanie o rożek 18.01.06, 23:49 Rożek fajna rzecz, ale czy na początku może zastępować kołderkę?? Nie mam doświadczenia. Rodzę w ten week najprawdopodobniej i czytam i oglądam wsszytko co się da na temat niemowląt. Dziś widziałam program w tv, w którym wypowiadał sie lekarz stwierdzający, że na początku ze względu na konieczność pieluchowania nóżek (chodzi o stawy biodrowe) nie powinno się trzymać dziecka w rożku. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Pytanie o rożek 19.01.06, 00:06 rożek może byc kołderką, a kołderka rożkiem. Jeśli włożysz kocyk w poszewkę od poduszki, możesz zawinąć dziecko tak, jak w rożku, tyle, że nie zepniesz (rożki mają rzepy). My używaliśmy w domu wersji poszewka plus kocyk (zmieniasz poszewki jak często potrzeba, nie musisz zaraz prać całości), a na wyjścia czy kiedy malucha miał trzymać ktoś mniej wprawny, rożka. No i pamiętaj, że rożek to zabawa na góra parę tygodni, potem maluch wyrasta. Co do bioderek - nie jestem lekarzem i nie wiem, ale taki noworodek zmieści się w rożek nawet, jak ma nóżki na boki, więc nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś