Dodaj do ulubionych

test negatywny i ciąża..?

27.01.06, 16:49
Słuchajcie, już od dawna miałam przeczucie że jestem w ciąży, jeszcze przed
spodziwaną @. Zrobiłam wtedy test (25dc) z porannego moczu i wyszedł
negatywny. a Teraz czekam, @ się spóźnia 3 dzień i nie wiem co mam myśleć.
Może sobie uroiłam i dlatego @ nie ma?
Obserwuj wątek
    • dori19851 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:54
      Wiesz maam ten sam problem.
      • majlandia Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:57
        kurcze, nie wiem co dalej robić. Byłam u gin. wczoiraj i mi powiedział, że
        trzeba czekać póki co, bo za wcześnie żeby stwierdzić. a ja czekam i się
        denerwujęuncertain
        • dori19851 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:59
          A MASZ JAKIEŚ OBJAWY?
          • majlandia Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:03
            jest mi cały czas słąbo i jestem zmęczona. Na dodatek mnie "muli". czasem czuję
            jakieś dziwne bulgotanie w macicy... najbardziej mnie zastanowiło to, ja mi
            przyjaciel powiedział: "wyglądasz jakbyś była w ciąży"
    • blondyna01000 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:56
      wiez zrob sobie jeszcze jeden test bo przed @ stezenie hcg moglo byc jeszcze
      niewykrywalne>smile)
      • majlandia Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:58
        tyle że nie chcę się łudzić, może dostanę @ lada dzień...
    • maruda79 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 16:58
      Test zrobilas prawdopodobnie zbyt wczesnie. Najbardziej wiarygodne jest
      robienie testu w terminie lub po terminie okresu. Powtorz go - zwlaszcza, ze
      jestes po terminie @. Co prawda w instrukcji testow jest napisane, ze wykrywaja
      ciaze juz w 6 dzien po zaplodnieniu, ale roznie to jest. Zalezy w ktorym
      odcinku jajowodu doszlo do zaplodnienia i jaka droge musial przebyc zarodek,
      aby sie zagniezdzic w sluzowce macicy. Wg lekarzy zagniezdzenie zarodka
      nastepuje od 4 do 12 dni po zaplodnieniu. Test mogl nie wykryc ciazy w 25 dc,bo
      stezenie HCG bylo jeszcze zbyt niskie.
    • dori19851 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:04
      Majlandia powiec co więcej powiedział ci gin jestem ciekawa bo tez sie mam ten
      sam problem co Ty!
      • majlandia do dori19851 27.01.06, 17:08
        jeszcze zanim mu cokolwiek powiedziałam to sam zapytał czy czasem nie jestem w
        ciąży. powiedziałam, że nie mam pojęcia, więc mnie zbadał, ale stwierdził, że
        usg tak wcześnie nic nie wykryje. Powiedział, żebym zaczekałą jeszcze 3 dni (od
        dzisiaj już 2) i zrobiła kolejny test, bo wcześniej nie ma sensu. A u Ciebie
        jak to jest?
        • dori19851 do majlandia! 27.01.06, 17:15
          A więc: pół roku temu odstawiłam tabletki które brałam 2 lata. Po odstawieniu
          okres pojawiał mi się w takich dniach jednego misiaca pojawił sie 31 dnia,
          następnie 30,nastepnie 30,...32, ..30 i 34. Dzis już czekam 39 dzień a okresu
          nie mam. Po odstawieniu tabletek zabezpieczalismy sie prezerwatywą, która
          zawsze była kupywana w apyece.Nigdy nam sie nie zeslizgneła ani nie pekła!ALE
          CO JEST, ZE OKRESU NADAL NIE MAM! 38 dnia wieczorem zrobiłam test- wyszedł
          negatywny!Mam takie objawy: piersi nabrzmiałe i wrażliwe na dotyk, wczoraj
          bolał mnie krzyż a dziś boli mnie głowa, wcześniej bolał mnie brzuch, ból był
          promieniujacy od brzucha do ud, wogóle brzuch i uda mam spuchniete, w
          środku...też jestem spuchnieta a i mam apetyt duży! napiszcie co o tym sądzicie
          bo ja już sama nie wiem co mam mysleć.Mam takie objawy przed okresem,ale nadal
          okresu nie mam.Słyszałam, że takie objawy jakie opisałam zdażają sie przed
          ciaża!Proszę o pomoc do lekarza wybieram się w poniedziałek( bo jutro jest
          nieczynne) ale ja do poniedziałku nie wytrzymam w tej niepewności! Nie byłam
          nigdy w ciąży więc nie wiem jak to jest.- zkopiowałam to bo umieściłam to na
          innym forum!
          • majlandia Re: do majlandia! 27.01.06, 17:20
            ja też uważam że niepewność jest najgorsza. Objawy mam identyczne... ale u
            Ciebie faktycznie przy zabezpieczebniu prawdopodobieństwo jest małe, chociaż
            nie można wykluczyć. Chyba jednak będziesz musiała poczekać do poniedziałku,
            tak jak i ja z testem. Gdyby się okazało, że jesteś w ciąy, to cieszyłabyś się??
            • dori19851 Re: do majlandia! 27.01.06, 17:22
              Nie!Nie na rekie mi.Studiuje i mam dopiero 21 lat!A ty cieszyłabyś sie? Podaj
              mi nr gg jak możesz
              • majlandia Re: do majlandia! 27.01.06, 17:25
                2860015, napisz to pogadamy prywatniesmile
    • szpilki Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:05
      laboratorium i bhcg z krwi rozwieje watpliwości
      • dori19851 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:07
        A ile takie badanie kosztuje?
    • blondyna01000 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:17
      badanie hcg kosztuje do 30 zl,ja dalam 24.pozdrawiamsmile)
    • max9923 Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:21
      Ja miałam taką samą sytuację jak ty, robiłam 2 testy na których wyszło mi że nie
      jestem.Nawet dostałam miesiączke,w następnym miesiącu nie dostałam palnowanej
      miesiączki-i co się okazało ze jestem w 7 tygodniu. Więdz jak robiałm te testy
      to byłam już w ciąży.Dzisiaj 29 tydzień, trzymam kciuki.
      • majlandia Re: test negatywny i ciąża..? 27.01.06, 17:27
        czyli jednak jest możliwe... zobaczymysmile tak samo się będę cieszyć jak się
        okaże, że jestem jak i że nie jestem w ciąży. Jeśli nie będzie do poniedziałku
        okresu to dam znać jaki wyniksmile
        • dori19851 Re: test negatywny i ciąża..? 28.01.06, 16:47
          Cześć!Dziś rano robiłam test no i wyszedł negatywnya a za parę godziń dostałm @!
          Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka